Fijne lijntjes en rimpels

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat zijn fijne lijntjes of rimpels?

Fijne lijntjes en rimpels

De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak zichtbaar als fijne lijntjes. Deze ontstaan rondom de ogen, de mond, wangen en op het voorhoofd. De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook blootstelling aan de zon speelt hierbij een rol.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidveroudering
Fijne lijntjes en rimpels

Waar komen fijne lijntjes en rimpels het meest voor?

Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Hoe behandelen wij fijne lijntjes en rimpels?

Het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels is een natuurlijk verouderingsproces van de huid. Je kunt er niet aan ontkomen. Een veelvoorkomende klacht bij fijne lijntjes en rimpels is dat mensen er anders uitzien dan dat zij zich voelen. Een frons of rimpel kan er voor zorgen dat je hele gezichtsuitdrukking veranderd. Huidveroudering hou je dus niet tegen, maar je kunt het wel vertragen. Ook kun je de tekenen van huidveroudering die al zijn ontstaan verminderen. Dit kan worden gedaan door middel van peelingen, waaronder TCA en Jessner peelingen, microneedling en fractional laser.

Alle behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van huidveroudering

No items found.

Behandelingen bij

huidveroudering

TCA en Jessner bij fijne lijntjes en rimpels

Middeldiepe peelings, zoals TCA en Jessner, zorgen er voor dat beschadigde of oude huidcellen worden verwijderd. Hierdoor verfijnt de structuur van de huid en verminderen fijne lijntjes en rimpels. Een TCA-peeling bevat trichloorazijnzuur en een Jessner peeling bevat melkzuur, salicylzuur en resorcinol.

Lees meer

TCA-peelingen en Jessner peelingen worden bij huidveroudering toegepast om de fijne lijntjes en rimpels te verminderen. De peeling zorgt ervoor dat de beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. Na regeneratie van de cellen krijgt de huid een verbeterde structuur. De huid voelt soepeler, egaler en gladder. Dit zorgt er voor dat de rimpels en fijne lijntjes verminderen. Diepere rimpels kunnen niet verdwijnen door middel van peelingen. Hiervoor is een aanvullende (laser)behandeling nodig. De peelingen kunnen als pijnlijk worden ervaren maar ze worden doorgaans goed verdragen. De peeling geeft na het aanbrengen een warm en brandend gevoel. De peeling blijft 5 tot 10 minuten zitten en er kunnen meerdere lagen aangebracht worden. De eerste dag na de behandeling is de huid rood en kunnen er donkere vlekken en korsten ontstaan. Na enkele dagen gaat de huid afschilferen, wat tot een week na de behandeling kan duren. Na de behandeling is het belangrijk dat de zon wordt vermeden en dat er zonnebrand creme wordt gesmeerd. Er zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Peelingen zijn onderhoudsgevoelig, wat betekent dat er structurele onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het behaalde effect te behouden.

Meer over TCA en Jessner

Microneedling bij fijne lijntjes en rimpels

Microneedling is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes dat zorgt voor huidverbetering en huidverjonging. Microneedling verbetert de fijne lijntjes en rimpels doordat het herstellend vermogen van de huid wordt gestimuleerd, waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt.

Lees meer

Microneedling is een huidverbeterende therapie waarbij met een specifieke naaldtechniek minuscule gaatjes in de huid wordt gemaakt. Door deze doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. Er ontstaan kleine puntbloedingen en er komen groeifactoren vrij waardoor de huid zich in snel tempo gaat vernieuwen en afschilferen. De huid versterkt vanuit de diepte en zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid dikker, steviger en gladder. Fijne lijntjes en rimpels worden hierdoor verminderd. Het beoogde effect wordt verkregen door de huid te bewerken met een speciale pen met een tip waar steriele naaldjes onder hoge snelheid microcanules in de huid creeren. Er ontstaat warmte in de huid, een egale roodheid en soms enkele puntbloedingen. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 4 weken.

Meer over Microneedling

Fractional laser bij fijne lijntjes en rimpels

De fractional laser wordt ingezet om de conditie van de huid te verbeteren. Door middel van microstraaltjes wordt een gedeelte van de huid verdampt, waarna de huid zichzelf gaat herstellen. Bij fijne lijntjes en rimpels is het doel om de huidstructuur te verfijnen en om de huid te verstevigen, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Lees meer

De effecten van de fractional laser wordt bereikt door de thermische reactie die de fractional laser in de huid bewerkstelligt. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huid. Door middel van microstraaltjes wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid in fracties verdampt. Hierdoor ontstaan er kleine puntbloedingen en schaafwondjes. De huid gaat zich herstellen door collageen aan te maken. Collageen is het steunweefsel van de huid. Bij huidveroudering is het collageen in een verminderde conditie. Dit is een van de oorzaken van het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. De vorming van collageen draagt bij aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het zal de huidstructuur verfijnen en de doorbloeding stimuleren. Hierdoor verminderen de fijne lijntjes en rimpels. Bij de fractionele laserbehandeling vindt er een vernieuwing van de huid plaats door een afschilfering van de bovenste huidlaag. Door de diepere werking van de laser ontstaat er een sterkere huid wat zorgt voor een gezonde uitstraling. De ontwikkeling van dit effect vindt plaats vanaf de laatste behandeling tot 6 tot 12 maanden later. Tijdens de behandeling wordt de huid sterk verhit waarbij er roodheid en zwelling ontstaat wat enkele uren of dagen aan kan houden. Er treden schaafwondjes op en er kunnen korstjes ontstaan. Dit zijn normale en tijdelijke reacties. Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken.

Meer over Fractional laser

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie en laserepilatie in het gezicht worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.


TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Totale huidverbetering / huidverjonging

Kuur totale huidverbetering/ huidverjonging nabehandeling incl. masker

No items found.

Huidverjonging intensief

Medische microneedling Skinpen gezicht, hals en decolleté
295
Medische microneedling Skinpen gezicht en hals
225
Medische microneedling Skinpen gezicht
195
Cosmopeel forte full face
495
TCA peeling
195
Gevorderde huidveroudering en rimpels: Cosmopeel Forte TCA 20%, 10% phenol, 10% glycol
495
Beginnende huidveroudering en rimpels: Cosmopeel Forte TCA 20%, 10% phenol, 10% glycol
325
Vitamine C peeling met microneedling
225
Intensieve peeling met laser/LED/IPL bij fijne lijntjes, vaatjes, pigmentvlekken
225
Melapeel forte voor pigmentvlekken, algemene huidverbetering
195
Beginnende huidveroudering TCA 12,%, 15%, 18%
195
Gecombineerde peelingen
175
Peelingen
125

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden verwijderen L zone
190
Huidoneffenheden verwijderen M zone
150
Huidoneffenheden verwijderen S zone
85
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Heading

Veelgestelde vragen bij

Fijne lijntjes en rimpels

Wat zijn fijne lijntjes of rimpels?

Wat zijn fijne lijntjes en rimpels?

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Fijne lijntjes zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels.

Wat zijn fijne lijntjes en rimpels?

Fijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Fijne lijntjes zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels.

Hoe zien fijne lijntjes en rimpels eruit?

Fijne lijntjes zijn tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. De fijne lijntjes zijn zichtbaar rondom de ogen, mond, wangen en op het voorhoofd. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels zijn permanente vouwen in het huidoppervlak en zijn dieper dan fijne lijntjes.

Hoe zien fijne lijntjes en rimpels eruit?

Fijne lijntjes zijn tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. De fijne lijntjes zijn zichtbaar rondom de ogen, mond, wangen en op het voorhoofd. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels zijn permanente vouwen in het huidoppervlak en zijn dieper dan fijne lijntjes.

Hoe ontstaan fijne lijntjes en rimpels?

De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en het fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook blootstelling aan de zon speelt een rol bij het ontstaan van rimpels.

Hoe ontstaan fijne lijntjes en rimpels?

De eerste fijne lijntjes ontstaan vooral door de mimiek van het gezicht, zoals het lachen en het fronsen. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een vochttekort in de huid. Later kunnen de fijne lijntjes veranderen in rimpels. Rimpels ontstaan als gevolg van een afname van collageen en elastine, wat vanaf het 20e levensjaar al afneemt. Ook blootstelling aan de zon speelt een rol bij het ontstaan van rimpels.

Hoe wordt de diagnose fijne lijntjes en rimpels gesteld?

De diagnose fijne lijntjes en rimpels wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Fijne lijntjes en rimpels zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden.

Hoe wordt de diagnose fijne lijntjes en rimpels gesteld?

De diagnose fijne lijntjes en rimpels wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Fijne lijntjes en rimpels zijn herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden.

Wat kun je zelf doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen is het belangrijk dat blootstelling aan de zon vermeden wordt. Bescherm de huid goed met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Vermijd daarnaast zonnebanken, beperkt het gebruik van alcohol en stop met roken. Bij bestaande fijne lijntjes en rimpels is er niet veel wat je zelf kunt doen. Behandelingen bij de huidtherapeut tegen fijne lijntjes en rimpels kunnen een mooi resultaat bieden.

Wat kun je zelf doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij bestaande fijne lijntjes en rimpels is er niet veel wat je zelf kunt doen. Behandelingen bij de huidtherapeut tegen fijne lijntjes en rimpels kunnen een mooi resultaat bieden.

Wat kun je beter niet doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij fijne lijntjes en rimpels kun je beter niet onbeschermd in de zon gaan. Blootstelling aan de zon versnelt het proces van huidveroudering. Bescherm de huid met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Hiernaast kun je beter niet roken en niet te veel alcohol drinken.

Wat kun je beter niet doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Bij fijne lijntjes en rimpels kun je beter niet onbeschermd in de zon gaan. Blootstelling aan de zon versnelt het proces van huidveroudering. Bescherm de huid met minimaal SPF30 en draag beschermende kleding. Hiernaast kun je beter niet roken en niet te veel alcohol drinken.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.