IPL bij acne.

Bij Laserkliniek Zwolle zijn we gespecialiseerd in het behandelen van acne met IPL.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Acne behandelen met IPL.

We weten allemaal dat acne een bron van frustratie kan zijn, vooral als het gepaard gaat met donkere vlekken en littekens op onze huid. Maar vrees niet! Er zijn geavanceerde behandelingen zoals IPL beschikbaar die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de textuur en de uitstraling van je huid.

Werkwijze

IPL om acne te bestrijden.

IPL is een innovatieve technologie die gebruik maakt van hoogenergetisch licht om verschillende huidaandoeningen aan te pakken, waaronder acne. Deze behandeling richt zich op de bacteriën die ontstekingen veroorzaken door een krachtige puls van licht af te geven. Hierdoor worden de bacteriën gedood, waardoor puistjes sneller genezen en nieuwe worden voorkomen.

Gratis en vrijblijvend consult

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van acne? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Om te bepalen welke acnebehandeling voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Een acnebehandeling bestaat meestal uit een combinatie van een dieptereiniging, peeling,  lasertherapie en LED. 

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Om de huid na een acnebehandeling na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over de juiste huidverzorging.

Het vermogen van IPL om acne te bestrijden.

IPL heeft ook het vermogen om overtollig talg te verminderen, poriën te verkleinen en roodheid te verminderen - allemaal essentiële factoren bij het bestrijden van acne. Bovendien stimuleert IPL ook de collageenaanmaak in je huid, wat zorgt voor een gladdere textuur.

Plan een vrijblijvend consult
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste blogs over acne

Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen om acnelittekens te verminderen.
Lees verder
Acne op jongere leeftijd gaat gepaard met puistjes, mee-eters, rode bultjes of pijnlijke cysten.
Lees verder
Je bent niet alleen! Laat je adviseren door een huidtherapeut.
Lees verder

Tarieven per acnebehandeling

Acnebehandelingen

Combinatiebehandeling bij acne
195
Dieptereiniging met peeling
125
LED-behandeling incl. ondersteunend serum
85
Laserbehandeling bij acnelittekens
295
TCA peeling
215
TCA peeling met microneedling bij restacne/acnelittekens
245
Traditionele acnebehandeling/dieptereiniging
85

Veelgestelde vragen over acne

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening, ook wel acne vulgaris genoemd. Dit is de medische term voor ‘jeugdpuistjes’. Dit zijn kleine ontstekingen van de huid in en rondom de talgklieren. Acne ontstaat vrijwel altijd in de puberteit. Acne kan bij sommige mensen ook na de puberteit ontstaan. De acne tarda (acne op latere leeftijd) is ook een veelvoorkomende huidaandoening. De term ‘jeugdpuistjes’ is dus eigenlijk niet de juiste naam. Acne laten behandelen door een huidtherapeut is belangrijk. Het voorkomt littekens en verergering van huidklachten. Huidverzorging met actieve ingrediënten draagt bij aan een sneller herstel en een gezondere huidbarrière.

Wat te doen tegen acne?

Om acne te verminderen is het belangrijk om thuis huidverzorgingsproducten te gebruiken. Hiernaast kunnen acnebehandelingen in de kliniek helpen om de acne te verminderen en onder controle te krijgen. Je kunt beter niet aan de huid zitten en de puistjes zelf uitknijpen. Hiernaast kan een goede leefstijl voor verbetering van acne zorgen. Stress, weinig slaap en voeding kan de huid verergeren. Meestal is er sprake van een hormonale oorzaak van acne, bijvoorbeeld door puberteit, medicijnen of anticonceptie.

Wat is een acnebehandeling?

Een acnebehandeling is een behandeling dat voor het bestrijden van puistjes, mee-eters en acnelittekens op het gezicht of het lichaam. Een acnebehandeling kan bestaan uit verschillende huidtherapieën, zoals een manuele dieptereiniging, peelingen, LED en lasertherapie. Het laten behandelen van acne door een huidtherapeut of het gebruik van aanvullende medicatie naast het goed verzorgen van de huid is een absolute 'must' om acne bestrijden en acnelittekens te voorkomen.

Hoe werkt een acnebehandeling?

Een acnebehandeling heeft als doel om de acne te verminderen en onder controle te krijgen. Dit wordt gedaan door verschillende therapieën in te zetten, zoals een manuele dieptereiniging, microdermabrasie, peelingen en/of lasertherapie.

Wordt een acnebehandeling vergoed?

Afhankelijkvan de aanvullende polis kunnen acnebehandelingen voor een vergoeding inaanmerking komen. Bij de meeste zorgverzekeraars is een verwijzing van dehuisarts of medisch specialist een vereiste. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Voor wie is een acnebehandeling geschikt?

Iedereen met acneproblemen kan bij ons terecht. Of je nou inde puberteit zit of volwassen bent. Bijna alle soorten acne kunnen wij behandelen. Denk daarbij aan acne in het gezicht of op het lichaam, acne in debaardstreek, acne tijdens en rondom de zwangerschap, huidirritatie, rode ofbruine vlekken, littekens en onderhuidse ontstekingen in het gezicht of in deliezen, oksels en op de billen.

Bekijk alle vragen