Hypertrichose

Bij hypertrichose is er sprake van overmatige haargroei op plaatsen waar al van nature enige haargroei is.

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is hypertrichose?

Hypertrichose

Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan normaal. De haargroei is alleen zichtbaar op plaatsen op het lichaam waar al van nature enige haargroei is. Er kunnen meer haren verschijnen in het gezicht of op het lichaam, zoals de armen en benen. Haargroei kan op allerlei plekken ontstaan. Ook kunnen haren langer worden of in aantallen toenemen. Hypertrichose komt bij zowel mannen als vrouwen voor en kan al in de puberteit optreden. Er bestaan een aantal theorieën over de ontstaanswijze van hypertrichose. Zo kunnen korte en lichte haren veranderen in dikkere en langere haren. De zogenaamde vellusharen worden dan terminale haren. Dit is een normaal proces van het lichaam.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Overbeharing

Waar komt hypertrichose het meest voor?

Gezicht

Ongewenste haargroei in het gezicht is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen.

Bovenlip

Overbeharing op de bovenlip zorgt nogal eens voor ongemak en schaamtegevoelens.

Hals

Overbeharing in de hals is een gevoelige plek waardoor irritatie vaak voorkomt.

Kin

Ongewenste haargroei op je kin is erg vervelend. Deze haren zijn vaak dikker en stugger.

Wangen

Het steeds opnieuw scheren, epileren of harsen van haren op de wangen is tijdrovend.

Buik

Het gaat vaak om een smalle haarstrook die als storend wordt ervaren.

Bikinilijn

Haren die buiten de bikinilijn groeien is één van de meest voorkomende hulpvragen.

Oksels

Oksels laseren is één van de meest populaire laserbehandelingen onder vrouwen.

Benen

Wanneer er enkel overbeharing plaatsvindt op de benen is er sprake van hypertrichose.

Billen

Ontstoken haarzakjes op de billen bij mannen of vrouwen zorgen voor puistjes en huidirritatie.

Armen

Overbeharing op de armen wordt vooral behandeld vanuit cosmetisch oogpunt.

Hoe behandelen wij hypertrichose?

Bij hypertrichose is er een overmatige haargroei op plaatsen waar al van nature enige haargroei is. Hypertrichose gaat onbehandeld meestal niet vanzelf over. Daarom is er vaak de wens om de haargroei definitief te verwijderen. Er zijn verschillende methoden voor ontharing die hypertrichose kunnen verminderen. Op het gezicht kunnen donkerblonde, lichtbruine, donkerbruine en zwarte haren worden behandeld met lasertherapie en blonde, grijze, witte en rossige haren met elektrische epilatie. Op het lichaam wordt er behandeld met lasertherapie. Er wordt gelaserd met de Alexandrite laser en de Nd:YAG laser of een combinatie van beiden.

Bekijk behandelingenTarievenOverbeharing behandelingen

Vormen van overbeharing

No items found.

Behandelingen voor

Hypertrichose

Laserontharing bij hypertrichose

Laserontharing richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied nauwelijks tot geen haren meer kunnen groeien. Zowel de donkere haren op het gezicht als op het lichaam kunnen worden behandeld door middel van laserontharing.

Lees meer

Bij laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van de hitte wordt het haarzakje en de voedingsbodem zodanig beschadigd dat het haar niet terug kan groeien. Gedurende de behandeling is er een warmteontwikkeling waarneembaar en voel je een lichtbrandende pijnsensatie. Er ontstaat kortdurend roodheid en een lichte zwelling op het behandelde gebied. Deze huidreacties worden beperkt door een luchtkoelsysteem die koude lucht blaast op de plek waar wordt behandeld. Haren groeien in een cyclus van 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen de haren vanzelf uit en groeien ze weer terug. Binnen deze cyclus kunnen de haren in verschillende groeifasen verkeren. Alleen het haar dat in een groeifase verkeert, kan definitief worden onthaard. Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde groeifase verkeren zijn er meerdere behandelingen nodig. Er zijn 7 à 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Na de behandeling groeien er weinig tot geen haren meer. Na verloop van tijd is er een onderhoudsbeurt nodig. Het herstellend vermogen van de huid zorgt er namelijk voor dat na verloop van tijd enkele haarzakjes kunnen ontstaan. Dit kun je normaal gesproken met 1 tot 2 behandelingen per jaar onder controle houden.

Meer over Laser ontharen

Elektrisch ontharen bij hypertrichose

Bij hypertrichose kunnen de blonde, grijze, witte en rossige haren in het gezicht worden behandeld door middel van elektrisch ontharen. Dit is een behandelmethode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een klein naaldje en stroom.

Lees meer

Elektrisch ontharen is een goede onthaarmethode voor wanneer lasertherapie geen optie is. Blonde, grijze, witte of rossige haren zijn licht van kleur en bevatten geen pigment. Hierdoor heeft de laser geen doel om te absorberen en te geleiden naar de haarwortel. Voor het ontharen van de lichte haren is elektrische epilatie de beste behandelmethode. Elektrisch ontharen is een definitieve manier van ontharen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een minuscuul naaldje en stroom. Het naaldje glijdt in het haarzakje en er wordt stroom gegeven. De stroom vernietigd de voedingsbodem waardoor de haar niet meer terug kan groeien. Elektrisch ontharen is een tijdrovende behandeling omdat er haartje voor haartje wordt gewerkt. Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat een haar wordt gevormd. Na één behandeling met elektrische epilatie zijn helaas niet alle cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding zich weer te herstellen. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de elektrische ontharing keer op keer te herhalen, zal het haarzakje uiteindelijk worden vernietigd. Bij elektrisch ontharen zijn er veel meer behandelingen nodig dan bij laserontharing. Vaak wordt er een combinatiebehandeling uitgevoerd van laserontharen en elektrisch ontharen. Hierbij worden de donkere haren behandeld met laserontharen en de lichte haren met elektrisch ontharen. Losstaande sessies elektrisch ontharen sturen we in veel gevallen door naar collega huidtherapeuten die deze techniek alleenstaand toepassen.

Meer over Elektrisch ontharen

We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Voor en na laserontharen

No items found.
No items found.
No items found.

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven per ontharingsbehandeling

Laserontharing

Gelaat

Bakkebaarden
105
Bovenlip
100
Bovenlip en kin
145
Bovenlip, kin en hals
160
Bovenlip, kin en wangen
160
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden
180
Gezicht en hals
225
Gezicht geheel
200
Hals
140
Kaaklijn en hals
155
Kin
100
Nek
140
Oren
105
Wangen
145

Lichaam

Armen geheel
285
Benen totaal
495
Bikinilijn geheel incl. bilnaad
205
Bikinilijn klein
130
Bikinilijn medium
185
Billen geheel
185
Billen klein
105
Borst of buik (man)
200
Bovenarmen
190
Bovenbenen
285
Buik (vrouw)
100
Handen incl. vingers
105
Lichaam geheel
1100
Oksels
105
Onderarmen
190
Onderbenen
235
Schouders
250
Sinus pilonidalis
130
Tepelhof
100
Voeten incl. tenen
105

Elektrisch ontharen

Elektrisch Ontharen (30 minuten)
49.50
Laserontharing

Zomeraanbieding

Voorjaarsactie Laserkliniek Zwolle Laserontharing met de Alexandrite laser of Nd:YAG laser, ook veilig voor de donkere huid!

Oksels en bikinilijn laseren van € 270,- voor € 195,- *
Laserontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen van € 495,- voor € 350,-

Bekijk aanbieding

Veelgestelde vragen over

Hypertrichose

Wat is hypertrichose?

Wat is hypertrichose?

Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan normaal. De haargroei is zichtbaar op plaatsen op het lichaam waar al van nature enige haargroei is. Er kunnen bijvoorbeeld meer haren verschijnen in het gezicht of op het lichaam, zoals de armen en benen. De haren kunnen dikker of langer worden en in aantallen toenemen. Het komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen.

Wat is hypertrichose?

Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan normaal. De haargroei is zichtbaar op plaatsen op het lichaam waar al van nature enige haargroei is. Er kunnen bijvoorbeeld meer haren verschijnen in het gezicht of op het lichaam, zoals de armen en benen. De haren kunnen dikker of langer worden en in aantallen toenemen. Het komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen.

Hoe ziet hypertrichose eruit?

Bij hypertrichose is er sprake van dikkere en/of langere haren in grotere aantallen dan gewoonlijk. Het komt voor op plaatsen op het lichaam waar al van nature enige haargroei is. Deze plaatsen zijn bijvoorbeeld op het gezicht of het lichaam, zoals de armen en benen. Hypertrichose komt bij zowel mannen als vrouwen voor.

Hoe ziet hypertrichose eruit?

Bij hypertrichose is er sprake van dikkere en/of langere haren in grotere aantallen dan gewoonlijk. Het komt voor op plaatsen op het lichaam waar al van nature enige haargroei is. Deze plaatsen zijn bijvoorbeeld op het gezicht of het lichaam, zoals de armen en benen. Hypertrichose komt bij zowel mannen als vrouwen voor.

Hoe ontstaat hypertrichose?

Er bestaan een aantal theorieën over de ontstaanswijze van hypertrichose. Een theorie is dat de korte en lichte haren transformeren naar langere, dikkere en donkere haren. De zogenaamde vellusharen worden dan terminale haren. Een tweede theorie is dat de groeifase van het haarzakje verlengd is. Als gevolg hiervan zijn er minder haren in de uitgroeifase, waardoor er meer haren ontstaan.

Hoe ontstaat hypertrichose?

Er bestaan een aantal theorieën over de ontstaanswijze van hypertrichose. Een theorie is dat de korte en lichte haren transformeren naar langere, dikkere en donkere haren. De zogenaamde vellusharen worden dan terminale haren. Een tweede theorie is dat de groeifase van het haarzakje verlengd is. Als gevolg hiervan zijn er minder haren in de uitgroeifase, waardoor er meer haren ontstaan.

Hoe wordt de diagnose hypertrichose gesteld?

De diagnose hypertrichose wordt gesteld aan de hand van het klinisch beeld. De aandoening is herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden. Bij verdenking op een onderliggende aandoening is verder onderzoek bij een arts gewenst.

Hoe wordt de diagnose hypertrichose gesteld?

De diagnose hypertrichose wordt gesteld aan de hand van het klinisch beeld. De aandoening is herkenbaar en de diagnose kan met het blote oog gesteld worden. Bij verdenking op een onderliggende aandoening is verder onderzoek bij een arts gewenst.

Wat kun je zelf doen tegen hypertrichose?

Je kunt zelf niets doen tegen het ontstaan van hypertrichose. Wel kun je de haren zelf verwijderen. Scheren, harsen en ontharingscrèmes zijn niet blijvend en zorgen vaak voor irritatie van de huid. Vooral op het gezicht is dit voor veel vrouwen geen aantrekkelijke optie. Laserontharing zorgt voor blijvende ontharing en kan een uitkomst bieden bij hypertrichose.

Wat kun je zelf doen tegen hypertrichose?

Je kunt zelf niets doen tegen het ontstaan van hypertrichose. Wel kun je de haren zelf verwijderen. Scheren, harsen en ontharingscrèmes zijn niet blijvend en zorgen vaak voor irritatie van de huid. Vooral op het gezicht is dit voor veel vrouwen geen aantrekkelijke optie. Laserontharing zorgt voor blijvende ontharing en kan een uitkomst bieden bij hypertrichose.

Wat kun je beter niet doen tegen hypertrichose?

Ontharingsmethoden zoals scheren, harsen en ontharingscremes zorgen voor irritatie van de huid en ze zijn niet blijvend. Daarom is laserontharing vaak een aantrekkelijkere optie, het zorgt voor blijvende ontharing en kan een uitkomst bieden bij hypertrichose. Verder is er niets dat je kunt doen tegen het ontstaaan van hypertrichose.

Wat kun je beter niet doen tegen hypertrichose?

Ontharingsmethoden zoals scheren, harsen en ontharingscremes zorgen voor irritatie van de huid en ze zijn niet blijvend. Daarom is laserontharing vaak een aantrekkelijkere optie, het zorgt voor blijvende ontharing en kan een uitkomst bieden bij hypertrichose. Verder is er niets dat je kunt doen tegen het ontstaaan van hypertrichose.
Bekijk alle vragen
Geeny
,

overbeharing bij PCOS

“Wat ik zo lang voor iedereen heb lopen verbergen, durfde ik hier te laten zien.”

Lees meer ervaringen
Mirjam
,

overbeharing gezicht

“Je hebt een snor!, hoorde ik bijna dagelijks.”

Lees meer ervaringen
Willemijn
,

overbeharing & acne

“Een stukje levensgeluk vind ik het. Echt, gun jezelf die behandelingen” 

Lees meer ervaringen
Nadie
,

huidklachten

“Ik voel mij sterk en zeker in en met mijn lijf en geniet van mijn gladde, rustige huid.”

Lees meer ervaringen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.