Huidveroudering op de decolleté ontstaat doordat de decolleté gedurende het leven veel in de zon komt. Het is een huidzone wat vaak vergeten wordt wanneer de huid wordt ingesmeerd met SPF. Naast blootstelling aan de zon zijn onder andere erfelijkheid, leefstijl, roken en voeding van invloed. Eerst wordt de huid op de decolleté slappen ten gevolge van volumeverlies van de huid. De huid wordt dunner en het collageen en elastine in de huid neemt af. Hierdoor is de huid op de decolleté minder stevig, rekbaar en soepel. Later kunnen er pigmentvlekken, bloedvaatjes en andere huidoneffenheden ontstaan.
Huidveroudering is een natuurlijk proces dat bij niemand te vermijden is. Toch storen veel mensen zich aan de beginnende of al gevorderde verschijnselen van huidveroudering. Naast het gezicht is huidveroudering op de decolleté vaak goed zichtbaar. Er zijn verschillende behandelingen voor huidveroudering op de decolleté. Welke behandeling of combinatie van behandelingen geschikt is, is afhankelijk van de hulpvraag en wat er op de huid te zien is. Onder andere verslapping van de huid, pigmentvlekken, bloedvaatjes en andere huidoneffenheden kunnen behandeld worden. Dit kan onder andere met de pigmentlaser, de vaatlaser, IPL, peelingen en cosmeceuticals.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Ongeveer de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Er is sprake van weinig bloedvaatjes en verandering in pigmentatie. Er zijn fijne lijntjes maar nog geen rimpels.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekjes, zichtbare poriën en veranderingen in de huidstructuur. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht beweegt.
Lees meerOngeveer de leeftijd van 50 tot 60 jaar. Er is sprake van donkere pigmentvlekjes, bruine verkleuring, bloedvaatjes en vergrootte poriën. Er zijn rimpels te zien wanneer het gezicht niet beweegt.
Lees meerFijne lijntjes of rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in het huidoppervlak die ontstaan tijdens het natuurlijke verouderingsproces van de huid.
Lees meerFibromen of steelwratjes zijn goedaardige, huidkleurige, zachte uitstulpingen die aan het huidoppervlak hangen. Je ziet ze veelal in de hals, oksels, liezen en onder de borsten.
Lees meerLevervlekken zijn pigmentvlekken die op het gezicht en elders op het lichaam ontstaan naarmate je ouder wordt als gevolg van blootstelling aan de zon.
Lees meerVerruca seborrhoica zijn ruwe, onregelmatige, bruine wratten die kunnen lijken op moedervlekken.
Lees meerU kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.
Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering op de decolleté ontstaat er volumeverlies. Later kunnen er ook pigmentvlekken, ouderdomswratten en fibromen ontstaan.
Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid op de decolleté zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaat er volumeverlies van de huid. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel. Later kunnen er ouderdomsvlekken, ouderdomswratten en fibromen ontstaan.
Bij huidveroudering op de decolleté is blootstelling aan de zon de grootste veroorzaker. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.
De diagnose huidveroudering op de decolleté wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen.
Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering op de decolleté in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 en is het belangrijk om de huid te beschermen met beschermende kleding.
Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren met het gebruik van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.