Gevorderde huidveroudering

Gevorderde huidveroudering vindt plaats vanaf de leeftijd van 50 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bloedvaatjes en verslapping. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.

Gratis consult
Plan een afspraak
Direct contact

Wat is gevorderde huidveroudering?

Gevorderde huidveroudering

Gevorderde huidveroudering vindt ongeveer plaats vanaf de leeftijd van 50 jaar. Rond deze leeftijd kan de huid vocht minder goed vasthouden. Dit zorgt voor een gevoeligere huid met een vochttekort, waardoor de huid er dof uit kan gaan zien. Door vertraagde productie van collageen en elastine wordt de huid dunner en slapper. Hierdoor ontstaan er rimpels en kan de huid wat meer gaan hangen. Bij gevorderde huidveroudering zijn er ook rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt. Er ontstaan donkere pigmentvlekken en bloedvaatjes zoals couperose. De huidstructuur wordt grover en poriën zijn goed zichtbaar.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidveroudering
Gevorderde huidveroudering

Waar komt gevorderde huidveroudering het meest voor?

Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Hals

Tekenen van huidveroudering zoals rimpels, pigmenvlekken en steelwratjes komen voor in de hals.

Decolleté

De decolleté is een huidzone waar naast het gezicht huidveroudering duidelijk zichtbaar wordt.

Hoe behandelen wij gevorderde huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces van de huid, wat niet te ontkomen is. Bij gevorderde huidveroudering is er vaak veel te zien op de huid, zoals een verslapte huid, rimpels, pigmentvlekken en vaatstructuren. Veel mensen storen zich hier aan en willen graag een gezonde en jong uitziende huid, ongeacht de leeftijd. Daarom is er vaak de wens om te starten met een huidverjongingsbehandeling. Voor welke behandeling gekozen wordt is afhankelijk van wat erop de huid te zien is. Een TCA-peeling zorgt onder andere voor een verbetering van de huidstructuur en een stralende huid. Fractional laser zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en vermindering van rimpels. Pigmentvlekken en vaatstructuren kunnen worden behandeld met de IPL, pigmentlaser en vaatlaser. De behandeling wordt ondersteunt door cosmeceuticals en huidverzorging voor thuis.

Alle behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van huidveroudering

No items found.

Behandelingen bij

huidveroudering

Cosmo peel forte bij gevorderde huidveroudering

De Cosmo peel forte is de allerkrachtigste en diepstwerkende peeling die we in huis hebben. Deze medische peeling wordt ingezet bij de verouderde huid met fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, littekens, huidverslapping en een grove huidstructuur. De peeling werkt erg diep waardoor er met een enkele behandeling een groot resultaat bereikt kan worden. De peeling bestaat uit een combinatie van 20% TCA, 20% glycolzuur en 10% fenol.

Lees meer

De ingrediënten TCA en glycolzuur zorgen ervoor dat collageen en elastine, de natuurlijke bouwstenen van de huid, aangemaakt worden. Dit zorgt voor opvulling en versteviging van de huid. De peeling zorgt voor afschilfering van de bovenste huidlaag, waardoor huidoneffenheden zoals pigmentvlekken verminderen. Het ingrediënt fenol zorgt voor kalmering en pijnstilling, waardoor de behandeling goed vol te houden is. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een voorbereidende TCA-peeling plaats en wordt de huid thuis voorbereid met producten van Dermaceutic. De huid heeft na peeling 10 tot 14 dagen nodig om te herstellen. Tijdens de hersteltijd heeft de huid een rode tot bruine kleur en laat de bovenste huidlaag van de huid los. De huid ziet er rood, droog, schilferig en gezwollen uit. Na de behandeling geeft de huidtherapeut specifieke huidverzorging en adviezen mee voor de dagen na de behandeling.

Meer over Cosmo peel forte

Peeling (TCA) en 1540 bij gevorderde huidveroudering

Een van onze combinatietherapieën bij huidverjonging zijn TCA-peelingen gecombineerd met de Youlaser MT fractional Erbium-Glass 1540 nm laser. Deze behandeling zorgt voor een algehele huidverbetering, onder andere bij acnelittekens en huidverjonging. De behandeling zorgt voor verstrakking en verfijning van de huid, waarbij fijne lijntjes, rimpels en een grove huid verminderen.

Lees meer

De behandeling bestaat uit een combinatie van een peeling met de Erbium-Glass laser. Dit vindt samen in één behandeling plaats. De peeling die hierbij wordt toegepast is onder andere de TCA-peeling. Een TCA-peeling zorgt ervoor dat beschadigde cellen worden opgelost en de bovenste huidlaag afschilfert. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Met de Erbium-Glass laser wordt de huid langzaam verwarmd, wat zorgt voor een warmte in de diepere huidlagen. Dit zorgt ervoor dat collageen en elastine worden geactiveerd. Collageen en elastine zijn de natuurlijke bouwstenen van de huid, die de huid steviger, strakker en gladder maken. In de weken na de behandeling zal de huid zich gaan herstellen en opvullen. Hierdoor wordt het huidverouderingsproces vertraagd. De behandeling met de Erbium-Glass is non-ablatief, wat betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft. Na de behandeling is de huid rood van kleur en ontstaat er door de peeling schilfering, wat enkele dagen aan kan houden. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig met een tussentijd van 4 weken.

Meer over Peeling en 1540

Fractional laser 1540 en CO2 bij gevorderde huidveroudering

De fractional laser wordt ingezet om de conditie van de huid te verbeteren. Het doel is om de huidstructuur te verfijnen, de huid te verstevigen en daarbij een egalere teint. Door middel van microstraaltjes wordt een gedeelte van de huid verdampt, waarna de huid zichzelf gaat herstellen. Er wordt collageen aangemaakt, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. De huidstructuur verfijnt en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Lees meer

De effecten van de fractional laser wordt bereikt door de thermische reactie die de fractional laser in de huid bewerkstelligt. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huid. Door middel van microstraaltjes wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid in fracties verdampt. Hierdoor ontstaan er kleine puntbloedingen en schaafwondjes. De huid gaat zich herstellen door collageen aan te maken. Collageen is het steunweefsel van de huid. Bij huidveroudering is het collageen in een verminderde conditie. De vorming van collageen draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het zal de huidstructuur verfijnen en de doorbloeding stimuleren. Bij de fractionele laserbehandeling vindt er een vernieuwing van de huid plaats door een afschilfering van de bovenste huidlaag. Door de diepere werking van de laser ontstaat er een sterkere huid wat zorgt voor een gezonde uitstraling. Na de behandeling ontstaat er roodheid, zwelling van de huid en gaat de huid schilferen. Er kunnen korstjes ontstaan. Dit zijn normale en tijdelijke reacties die tot ongeveer 7 dagen duren. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Meer over Fractional laser 1540 en CO2

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Totale huidverbetering / huidverjonging

Huidverjonging intensief

TCA peeling
215
Laserbehandeling (1540 nm laser) i.c.m. peeling en microneedling
340

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden verwijderen L zone
235
Huidoneffenheden verwijderen M zone
175
Huidoneffenheden verwijderen S zone
125
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Heading

Veelgestelde vragen bij

Gevorderde huidveroudering

Wat is gevorderde huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint rond het twintigste jaar en wordt zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose huidveroudering wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen. Tijdens het gratis consult met de huidtherapeut zal met de OBSERV foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen. Aan de hand van de uitkomst kan één van onze ervaren huidtherapeuten een behandelplan op maat meegeven.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Tijdens het gratis consult zal met de OBSERV 500 foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.
Bekijk alle vragen
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.