TCA-peeling bij acnelittekens

Een behandeling met trichloorazijnzuur biedt dé oplossing bij acnelittekens met vlekjes, grove poriën en diepe putjes.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Last van littekens na acne?

Heb jij last van vervelende putjes of gaatjes in de huid na acne? Wanneer je eindelijk geen last meer hebt van acne, kunnen er acnelittekens zijn achtergebleven. De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle kunnen je hier bij helpen. Een TCA-peeling helpt om je huid weer egaler te maken en je weer zelfverzekerd te laten voelen.

Bij Laserkliniek Zwolle ontvang je in een eerste gratis en vrijblijvend consult een behandelplan op maat in een fijne en laagdrempelige zorgomgeving. Er is ruim 15 jaar ervaring en expertise op het gebied van acne en acnelittekens. Je kunt rekenen op hoogwaardige adviezen en een hoge kwaliteit van de littekenbehandelingen. We werken nauw samen met medisch specialisten, zoals huisartsen en dermatologen, in de regio.

Werkwijze

Firm facial: een TCA-peeling met retinol microneedling

Acnelittekens is een vervelend huidprobleem dat veel voorkomt na het doormaken van een periode met acne. Door de diepe ontstekingen is de wondgenezing verstoord geraakt en ontstaat er een onregelmatig huidreliëf in de vorm van een kuiltje of gaatje in de huid. We zien veel acnelittekens in het gezicht maar ze komen ook regelmatig voor op de borst, schouders en rug. Voordat je begint met de behandelingen heb je een gratis en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten. Zij geeft je een passend advies over welke behandeling bij jouw soort acnelittekens past. De huidtherapeuten kunnen de acnelittekens verminderen door middel van microneedling, fractionele laser of een TCA-peeling ofwel ‘firm facial’. Een firm facial is een TCA-peeling waarna er retinol in de huid wordt gebracht middels microneedling.

Gratis en vrijblijvend consult

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van acne? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Om te bepalen welke acnebehandeling voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Een acnebehandeling bestaat meestal uit een combinatie van een dieptereiniging, peeling,  lasertherapie en LED. 

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Om de huid na een acnebehandeling na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over de juiste huidverzorging.

Hoe werkt een behandeling met een TCA peeling?

Een TCA-peeling is een zuur dat in verschillende lagen op de huid wordt gelegd. Het geeft een prikkelend en brandend gevoel in de huid. De werkzame stof trichloorazijnzuur verbetert de structuur van de huid met acnelittekens. De huid wordt gestimuleerd tot het aanmaken van nieuwe huidcellen, waardoor de huid in het litteken zich opvult en gelijker wordt aan de huid rondom het litteken. Verkleuringen zoals rode en bruine vlekken vervagen en de huid oogt egaal.

Er zijn meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van ongeveer een maand. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van onder andere de diepte van de littekentjes. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en vergoeding door zorgverzekeraars is mogelijk. Raadpleeg uw aanvullende polis.

Plan een vrijblijvend consult
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste blogs over acne

Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen om acnelittekens te verminderen.
Lees verder
Acne op jongere leeftijd gaat gepaard met puistjes, mee-eters, rode bultjes of pijnlijke cysten.
Lees verder
Je bent niet alleen! Laat je adviseren door een huidtherapeut.
Lees verder

Tarieven per acnebehandeling

Acnebehandelingen

Combinatiebehandeling bij acne
195
Dieptereiniging met peeling
125
LED-behandeling incl. ondersteunend serum
85
Laserbehandeling bij acnelittekens
295
TCA peeling
215
TCA peeling met microneedling bij restacne/acnelittekens
245
Traditionele acnebehandeling/dieptereiniging
85

Veelgestelde vragen over acne

Wat zijn acne littekens?

Littekenweefselin het algemeen ontstaat na een beschadiging van de huid. Bijvoorbeeld bij eenhevige ontstekingsreactie van de huid zoals bij acne. Acnelittekens zijnlittekens die kunnen overblijven bij mensen die te maken hebben met eenernstige acne. Gelukkig komen deze tegenwoordig minder vaak voor omdat acne optijd wordt behandeld door een dermatoloog of huidtherapeut.

Hoe zien acne littekens er uit?

Er zijn vier soorten acnelittekens:

  • Ice picklittekens: lijken op een ijspegeltje. Dit zijn puntvormige putjes in de huid.Er ontstaat een V vorm bij deze littekens en liggen diep in de huid.
  • Rollinglittekens: zijn glooiende ingezonken littekens zonder scherpe begrenzing.
  • Boxscarlittekens: diepe littekens die i.p.v. in een punt lopen wat meer vierkant zijn.
  • Hypertrofischelittekens: zijn littekens die verheven boven het huidoppervlak liggen en vaakrood en pijnlijk zijn. Daarnaast kunnen ze jeuken.

Hoe zien acnelittekens er uit? Huidzorg vragen bij Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Verschillende soorten Acne littekens

Hoe voorkom ik acnelittekens?

Om acnelittekens te voorkomen, is het belangrijk dat de acne verminderd en onder controle gehouden wordt. Dit kan worden gedaan door middel van acnebehandelingen in de kliniek en thuiszorg met producten en eventueel een crème van de huisarts. Hiernaast is het belangrijk om de puisten niet zelf uit te drukken.

Wat doen tegen acnelittekens?

Om acnelittekens te voorkomen, is het belangrijk dat de acne verminderd en onder controle gehouden wordt. Dit kan worden gedaan door middel van acnebehandelingen in de kliniek en thuiszorg met producten en eventueel een crème van de huisarts. Hiernaast is het belangrijk om de puisten niet zelf uit te drukken.

Hoe behandel je acnelittekens?

Acnelittekenskun je door middel van verschillende huid- en lasertherapieën minder zichtbaarmaken. Realiseer je daarbij dat ze nooit geheel zullen verdwijnen. Er zijnverschillende soorten therapieën die geschikt zijn voor het verminderen vanacnelittekens.

Bekijk alle vragen