Rode, paarse en blauwe bloedvaatjes kunnen zowel in het gezicht als op het lichaam voorkomen. Ze kunnen als erg ontsierend en storend ervaren worden. Deze verwijde en zichtbare bloedvaatjes komen erg vaak voor. Het ontstaan van de vaatjes kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan door trauma, plaatselijke verwijding van bloedvaatjes, verminderde elasticiteit van de vaatwand en aansturing door het dieper gelegen systeem. Hiernaast kunnen ze ook spontaan ontstaan. Over het algemeen trekken de vaatjes niet vanzelf weg. De vaatjes zijn geheel onschuldig en hebben hun functie verloren. Daarom kunnen ze geheel veilig verwijderd worden door middel lasertherapie.
Couperose is een huidaandoening waarbij de haarvaatjes in het gezicht verwijden en variëren van kleur. De huidaandoening is volkomen onschuldig en wordt vaker als cosmetisch storend ervaren.
Lees meerBeenvaatjes zijn de kleine, oppervlakkige, rood- en blauwkleurige spataderen op de benen. De kleine haarvaatjes zijn soms aanwezig in kluwen en geven een onregelmatig en vlekkerig beeld.
Lees meerEen spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het huidvaatje ziet er uit als een rode speldenknop met uitlopers, zoals de poten van een spin.
Lees meerRosacea is een chronische huidaandoening en kenmerkt zich door een rood gezicht, bultjes, puistjes en bloedvaatjes op met name de wangen, neus, voorhoofd en kin.
Lees meerEen bloedblaasje is een kersenrood vaatbultje die vaak in grote aantallen voorkomen op het gezicht, de romp of de nek. Ze kunnen in de loop van de jaren toenemen in getallen.
Lees meerEen venous lake is een paarse of blauwe bloedblaar dat gelokaliseerd is op de onderlip. Het ontstaat door een verwijding van een klein vaatje op de onderlip. Dit gebeurd wanneer de huid veel aan de zon blootgesteld is.
Lees meerOver het algemeen trekken de bloedvaatjes niet vanzelf weg. In de loop van de jaren neemt de hoeveelheid vaak juist toe. De vaatjes zijn geheel onschuldig en hebben hun functie verloren. Daarom kunnen ze geheel veilig behandeld worden door middel van lasertherapie. De oppervlakkige vaten kunnen behandeld worden door de huidtherapeut. De dieper gelegen vaten, zoals spataderen, worden behandeld door een dermatoloog of fleboloog. De algehele roodheid kan worden behandeld door middel van Intense Pulsed Light (IPL) Hiernaast kunnen de bloedvaatjes gecamoufleerd worden door middel van camouflagetherapie.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Bloedvaatjes zijn buisjes in het lichaam waar het bloed doorheen stroomt. In het gezicht en op het lichaam kunnen rode, paarse en blauwe haarvaatjes voorkomen. Het zijn verwijde en zichtbare bloedvaatjes die als cosmetisch storend ervaren kunnen worden. De vaatjes zijn geheel onschuldig en hebben hun functie verloren.
Bloedvaatjes zien er uit als rode, paarse en blauwe dunne haarvaten. Ze kunnen voorkomen op het gezicht en het lichaam. Ze kunnen enkel voorkomen en in kluwen. Ze kunnen als erg ontsierend ervaren worden.
De kleine, zichtbare bloedvaatjes in het gezicht en op het lichaam zijn onschuldig en hebben hun functie verloren. Het ontstaan van de vaatjes kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan door trauma, plaatselijke verwijding van bloedvaatjes, verminderde elasticiteit van de vaatwand en aansturing door het dieper gelegen systeem. Hiernaast kunnen ze ook spontaan ontstaan.
Couperose komt vaker voor binnen families. Wie veel zon heeft gezien, zal ook eerder kans hebben op couperose. We zien couperose ook vaker bij mensen met het lichtere huidtype. Chronisch gebruik van hormoonzalven geeft vaak een dunnere huid en ook meer risico op de ontsierende vaatjes. Tot slot zullen temperatuurschommelingen en alcohol de couperose negatief beïnvloeden. Een hele rij aan oorzaken en invloeden.
De diagnose bloedvaatjes wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Bloedvaatjes zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden. Wanneer er getwijfeld wordt over de oorzaak, diepte of oorsprong van de bloedvaatjes kan een arts hier onderzoek naar doen.
Wat je zelf kunt doen aan de bloedvaatjes is afhankelijk van het soort bloedvaatje. Bij couperose en rosacea kunnen irritante stoffen en uitlokkende factoren zoals pittig eten en alcohol vermeden worden. Bij beenvaten kunnen er compressiekousen gedragen worden om het afvoersysteem te ondersteunen en de nieuwe vorming van beenvaatjes te voorkomen. Bij andere vaataandoeningen, zoals een spider naevus of bloedblaartjes, zijn er geen maatregelen of leefregels die genomen kunnen worden om bloedvaatjes te verwijderen of te voorkomen.