Gemiddelde huidveroudering

Leeftijd van 30 tot 50 jaar

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is gemiddelde huidveroudering?

Gemiddelde huidveroudering

Gemiddelde huidveroudering vindt ongeveer plaats tussen de leeftijd van 30 en 50 jaar. Rond deze leeftijd wordt de collageen- en elastineproductie van de huid vertraagd. Hierdoor wordt de huid dunner en slapper, waardoor er rimpels kunnen ontstaan. Er is vaak sprake van een vochttekort van de huid. Hierdoor kan de huid er dof uit gaan zien. Bij gemiddelde huidveroudering zijn er rimpels te zien wanneer hem het gezicht beweegt. Er is sprake van zichtbare poriën en een grove huidstructuur. Er kunnen lichte pigmentvlekken en kleine vaatstructuren in de huid ontstaan.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidveroudering
Gemiddelde huidveroudering

Waar komt gemiddelde huidveroudering het meest voor?

Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Hals

Tekenen van huidveroudering zoals rimpels, pigmenvlekken en steelwratjes komen voor in de hals.

Handen

De handen komen gedurende het leven erg vaak in de zon, wat voor huidveroudering zorgt.

Decolleté

De decolleté is een huidzone waar naast het gezicht huidveroudering duidelijk zichtbaar wordt.

Hoe behandelen wij gemiddelde huidveroudering?

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat hoort bij het ouder worden. Je kunt er niet aan ontkomen, iedereen wordt ouder! Veel mensen storen zich aan de tekenen van huidveroudering. Daarom is er vaak de wens om hier behandelingen voor te starten. Voor welke behandeling er gekozen wordt, is afhankelijk van wat er op de huid te zien is. Peelingen, zoals de TCA-peeling en de Jessner peeling, en cosmeceuticals kunnen er voor zorgen dat het vochttekort aangevuld wordt, waardoor de huid weer gaat stralen. Microneedling en fractional laser zorgt voor verbetering van de huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels. IPL zorgt voor vermindering van vaatstructuren en pigmentvlekken in het gezicht. Hier kunnen de vaatlaser en pigmentlaser ook voor ingezet worden. De vaatstructuren en pigmentvlekken kunnen ook gecamoufleerd worden door middel van medische camouflage.

Alle behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van huidveroudering

No items found.

Behandelingen bij

huidveroudering

TCA en Jessner bij gemiddelde huidveroudering

Middeldiepe peelings, zoals TCA en Jessner, zorgen er bij gemiddelde huidveroudering voor dat beschadigde of oude huidcellen worden verwijderd, waardoor er een nieuwe, frisse en egalere huid zichtbaar wordt. Een TCA-peeling bevat trichloorazijnzuur en een Jessner peeling bevat melkzuur, salicylzuur en resorcinol.

Lees meer

TCA-peelingen en Jessner peelingen worden bij gemiddelde huidveroudering toegepast bij uitgebreidere en diepere huidproblemen, zoals zonneschade, fijne lijntjes, beginnende rimpels, grove poriën, grove huidstructuur en pigmentvlekken. De peeling zorgt ervoor dat de beschadigde cellen worden opgelost en dat de huid zich weer opnieuw gaat herstellen. Na regeneratie van de cellen krijgt de huid een verbeterde structuur. De huid voelt egaler en gladder. Ook wordt de kleur van de huid, bijvoorbeeld bij pigmentvlekken, geëgaliseerd. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid. Diepere rimpels kunnen door middel van de peelingen verminderen, maar niet verdwijnen. Hiervoor is vaak een aanvullende (laser)behandeling nodig. De peelingen kunnen als pijnlijk worden ervaren maar ze worden doorgaans goed verdragen. De peeling geeft na het aanbrengen een warm en brandend gevoel. De peeling blijft 5 tot 10 minuten zitten en er kunnen meerdere lagen aangebracht worden. De eerste dag na de behandeling is de huid rood en kunnen er donkere vlekken en korsten ontstaan. Na enkele dagen gaat de huid afschilferen, wat tot een week na de behandeling kan duren. Na de behandeling is het belangrijk dat de zon wordt vermeden en dat er zonnebrandcrème wordt gesmeerd. Er zijn ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Peelings bij huidveroudering zijn onderhoudsgevoelig, wat betekent dat er structurele onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het behaalde effect te behouden.

Meer over TCA en Jessner

Peeling en 1540 laser bij gemiddelde huidveroudering

Een van onze combinatietherapieën bij huidverjonging zijn peelingen gecombineerd met de Youlaser MT fractional Erbium-Glass 1540 nm laser. Deze behandeling zorgt voor een algehele huidverbetering en huidverjonging. De behandeling zorgt voor verstrakking en verfijning van de huid, waarbij fijne lijntjes, rimpels en een grove huid verminderen.

Lees meer

De behandeling bestaat uit een combinatie van een peeling met de Erbium-Glass laser. Dit vindt samen in één behandeling plaats. De peeling die hierbij wordt toegepast is onder andere de TCA-peeling. Een TCA-peeling zorgt ervoor dat beschadigde cellen worden opgelost en de bovenste huidlaag afschilfert. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Met de Erbium-Glass laser wordt de huid langzaam verwarmd, wat zorgt voor een warmte in de diepere huidlagen. Dit zorgt ervoor dat collageen en elastine worden geactiveerd. Collageen en elastine zijn de natuurlijke bouwstenen van de huid, die de huid steviger, strakker en gladder maken. In de weken na de behandeling zal de huid zich gaan herstellen en opvullen. Hierdoor wordt het huidverouderingsproces vertraagd. De behandeling met de Erbium-Glass is non-ablatief, wat betekent dat de bovenste huidlaag intact blijft. Na de behandeling is de huid rood van kleur en ontstaat er door de peeling schilfering, wat enkele dagen aan kan houden. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig met een tussentijd van 4 weken.

Meer over Peeling en 1540

Intense Pulsed Light (IPL) bij gemiddelde huidveroudering

IPL kan bij gemiddelde huidveroudering worden ingezet om zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. IPL kan roodheid, bloedvaatjes (couperose), pigmentvlekken en kleurverschillen van de huid verminderen. Vanwege het brede lichtspectrum van de IPL kan het meerdere doelen tegelijk behandelen.

Lees meer

Algehele roodheid in het gezicht, bloedvaatjes en pigmentvlekken kunnen worden behandeld door middel van IPL. Deze techniek werkt op basis van lichtflitsen die op de huid gezet worden en kan veranderingen bewerkstelligen in de oppervlakkige structuren van de huid. Bij algehele roodheid en bloedvaatjes wordt het licht geabsorbeerd door de rode, paarse en blauwe kleurstoffen in de bloedvaatjes. Op basis van de warmte van de laserstraal wordt het vaatje kort opgewarmd, waardoor het coaguleert en in elkaar klapt. Bij pigmentvlekken wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het aanwezige pigment in de huid. Op basis van warmte wordt het pigment sterk verhit, waardoor het pigment afgebroken wordt. Vervolgens worden de bloedvaatjes en de pigmentvlekken door het eigen lichaam opgeruimd. Het licht van de IPL brengt geen schade aan de omliggende huidstructuren. Gedurende de behandeling zal een warmteontwikkeling en een lichte pijnsensatie waarneembaar zijn. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken. Wanneer er enkel sprake is van couperose zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken.

Meer over IPL

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Totale huidverbetering / huidverjonging

Huidverjonging intensief

TCA peeling
215
Vitamine C peeling met microneedling
235

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden verwijderen L zone
225
Huidoneffenheden verwijderen M zone
165
Huidoneffenheden verwijderen S zone
115
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Heading

Veelgestelde vragen bij

Gemiddelde huidveroudering

Wat is gemiddelde huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint rond het twintigste jaar en wordt zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose huidveroudering wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen. Tijdens het gratis consult met de huidtherapeut zal met de OBSERV foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen. Aan de hand van de uitkomst kan één van onze ervaren huidtherapeuten een behandelplan op maat meegeven.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Tijdens het gratis consult zal met de OBSERV 500 foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.