Beginnende huidveroudering

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is beginnende huidveroudering?

Beginnende huidveroudering

Huidveroudering kan al erg vroeg beginnen. Al vanaf de leeftijd van 20 jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden op het huidoppervlak. Schade aan de huid door leefstijl, omgevingsfactoren of UV-straling tast de huid aan. Het natuurlijke vermogen van de huid om huidschade te verminderen neemt af. Daardoor ontstaan er bij beginnende huidveroudering fijne lijntjes en beginnende rimpels. Hiernaast kunnen de huidstructuur en de poriën grover worden. In de meeste gevallen zijn er nog geen vaatstructuren of pigmentvlekken zichtbaar. Beginnende huidveroudering vindt ongeveer plaats tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Huidveroudering
Beginnende huidveroudering

Waar komt beginnende huidveroudering het meest voor?

Gezicht

Tekenen van huidveroudering worden meestal als eerste zichtbaar in het gezicht.

Hals

Tekenen van huidveroudering zoals rimpels, pigmenvlekken en steelwratjes komen voor in de hals.

Decolleté

De decolleté is een huidzone waar naast het gezicht huidveroudering duidelijk zichtbaar wordt.

Handen

De handen komen gedurende het leven erg vaak in de zon, wat voor huidveroudering zorgt.

Hoe behandelen wij beginnende huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces van de huid. Je kunt er niet aan ontkomen. De eerste tekenen van beginnende huidveroudering kunnen erg confronterend zijn. Daarom is er vaak de wens om te beginnen met behandelingen tegen huidveroudering. Door middel van een preventieve aanpak kan er voor worden gezorgd dat de tekenen van huidveroudering worden vertraagd. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door te starten met het gebruik van cosmeceuticals thuis. Hiernaast kan er in de kliniek behandeld worden door middel van microdermabrasie, microneedling en peeling. Deze behandelingen zorgen er voor dat de tekenen van huidveroudering worden verfijnd en vertraagd.

Alle behandelingenTarieven
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Vormen van huidveroudering

No items found.

Behandelingen bij

huidveroudering

Microdermabrasie bij beginnende huidveroudering

Bij een microneedling behandeling wordt een gecontroleerde stroom microkristallen op de huid geblazen. Door middel van een vacuümkracht wordt de huid opgetild en de kristallen opgezogen. Microdermabrasie bij beginnende huidveroudering zorgt voor verbetering van fijne lijntjes, beginnende rimpels en grove poriën.

Lees meer

Microdermabrasie zorgt er bij beginnende huidveroudering voor dat fijne lijntjes, beginnende rimpels en grove poriën verfijnen. Bij microdermabrasie zorgt de combinatie van microkristallen en een vacuum kracht er voor dat de bovenste huidlaag, bestaande uit dode en beschadigde cellen, wordt verwijderd. Er wordt een nieuwe, gladde en gezonde huidlaag aan het oppervlak zichtbaar. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd, de weerstand en doorbloeding verbetert en de huidstructuur verfijn. De huid zal gladder en egaler aanvoelen. Met microneedling kan er plaatselijk diep behandeld worden, bijvoorbeeld op fijne lijntjes. Dit wordt op een gecontroleerde manier gedaan tot het gewenste effect is bereikt. Na de behandeling is de huid licht gezwollen. Soms zijn er kleine schaafwondjes of rode strepen zichtbaar. De huid gaat na een paar dagen schilferen en zichzelf herstellen. Microdermabrasie wordt vaak in combinatie met een peeling of een andere therapie toegepasst. Na de behandeling worden er standaard huidverzorgingsadviezen meegegeven voor thuis. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Microneedling bij beginnende huidveroudering

Microneedling is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes dat zorgt voor huidverbetering en huidjonging. Bij beginnende huidveroudering werkt het op de fijne lijntjes, beginnende rimpels, grove huidstructuur en grove poriën.

Lees meer

Microneedling is een huidverbeterende therapie waarbij met een specifieke naaldtechniek minuscule gaatjes in de huid wordt gemaakt. Door deze doelgerichte beschadiging van de opperhuid en lederhuid wordt het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. Er ontstaan kleine puntbloedingen en er komen groeifactoren vrij waardoor de huid zich in snel tempo gaat vernieuwen en afschilferen. De huid versterkt vanuit de diepte en zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid dikker, steviger en gladder. Hierdoor worden de fijne lijntjes bij beginnende huidveroudering opgevuld. Het beoogde effect wordt verkregen door de huid te bewerken met een speciale pen met een tip waar steriele naaldjes onder hoge snelheid microcanules in de huid creëren. Er wordt gewerkt met verschillende naalddieptes en werkzame tussenstoffen, afhankelijk van het doel dat men wil bereiken. Gedurende de behandeling zal er een licht prikkelende of schurende sensatie worden waargenomen. Er ontstaat een warmte in de huid, een egale roodheid en soms enkele puntbloedingen. Er zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 4 weken.

Peeling bij beginnende huidveroudering

Bij beginnende huidveroudering kan een peeling de fijne lijntjes, beginnende rimpels, grove huidstructuur en grove poriën verbeteren. De actieve ingrediënten in de peeling zorgen voor het stimuleren van celvernieuwing en het afschilferen van de bovenste huidlaag. De hui krijgt hierdoor een frissere en jongere uitstraling.

Lees meer

Een peeling is een vloeistof dat op de huid wordt aangebracht. De actieve werkstoffen in de peeling zorgen voor een gewenste en gecontroleerde chemische reactie in de huid. Actieve werkstoffen bij huidveroudering zijn onder andere glycolzuur, tranexaminezuren en vitamine C. Deze werkstoffen zorgen voor een verbetering van de huid bij beginnende huidveroudering, zoals de grove huidstructuur, fijne lijntjes en beginnende rimpels. Na de peeling gaat de huid schilferen. Hierbij wordt het oppervlakkige pigment afgeschilferd. Hierna worden er nieuwe, gezonde cellen aangemaakt die voor een gladdere en egalere huid zorgen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelingen. Bij huidveroudering kunnen oppervlakkige en middeldiepe peelingen worden ingezet. Dit is afhankelijk van de huid en de diepte en oorzaak van de huidveroudering. Na de behandeling is de huid licht gezwollen. Bij de diepere peelingen kunnen er tijdelijk korstjes ontstaan. De huid heeft tussen de 3 tot 7 dagen de tijd nodig om te herstellen. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie en laserepilatie in het gezicht worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.


TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven huidveroudering per behandeling

Totale huidverbetering / huidverjonging

Kuur totale huidverbetering/ huidverjonging nabehandeling incl. masker

Microdermabrasie & peeling
155
TCA-peeling
175
Microdermabrasie
135
Peelingen (waaronder fruitzuurpeeling, Jessner peeling, peelingen van Mesoestetic®)
115
Microdermabrasie, peeling, laserbehandeling of LED intensief en post-peel Crystal Fiber Masker
225
LED/IPL huidverjonging gelaat/ decolleté
75
155
195
LED huidverjonging, wondgenezing (per 20 minuten)
30

Huidverjonging intensief

Ablatieve fractional laserbehandeling kuur
Ablatieve fractional laserbehandeling
200
395

Huidoneffenheden

Huidcurretage (steelwratjes, andere huidoneffenheden)
85
135
190
Bep
,

pigmentvlekken & couperose

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben.” 

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Heading

Veelgestelde vragen bij

Beginnende huidveroudering

Wat is beginnende huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering zijn tekenen op de huid die ontstaan bij het ouder worden. Huidveroudering begint al rond het twintigste jaar en wordt vooral zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. Bij huidveroudering ontstaan er fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en volumeverlies. Later ook pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ziet huidveroudering eruit?

Bij het natuurlijke verouderingsproces van de huid zien we dat de opperhuid dunner, kwetsbaarder en droger wordt. Eerst ontstaan er fijne lijntjes, waarna er rimpels, een grove huidstructuur en volumeverlies van de huid ontstaan. Ook zien we pigmentvlekken, bloedvaatjes (couperose) en huidoneffenheden. De huid is minder stevig, rekbaar en soepel.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering begint rond het twintigste jaar en wordt zichtbaar tussen het dertigste en veertigste jaar. De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De mate en snelheid waarin de huid veroudert is afhankelijk van interne en externe factoren. Interne factoren omvat het natuurlijke huidverouderingsproces en is erfelijk bepaald. Externe factoren hebben we grotendeels zelf in de hand. Deze factoren zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, gewicht, hormonen, voeding en omgeving.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose huidveroudering wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Om zeker te zijn dat het om een vorm van huidveroudering gaat en niet om een andere diagnose zoals huidkanker, kan door een arts een huidbiopt worden afgenomen. Tijdens het gratis consult met de huidtherapeut zal met de OBSERV foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen. Aan de hand van de uitkomst kan één van onze ervaren huidtherapeuten een behandelplan op maat meegeven.

Hoe wordt de diagnose huidveroudering gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. Tijdens het gratis consult zal met de OBSERV 500 foto’s worden gemaakt van de diepe huidlagen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces waar we niet aan ontkomen. Om de tekenen van huidveroudering in de toekomst te verminderen is het belangrijk om goed te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van cosmeseuticals (actieve ingrediënten voor thuisgebruik) dit verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.

Wat kun je beter niet doen tegen huidveroudering?

Bij huidveroudering kun je zelf beter niet experimenteren van cosmeceuticals. Dit zijn actieve ingrediënten voor thuisgebruik. Het zelf experimenteren brengt risico's met zich mee en kan de tekenen van huidveroudering juist verergeren. Gebruik het daarom alleen onder begeleiding van een deskundige, zoals een huidtherapeut. Het is belangrijk om de zon en zonnebank te vermijden en een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal SPF30. Het wordt ook geadviseerd gezond te eten, alcohol te verminderen en te stoppen met roken.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.