Mirjam 46 jaar

“Al op heel jonge leeftijd staken de haren de kop op, van die donkere en stugge. Ik verwachtte het een beetje, want als Iraanse heb ik een getinte huid en donker haar. Op je hoofd is dat prachtig, zo’n volle bos, maar niet op je gezicht. Ik had veel haren op mijn bovenlip en kaaklijn, ze waren goed zichtbaar. Vooral in m’n tienerjaren werd het een obsessie voor me".‍

Amper dertien was ik toen ik begon met harsen. Om de twee weken, zo jong als ik was ging ik er al voor naar de schoonheidsspecialist. En tussendoor was ik elke dag in de weer met een pincet. Pijnlijk allemaal, maar dat had ik ervoor over, want ik werd veel geplaagd. ‘Je hebt een snor!’. Echt gepest dus. En dat deed nog veel meer pijn.

Wondjes, ingegroeide haren, een geïrriteerde huid; harsen helpt maar het doet je huid geen goed. En het effect is maar tijdelijk. Zo bleef ik aanmodderen met oplossingen die eigenlijk geen oplossing waren. Na bijna dertig jaar harsen, elektrisch epileren en wat ik nog meer deed, had ik er genoeg van. Ik had gehoord over laser en ik besloot de stap te zetten. Het was voor mij ook echt een stap, want lasers vond ik spannend. Dat bleek onnodig toen ik hier m’n eerste behandeling had. Ik voelde de laserstraal amper op mijn huid. En nog belangrijker: ik voelde me hier meteen op m’n gemak.

“Je hebt een snor!, hoorde ik bijna dagelijks. Dat schelden en pesten deed meer pijn dan het harsen en epileren.”

Om het goed aan te pakken, besloten we te beginnen met een aantal behandelingen snel achter elkaar; om de vier weken kwam ik naar Zwolle. Een flinke boost met groot effect. Ik was verbaasd over het verschil na die eerste paar keer. Ik heb nu in twee jaar zo’n zeven behandelingen gehad en het is weg. Die ‘snor’ en de haren op mijn kaaklijn zijn verdwenen. Ik hoef er nu niets meer aan te doen. Niks!”

No items found.
No items found.
No items found.