Fijne lijntjes en rimpels

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid.

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat zijn fijne lijntjes of rimpels?

Fijne lijntjes en rimpels

De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak zichtbaar als fijne lijntjes. Deze ontstaan rondom de ogen, de mond, wangen en op het voorhoofd. De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook speelt blootstelling aan de zon hierbij een rol.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidveroudering
Fijne lijntjes en rimpels

Waar komen fijne lijntjes en rimpels het meest voor?

Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Hoe behandelen wij fijne lijntjes en rimpels?

Het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels is een natuurlijk verouderingsproces van de huid. Je kunt er niet aan ontkomen. Een veelvoorkomende klacht bij fijne lijntjes en rimpels is dat mensen er anders uitzien dan dat zij zich voelen. Een frons of rimpel kan er voor zorgen dat je hele gezichtsuitdrukking veranderd. Huidveroudering hou je dus niet tegen, maar je kunt het wel vertragen. Ook kun je de tekenen van huidveroudering die al zijn ontstaan verminderen. Dit kan worden gedaan door middel van peelingen zoals een TCA-peeling, microneedling en fractional laser. De behandelingen in de kliniek worden ondersteunt door cosmeceuticals en huidverzorging voor thuis.

Alle behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van huidveroudering

No items found.

Behandelingen bij

huidveroudering

Peeling en 1540 bij fijne lijntjes en rimpels

Een van onze combinatietherapieën bij huidverjonging zijn peelingen gecombineerd met de Youlaser MT fractional Erbium-Glass 1540 nm laser. Deze behandeling zorgt voor een algehele huidverbetering, onder andere bij acnelittekens en huidverjonging. De behandeling zorgt voor verstrakking en verfijning van de huid, waarbij fijne lijntjes, rimpels en een grove huid verminderen.

Lees meer

De behandeling bestaat uit een combinatie van een peeling met de Erbium-Glass laser. Dit vindt samen in één behandeling plaats. De peeling die hierbij wordt toegepast is onder andere de TCA-peeling. Een TCA-peeling zorgt ervoor dat beschadigde cellen worden opgelost en de bovenste huidlaag afschilfert. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Met de Erbium-Glass laser wordt de huid langzaam verwarmd, wat zorgt voor een warmte in de diepere huidlagen. Dit zorgt ervoor dat collageen en elastine worden geactiveerd. Collageen en elastine zijn de natuurlijke bouwstenen van de huid, die de huid steviger, strakker en gladder maken. In de weken na de behandeling zal de huid zich gaan herstellen en opvullen. Hierdoor wordt het huidverouderingsproces vertraagd. De behandeling met de Erbium-Glass is non-ablatief, wat betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft. Na de behandeling is de huid rood van kleur en ontstaat er door de peeling schilfering, wat enkele dagen aan kan houden. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig met een tussentijd van 4 weken.

Meer over Peeling en 1540

Microneedling bij fijne lijntjes en rimpels

Microneedling met SkinPen is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes dat zorgt voor huidverbetering en huidverjonging. Microneedling verbetert de fijne lijntjes en rimpels doordat het herstellend vermogen van de huid wordt gestimuleerd, waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt.

Lees meer

Microneedling is een huidverbeterende therapie waarbij met een specifieke naaldtechniek minuscule gaatjes in de huid wordt gemaakt. Door deze doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. Er ontstaan kleine puntbloedingen en er komen groeifactoren vrij waardoor de huid zich in snel tempo gaat vernieuwen en afschilferen. De huid versterkt vanuit de diepte en zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid dikker, steviger en gladder. Fijne lijntjes en rimpels worden hierdoor verminderd. Het beoogde effect wordt verkregen door de huid te bewerken met een speciale pen met een tip waar steriele naaldjes onder hoge snelheid microcanules in de huid creëren. Er ontstaat warmte in de huid, een egale roodheid en soms enkele puntbloedingen. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 4 weken.

Meer over Microneedling

Cosmo peel forte bij fijne lijntjes en rimpels

De Cosmo peel forte is de allerkrachtigste en diepstwerkende peeling die we in huis hebben. Deze medische peeling wordt ingezet bij de verouderde huid met fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, littekens, huidverslapping en een grove huidstructuur. De peeling werkt erg diep waardoor er met een enkele behandeling een groot resultaat bereikt kan worden. De peeling bestaat uit een combinatie van 20% TCA, 20% glycolzuur en 10% fenol.

Lees meer

De ingrediënten TCA en glycolzuur zorgen ervoor dat collageen en elastine, de natuurlijke bouwstenen van de huid, aangemaakt worden. Dit zorgt voor opvulling en versteviging van de huid. De peeling zorgt voor afschilfering van de bovenste huidlaag, waardoor huidoneffenheden zoals pigmentvlekken verminderen. Het ingrediënt fenol zorgt voor kalmering en pijnstilling, waardoor de behandeling goed vol te houden is. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een voorbereidende TCA-peeling plaats en wordt de huid thuis voorbereid met cosmeceuticals en huidverzorging van Dermaceutic. De huid heeft na peeling 10 tot 14 dagen nodig om te herstellen. Tijdens de hersteltijd heeft de huid een rode tot bruine kleur en laat de bovenste huidlaag van de huid los. De huid ziet er rood, droog, schilferig en gezwollen uit. Na de behandeling geeft de huidtherapeut specifieke huidverzorging en adviezen mee voor de dagen na de behandeling.

Meer over Cosmo peel forte

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Totale huidverbetering / huidverjonging

Huidverjonging intensief

TCA peeling
215
Laserbehandeling (1540 nm laser) i.c.m. peeling en microneedling
340

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden verwijderen L zone
235
Huidoneffenheden verwijderen M zone
175
Huidoneffenheden verwijderen S zone
125
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Heading

Veelgestelde vragen bij

Fijne lijntjes en rimpels

Wat zijn fijne lijntjes of rimpels?

Wat zijn fijne lijntjes en rimpels?

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Fijne lijntjes zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels.

Wat zijn fijne lijntjes en rimpels?

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Fijne lijntjes zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels.

Hoe zien fijne lijntjes en rimpels eruit?

Fijne lijntjes zijn tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. De fijne lijntjes zijn zichtbaar rondom de ogen, mond, wangen en op het voorhoofd. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels zijn permanente vouwen in het huidoppervlak en zijn dieper dan fijne lijntjes.

Hoe zien fijne lijntjes en rimpels eruit?

Fijne lijntjes zijn tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. De fijne lijntjes zijn zichtbaar rondom de ogen, mond, wangen en op het voorhoofd. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels zijn permanente vouwen in het huidoppervlak en zijn dieper dan fijne lijntjes.

Hoe ontstaan fijne lijntjes en rimpels?

De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en het fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook blootstelling aan de zon speelt een rol bij het ontstaan van rimpels.

Hoe ontstaan fijne lijntjes en rimpels?

De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en het fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook blootstelling aan de zon speelt een rol bij het ontstaan van rimpels.

Hoe wordt de diagnose fijne lijntjes en rimpels gesteld?

De diagnose fijne lijntjes en rimpels wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Fijne lijntjes en rimpels zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden.

Hoe wordt de diagnose fijne lijntjes en rimpels gesteld?

De diagnose fijne lijntjes en rimpels wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Fijne lijntjes en rimpels zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden.

Wat kun je zelf doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen is het belangrijk dat blootstelling aan de zon vermeden wordt. Bescherm de huid goed met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Vermijd daarnaast zonnebanken, beperkt het gebruik van alcohol en stop met roken. Bij bestaande fijne lijntjes en rimpels is er niet veel wat je zelf kunt doen. Behandelingen bij de huidtherapeut tegen fijne lijntjes en rimpels kunnen een mooi resultaat bieden.

Wat kun je zelf doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij bestaande fijne lijntjes en rimpels is er niet veel wat je zelf kunt doen. Behandelingen bij de huidtherapeut tegen fijne lijntjes en rimpels kunnen een mooi resultaat bieden.

Wat kun je beter niet doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij fijne lijntjes en rimpels kun je beter niet onbeschermd in de zon gaan. Blootstelling aan de zon versnelt het proces van huidveroudering. Bescherm de huid met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Hiernaast kun je beter niet roken en niet te veel alcohol drinken.

Wat kun je beter niet doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij fijne lijntjes en rimpels kun je beter niet onbeschermd in de zon gaan. Blootstelling aan de zon versnelt het proces van huidveroudering. Bescherm de huid met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Hiernaast kun je beter niet roken en niet te veel alcohol drinken.
Bekijk alle vragen
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.