Dermale naevus

Een dermale naevus is een goedaardige ophoping moedervlek in het gezicht. Het uit zich als een kleine, gladde, bolvormige doorzichtig bultje.

Gratis consult
Plan een afspraak
Direct contact

Dermale naevus

Wat is een dermale naevus?

Een dermale naevus is een goedaardige ophoping van pigment in de huid. Het uit zich als een kleine bolvormige doorzichtige plek. Bij een gladde, bolvormige plek spreken we van een dermale naevus. Het is eigenlijk een dikker geworden moedervlek. Meestal komen dermale naevi op het gezicht voor. Vaak op de neus, net naast de neus of op de wangen. Andere locaties zijn ook mogelijk. Een dermale naevus is een onschuldige stoornis in de ontwikkeling van de huid. Meestal ontstaan ze later. Ze kunnen variëren in grootte, aantal en vorm en kunnen met laser worden verwijderd.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidoneffenheden

Waar komen dermale naevi het meeste voor?

Gezicht

Het gezicht is een zone waar (acne)littekens, moedervlekken en gerstekorrels voorkomen.

Hoe behandelen wij dermale naevi?

Een bolronde moedervlek, dermale naevus, kan als cosmetisch storend ervaren worden. Deze kan door onze huidtherapeuten worden verwijderd middels de CO2 laser. Een normale moedervlek is goedaardig en hoeft niet behandeld te worden. Een moedervlek moet echter wel worden onderzocht wanneer er sprake is van een onregelmatige vorm, onscherpe begrenzing, niet-egale kleur, afmeting van 6 millimeter of groter en bij verandering van vorm of kleur, groei, jeuk en/of bloeden. Let op! Klassieke moedervlekken, vlak op de huid en bruin van kleur kunnen niet door huidtherapeuten worden behandeld. Dit is het werkdomein van de dermatoloog.

Tarieven
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van huidoneffenheden

No items found.

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven

Huidoneffenheden

Zone

per behandeling

Huidoneffenheden verwijderen L zone
235
Huidoneffenheden verwijderen M zone
175
Huidoneffenheden verwijderen S zone
125
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen
Nadie
,

huidklachten

“Ik voel mij sterk en zeker in en met mijn lijf en geniet van mijn gladde, rustige huid.”

Lees meer ervaringen
Martine
,

melasma

“Kom eens, je hebt een vlek op je voorhoofd, zei een vriendin eens, terwijl ze het weg wilde vegen.”

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Dermale naevus

Veelgestelde vragen over huidoneffenheden

Wat zijn moedervlekken?

Een moedervlek is een goedaardige ophoping van pigment in de huid. Het uit zich als vlekjes die verspreid voor kunnen komen over het lichaam en gezicht. Bijna iedereen heeft moedervlekken.

Wat zijn moedervlekken?

Een moedervlek is een goedaardige ophoping van pigment in de huid. Het uit zich als vlekjes die verspreid voor kunnen komen over het lichaam en gezicht.

Hoe ontstaan moedervlekken?

Een moedervlek is een onschuldige stoornis in de ontwikkeling van de huid. Bijna iedereen heeft moedervlekken. Er is een gemiddelde van 25 moedervlekken per persoon.

Hoe ontstaan moedervlekken?

Moedervlekken ontstaan door een onschuldige stoornis in de ontwikkeling van de huid.

Hoe zien moedervlekken eruit?

Moedervlekken zien er uit als kleine, bruine of zwarte vlekjes die verspreid voorkomen over het gezicht en het lichaam. De vlekjes kunnen zowel vlak als bol zijn. Een dermale naevus ziet er uit als een gladde, bolvormige moedervlek.

Hoe zien moedervlekken eruit?

Moedervlekken zien er uit als kleine, bruine of zwarte vlekjes die verspreid voorkomen over het gezicht en het lichaam.

Wat kun je zelf doen tegen moedervlekken?

Helaas kun je zelf niets doen tegen het ontstaan van moedervlekken

Wat kun je zelf doen tegen moedervlekken?

Er is niets wat je zelf kunt doen om het ontstaan van moedervlekken te voorkomen of om moedervlekken zelf te verwijderen.

Wat kun je beter niet doen tegen moedervlekken?

Er is niets wat je zelf kunt doen om het ontstaan van moedervlekken te voorkomen of om moedervlekken zelf te verwijderen.

Wat kun je beter niet doen tegen moedervlekken?

Er is niets wat je zelf kunt doen om het ontstaan van moedervlekken te voorkomen of om moedervlekken zelf te verwijderen.

Hoe wordt de diagnose moedervlekken gesteld?

Op grond van klinisch beeld kan in de meeste gevallen gesteld worden of het om een normale of onrustige moedervlek gaat. Hierbij wordt vaak de dermatoscoop ingezet. Dit is een speciale loep waarbij de huid tientallen malen vergroot kan worden. Wanneer er getwijfeld wordt aan de diagnose, moet microscopisch onderzoek onderzoek plaatsvinden waarbij er een biopt wordt afgenomen.

Hoe wordt de diagnose moedervlekken gesteld?

Op grond van klinisch beeld kan in de meeste gevallen gesteld worden of het om een normale of onrustige moedervlek gaat. Hierbij wordt vaak de dermatoscoop ingezet.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association