'Wat ik maar wil zeggen: schaam je niet, laat je helpen. Er zijn oplossingen!''

“Zo rond m’n zestiende kreeg ik last van haarnestcystes, met een moeilijk woord sinus pilonidalis. Dat zijn ontstoken haarzakjes in de bilnaad. Op z’n zachts gezegd: niet leuk. En bovendien een enorm pijnlijke aandoening. Ik moest eraan geopereerd worden. Na de operatie adviseerde de chirurg mij laserbehandelingen te laten doen, dit om herhaling of verergering te voorkomen. Hij verwees mij door naar Laserkliniek Zwolle. Heel fijn, die verwijzing vanuit de chirurg, want zo wist ik zeker dat ik bij een kliniek terechtkwam die weet wat ze doen. En de lijntjes tussen de chirurg en de huidtherapeuten zijn kort.

De bilnaad is natuurlijk een intieme plek, maar ja, die was al gezien door veel specialisten dus daar ben ik redelijk makkelijk mee. Toch is het fijn om behandeld te worden in een laserkliniek waar je je op je gemak voelt. Dat was al zo bij de eerste behandeling. Alles gebeurt in gezamenlijk overleg. En bij elke stap wordt uitgelegd wat ze precies doen, óók prettig. Bovendien kun je jezelf dan voorbereiden op wanneer en waar de laser je huid gaat raken. Het doet geen enorme pijn, maar het blijft een laser op een gevoelig deel van je lichaam.

Als je eenmaal haarnestcystes hebt gehad, blijft het risico dat ze terugkomen. Het is een aandoening die in je systeem zit. Daarom kom ik nu alweer drie jaar elke twaalf weken terug bij de Laserkliniek; ik blijf onder behandeling. Het is nu vooral preventief. En dat is echt noodzakelijk. Als ik de laserbehandelingen niet laat doen, is de kans heel groot dat er weer ontstekingen komen. Dat willen we voorkomen, want een operatie is echt geen pretje. Het kost tijd, energie en geeft veel pijn. De behandelingen in de Laserkliniek dragen dus echt bij aan het verhogen van mijn levenskwaliteit.

Ik vertel mijn verhaal graag over en voor de Laserkliniek. Ik vertel het vooral ook voor alle mensen die met hetzelfde probleem zitten ‚Äď dat zijn veelal jonge mensen, want haarnestcystes ontstaan vaak in de pubertijd wanneer hormonen opspelen en haren overal beginnen te groeien. Wat ik maar wil zeggen: schaam je niet, bel de laserkliniek en laat je helpen. Echt, ik ben z√≥ blij dat deze oplossing er is!‚ÄĚ

Geplaatst op
January 22, 2021
 in 
ervaringen

Meer

nieuws

Bekijk alles

Meld je aan voor de Huidblog Magazine nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je huid

No spam ever. Read our Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.