IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light. Het gaat om een flitslamp waarbij krachtige lichtflitsen worden gegeven. IPL is voor verschillende huidproblemen in te zetten. Denk hierbij aan puistjes bij acne, algehele roodheid van de huid en oppervlakkig gelegen pigment. IPL 400 nanometer is de juiste golflente voor de behandeling van acne. De behandeling met IPL is meestal een combinatie met een andere acnebehandeling, zoals een dieptereiniging of peeling
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Bij acne werken de lichtflitsen van de IPL op de veroorzaker van puistjes, de bacterie P. acnes. Deze bacterie vermenigvuldigt en groeit het beste in een zuurstofarme omgeving. De lichtpulsen van de IPL zorgen voor aanmaak van zuurstof uit de moleculen, waardoor de bacterie vernietigd wordt. Ook heeft het door de blauwe pulsen een ontstekingsremmende werking.
De behandeling met IPL is meestal een combinatie met een andere acnebehandeling, zoals een dieptereiniging, peeling of microdermabrasie. Echter kan het ook alleenstaand worden ingezet. Gedurende de behandeling zal er een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. De lichtflitsen kunnen zorgen voor een schrikeffect. Na de behandeling kan de huid wat roder zijn dan normaal. Het effect van de IPL is pas 4 tot 6 weken later volledig zichtbaar. Er zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.
Er zijn een aantal adviezen die gedurende het behandeltraject moeten worden genomen. Allereerst moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk voorkomen worden. Bij zonlicht wordt geadviseerd om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. Na de behandeling geeft de huidtherapeut advies over huidverzorging de dagen na de behandeling.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Jeugdpuistjes ontstaan door hormonale schommelingen in het lichaam met acne tot gevolg. Meestal ontstaat acne in de puberteit. Het lichaam produceert te veel talg waardoor talgklieren verstoppen.
Lees meerAcne tarda is een vorm van acne die zich voordoet bij vrouwen van 25 jaar en ouder. De acne zie je vaker rondom de mond of op de wangen, kaaklijn. Stress, roken en zelfmanipulatie lijken een rol te spelen.
Lees meerBij deze vorm van acne staan met name mee-eters op de voorgrond. Er is geen sprake van een ontstoken huid. Je herkent deze acne aan de zwarte en witte puntjes in de huid.
Lees meerBij deze acne zie je ernstige ontstekingen die in de puberteit kunnen beginnen. Het blijft vaak tot lang na je 20e jaar bestaan. Deze vorm van acne wordt door een dermatoloog behandeld.
Lees meerMaandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Dinsdag en donderdag van 09.00 tot 20.30 uur. Zaterdag op afspraak.
Let op: De parkeermogelijkheden rondom onze kliniek zijn beperkt. Daarom adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein van de Burgemeester van Rooijensingel of op de Turfmarkt. Parkeren is tegen betaling.
Navigeer