Laser ontharen

Voor laser ontharen kun je terecht bij Laserkliniek Zwolle. Ruim 15 jaar expertise in laserontharing zorgt voor een duurzame oplossing om van je overbeharing af te komen.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Waarom laser ontharen?

Voor laser ontharen ben je aan het juiste adres bij Laserkliniek Zwolle. Waarom? Laserkliniek Zwolle is ruim 15 jaar gepositioneerd in Zwolle met veel ervaring op het gebied van laser ontharen uitgevoerd door BIG geregistreerde huidtherapeuten.

Laser ontharen vindt plaats in een veilige en vertrouwde omgeving. Laserkliniek Zwolle biedt maatwerk laser ontharen in een fijne en laagdrempelige omgeving. Er wordt gelaserd met de Alexandrite laser, de gouden standaard onder de ontharingslasers en met de Nd:YAG laser. Beiden hoogvermogende dermatologische lasertoepassingen, óók veilig voor de donkere huid. Daar ligt een stukje onderscheidend vermogen.

Laser ontharen wordt uitgevoerd met de nieuwste en meest geavanceerde lasertechnieken. De samenwerking met dermatologen uit de regio bevestigd de kwaliteit waarin behandelingen plaatsvinden. Vergoeding voor laser ontharen in het gezicht is mogelijk. Raadpleeg uw aanvullende polis voor de voorwaarden. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Behandelingen voor laser ontharen

Behandelingen voor laser ontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is een vorm van definitief ontharen. Op basis van de hitte van de laserstraal raakt het haarzakje zodanig beschadigd, dat het nauwelijks terug kan groeien. Laser ontharen is voor alle huidtypen en soorten haren. Witte, rossige of grijze haren kunnen NIET worden gelaserd.

Bij laser ontharen wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en haarwortel. Na de behandeling vallen de haren uit en na elke behandeling is er resultaat zichtbaar. Hierdoor voelen lichaamsdelen glad aan en ontstekingen en huidirritatie nemen direct af. Gemiddeld volstaan 5 à 10 behandelingen afhankelijk van het type haren, huid en hormoonhuishouding.

Laser ontharen wordt bij voorkeur uitgevoerd met een laser in een maatwerk plan uitgevoerd door een huidtherapeut. Dit is een beschermde beroepstitel. Het mixen van lasertechnieken zorgt voor optimale en langdurige resultaten. Dit behoort ook tot de mogelijkheden binnen Laserkliniek Zwolle. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.

Hoe wij werken?

Het eerste consult is vrijblijvend.

Na een eerste gratis consult binnen de laserkliniek in Zwolle vindt de eerste laserontharing plaats. De laserontharing wordt uitgevoerd door een huidtherapeut, HBO geschoold, die jou begeleid van het eerste consult tot de laatste controle. Bij laser ontharen richt de laser zich op het pigment in de haar. Het licht van de laser verwarmt de haarzakjes zodanig dat deze beschadigd raken en uitvallen.

Uniek aan het laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle is dat we lasertechnieken kunnen mixen voor een duurzaam langer termijn effect en veilig voor de donkere huid. Je voelt tijdens een laserontharing een pijnsensatie door middel van kleine elastiekjes die tegen de huid tikken. De luchtkoeling die koude lucht blaast op de plek waar je behandelt zorgt ervoor dat de behandeling goed is vol te houden.

De behandeling vindt plaats in een hygiënische ruimte. Om de behandeling een goede start te geven worden de haren vooraf geschoren, het gebied wordt afgetekend en gelaserd. Een speciale nabehandelingcrème kalmeert de huid en staat daardoor geen enkele dagelijkse activiteit in de weg! Afhankelijk van ieders specifieke situatie volstaan gemiddeld 5 à 10 behandelingen. Haren vallen na de behandeling binnen 1 à 2 weken uit. Direct resultaat! 

Stappenplan laser ontharen

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van ongewenste haargroei? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Om te bepalen welke laserontharing voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Het behandelgebied wordt afgetekend, de haren geschoren, het gebied wordt tijdens het laserontharen gekoeld. De haren vallen binnen één tot twee weken uit.

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Om de huid na een laserontharing na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over een speciale crème voor thuis.

Laat je laseren door een huidtherapeut.

Nog enige twijfel omtrent laser ontharen? Om goed van start te gaan met laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle nog een paar dingen op een rij: hoewel lasers nog altijd worden verward met Intense Pulsed Light (IPL) is er weldegelijk een groot kwaliteitsverschil in behandelingen.

IPL is uitermate geschikt voor het behandelen van meerdere doelchromoforen in de huid. Denk aan een huid die verouderd is of heel erg rood kies dan voor IPL. Kies als het gaat om het verwijderen van overbeharing of cosmetisch ongewenst haar altijd voor een behandeling met laser omdat deze zijn energie niet verliest aan andere doeleinden binnen de huid. Een laser richt zich met monochromatisch licht op één doel en dat is het pigment of voeding van het haarzakje.

Door het verschillende aanbod van lasers kunnen dan ook alle huidtypen en de donkere huid veilig worden behandeld. Verwijder de haartjes dan ook niet meer met harsen of epileren. Laat je laseren door de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle.

Plan een vrijblijvend consult

Welke huidaandoeningen behandel je met laser ontharen?

Er zijn ook vormen van overbeharing die dusdanig opvallend en hinderlijk zijn dat het een 'medische aandoening' wordt genoemd. Zo is er hirsutisme. Hiervan spreken we als er bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar normaliter mannen haren ontwikkelen. Ook is er hypertrichose. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat eind van de puberteit. Ooit een ingegroeide haar gehad? Dit ontstaat als een haar in een krulletje naar binnen groeit. Gebeurt dit vaak en is het hinderlijk dan spreken we van pseudofolliculitis barbae.

Dit zien we vaker bij de donkere huid. Bij het PolyCysteus Ovarium Syndroom is er sprake van een hormonale disbalans, met overbeharing en acne tot gevolg. Tot slot bestaat er ook de pech 'flink behaard' te zijn. Medicijnen of spierversterkende sportschoolpillen zijn ook weleens de boosdoener van meer haartjes. Gelukkig kan ongewenst haar worden gelaserd met laser ontharen. Er zijn verschillende soorten lasers. Voor ieder huid- en haartype een laser bij Laserkliniek Zwolle.

Maak een afspraak

Laatste blogs

Onze cliënten vertellen over hun zoektocht naar de juiste aanpak voor hun huidklachten
Lees verder
Laser ontharen is niet alleen voor vrouwen, mannen laten zich steeds vaker laseren
Lees verder
Laser ontharen voor bepaalde aandoeningen is soms echt 'een must'
Lees verder
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Shop je producten

Tarieven per ontharingsbehandeling

Laser 0ntharen

Gelaat

Bakkebaarden
105
Bovenlip
100
Bovenlip en kin
145
Bovenlip, kin en hals
160
Bovenlip, kin en wangen
160
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden
180
Gezicht en hals
225
Gezicht geheel
200
Hals
140
Kaaklijn en hals
155
Kin
100
Nek
140
Oren
105
Wangen
145

Lichaam

Armen geheel
285
Benen totaal
495
Bikinilijn geheel incl. bilnaad
205
Bikinilijn klein
130
Bikinilijn medium
185
Billen geheel
185
Billen klein
105
Borst of buik (man)
200
Bovenarmen
190
Bovenbenen
285
Buik (vrouw)
100
Handen incl. vingers
105
Lichaam geheel
1100
Oksels
105
Onderarmen
190
Onderbenen
235
Schouders
250
Sinus pilonidalis
130
Tepelhof
100
Voeten incl. tenen
105

Elektrisch ontharen

Elektrisch Ontharen (30 minuten)
49.50

Combinatie kortingen

Combinatie: schouders en rug
van
525
voor
375
Combinatie: oksels, bikinilijn en onderbenen
van
460
voor
365
Combinatie: oksels en bikinilijn
van
235
voor
205
Combinatie: borst en buik
van
400
voor
365
Combinatie: oksels, bikinilijn en bovenbenen
van
520
voor
365
Combinatie: oksels, bikinilijn en benen
van
730
voor
605
Combinatie: oksels, bikinilijn, tepelhof en buikstreepje
van
435
voor
275

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Voor en na laser ontharen

Waarom laser ontharen bij Laserkliniek Zwolle?

15 jaar ervaring
BIG geregistreerde huidtherapeuten, samenwerking met Dermatologisch Centrum ISALA
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwalitatief hoogwaardige zorg
Plan een afspraak

Mijn huidverhaal

''Ik draag nu een volle, strakke baard zonder problemen en met trots.''

Mijn huidverhaal

“Wat ik zo lang voor iedereen heb lopen verbergen, durfde ik hier te laten zien.”

Mijn huidverhaal

“Door de verbeteringen aan die buitenkant, voel ik me aan de binnenkant ook stukken beter.”

Mijn huidverhaal

“Als je huid zoveel verbetert, doet dat echt wat met je. Ik durf nu zonder make-up de deur uit.”

Mijn huidverhaal

“Wat zie ik toch aan jouw huid, hoorde ik veel. Mensen zién de verbetering. Dat voelt zo goed!”

Mijn huidverhaal

“Bij de intake werd goed geluisterd, ik kreeg echt een advies dat paste bij mijn huid én bij mij.”

Mijn huidverhaal

“Mensen zien echt het verschil, dat is toch geweldig!”

Mijn huidverhaal

“Wat ik maar wil zeggen: schaam je niet, laat je helpen. Er zijn oplossingen!”

Mijn huidverhaal

''Ik kan er nu op rekenen dat mijn huid goed en glad is, dat geeft mij peace of mind en zelfvertrouwen.''

Mijn huidverhaal

''Ik wist dat ik kon uitkijken naar een gavere, betere huid.''

Veelgestelde vragen over laser ontharen

Wat is laser ontharen?

Bij lasertherapie is er sprake van een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. In een fractie van een seconde zendt de laser een grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen en kunnen worden geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van hitte wordt de haarfollikel zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.


Wat is laser ontharen?

Bij lasertherapie is er sprake van een lichtbron waarbij een zuivere vorm van lichtenergie kan worden opgewekt. In een fractie van een seconde zendt de laser een grote hoeveelheid licht uit. Deze gaat door de oppervlakkige huid heen en kunnen worden geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van hitte wordt de haarfollikel zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is geschikt voor alle vormen van overbeharing, zoals hypertrichose, hirsutisme en storende overbeharing. Hiernaast zijn er medische indicaties waarbij laserontharen een uitkomst biedt. Voorbeelden zijn hidradenitis suppurativa, folliculitis barbae en een haarnestcyste. Ook wordt het ingezet tijdens de man naar vrouw en vrouw naar man transitie. Laserontharen is geschikt voor donkere haren. Zowel de lichte als de donkere huid kan veilig behandeld worden.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is geschikt voor alle vormen van overbeharing, zoals hypertrichose, hirsutisme en storende overbeharing. Hiernaast zijn er medische indicaties waarbij laserontharen een uitkomst biedt. Voorbeelden zijn hidradenitis suppurativa, folliculitis barbae en een haarnestcyste. Ook wordt het ingezet tijdens de man naar vrouw en vrouw naar man transitie. Laserontharen is geschikt voor donkere haren. Zowel de lichte als de donkere huid kan veilig behandeld worden.

Hoeveel behandelingen zijn er bij laser ontharen nodig?

Er zijn gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Hierna kunnen er in sommige gevallen onderhoudsbehandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af.

Hoeveel behandelingen zijn er bij laser ontharen nodig?

Er zijn gemiddeld 7 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Hierna kunnen er in sommige gevallen onderhoudsbehandelingen nodig zijn, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is per persoon verschillend en hangt van meerdere factoren af.

Waarom zijn er bij laser ontharen meerdere behandelingen nodig?

Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen haren vanzelf uit en groeien weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk: actieve groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) of uitstootfase (telogene fase). Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Waarom zijn er bij laser ontharen meerdere behandelingen nodig?

Haren groeien in een cyclus van gemiddeld 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen haren vanzelf uit en groeien weer terug. Binnen deze cyclus kunnen haren in verschillende groeifasen verkeren, namelijk: actieve groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) of uitstootfase (telogene fase). Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.
Bekijk alle vragen
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Week van de Huidtherapie geopend! 🥳
No items found.