Acnebehandeling voor de donkere huid

Op zoek naar een veilige behandeling voor acne bij de donkere huid? Bij Laserkliniek Zwolle zijn we hierin gespecialiseerd.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Acnebehandeling voor de donkere huid bij Laserkliniek Zwolle

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die mensen treft, maar de impact ervan op de donkere huid kan soms anders zijn. De donkere huid heeft specifieke kenmerken die het moeilijker kunnen maken om acne te behandelen en littekens te voorkomen. Gelukkig zijn er gespecialiseerde huidtherapeuten die zich richten op het behandelen van acne bij de donkere huid.

Werkwijze

Kenmerken van acne bij de donkere huid

Een gespecialiseerde huidtherapeut begrijpt dat de donkere huid gevoelig kan zijn voor hyperpigmentatie, wat betekent dat littekens en vlekken na een acne-uitbraak vaak langer zichtbaar blijven. We kennen het belang van het vermijden van agresieve behandelingen of ingrediënten die de huidbarrière kunnen beschadigen. Een goede huidtherapeut zal dan ook jouw behoeften en zorgen begrijpen.

Gratis en vrijblijvend consult

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van acne? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Om te bepalen welke acnebehandeling voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Een acnebehandeling bestaat meestal uit een combinatie van een dieptereiniging, peeling,  lasertherapie en LED. 

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Om de huid na een acnebehandeling na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over de juiste huidverzorging.

Hoe werkt een acnebehandeling voor een donkere huid?

Eén van de meest effectieve behandelingen voor acne bij de donkere huid is het gebruik van milde chemische peelingen, zoals salicylzuur en glycolzuur. Deze peelingen helpen bij het exfoliëren van dode huidcellen, verminderen overtollig talg en verminderen ontstekingen die acne kunnen veroorzaken. Amandelzuur en Azalaïnezuur peelingen met LED zorgen voor een vermindering van donkere acnelittekens.

Het is belangrijk dat peelings worden uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut, die rekening kan houden met de gevoeligheid en reactiesnelheid van de donkere huid.

Een laserbehandeling en microneedling behoren ook tot de mogelijkheden om je te helpen bij het verminderen van acne en acnelittekens te vervagen.

Plan een vrijblijvend consult
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste blogs over acne

Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen om acnelittekens te verminderen.
Lees verder
Acne op jongere leeftijd gaat gepaard met puistjes, mee-eters, rode bultjes of pijnlijke cysten.
Lees verder
Je bent niet alleen! Laat je adviseren door een huidtherapeut.
Lees verder

Tarieven per acnebehandeling

Acnebehandelingen

Combinatiebehandeling bij acne
195
Dieptereiniging met peeling
125
LED-behandeling incl. ondersteunend serum
85
Laserbehandeling bij acnelittekens
295
TCA peeling
215
TCA peeling met microneedling bij restacne/acnelittekens
245
Traditionele acnebehandeling/dieptereiniging
85

Veelgestelde vragen over acne

Wat betekent acne?

Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij puistjes ontstaan. Er zijn verschillende vormen van acne.

Wat doet acne met je?

Acne is een vervelende huidaandoening. Waar de één de puberteit doorkomt met een enkel puistje. Kan de ander er helemaal onder zitten. In de meeste gevallen trekt de acne na de puberteit weg maar het kan ook zo zijn dat de acne op latere leeftijd ontstaat. Schaamte speelt meestal een grote rol om te doen besluiten om hulp te zoeken. Er is geen bewijs dat acne te maken heeft met een slechte hygiëne. Acne is niet besmettelijk! Tot slot hoor je vaak een twijfel over de rol van voeding bij acne. Er kunnen vooralsnog geen conclusies worden getrokken uit de studies over het effect van bepaalde voedingspatronen zoals het eten van vet eten, varkensvlees en chocola. Laat acne wel behandelen door een huidtherapeut of ondersteunen met medicatie van een dermatoloog. Huidverzorging met actieve ingrediënten draagt bij een een sneller herstel van acne en voorkomen van pigmentvlekken en littekens.

Gaat acne vanzelf over?

Bij de meeste mensen gaat de acne voor het 25e jaar voorbij. Tenzij je acne ontwikkelt op volwassen leeftijd. Acne is te verminderen en onder controle te krijgen door behandelingen met huidtherapie dat bestaat uit het gebruik van peelingen en LED of lasertherapie. Het gebruik van huidverzorging met actieve ingrediënten is van groot belang voor een sneller herstel van acne en het voorkomen van pigmentvlekken en littekens.

Doet een acnebehandeling pijn?

Een acnebehandeling kan gevoelig zijn. Er kan sprake zijn van een prikkelend en/of brandend gevoel. Dit is afhankelijk van de therapie dat wordt ingezet. Over het algemeen is een acnebehandeling goed vol te houden.

Hoe behandel je acnelittekens?

Acnelittekenskun je door middel van verschillende huid- en lasertherapieën minder zichtbaarmaken. Realiseer je daarbij dat ze nooit geheel zullen verdwijnen. Er zijnverschillende soorten therapieën die geschikt zijn voor het verminderen vanacnelittekens.

Bekijk alle vragen