Peelingen met LED-therapie bij acne

Een acnebehandeling met LED biedt dé oplossing voor de gevoelige huid met onzuiverheden.

InleidingWerkwijzeTarievenVeelgestelde vragenGratis consult

Acnebehandeling voor de gevoelige huid

Heb jij een gevoelige huid met onzuiverheden? Dan is de behandeling met peelingen en LED-therapie misschien wat voor jou. Het helpt de huid met rosacea, gevoelige huid met acne of acne op volwassen leeftijd. De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle helpen je graag.

Bij Laserkliniek Zwolle ontvang je in een eerste gratis en vrijblijvend consult een behandelplan op maat met deskundig advies in een fijne en laagdrempelige zorgomgeving. Er is ruim 15 jaar ervaring en expertise op het gebied van acne en dit zorgt voor een hoogwaardige adviezen en kwaliteit van de acnebehandelingen. We werken nauw samen met medisch specialisten, zoals huisartsen en dermatologen, in de regio.

Werkwijze

Gecombineerde peelingen, serums, chrono’s en LED-therapie

Acne is een vervelend huidprobleem dat niet alleen op jonge maar ook op oudere leeftijd veel voorkomt. Acne op volwassen leeftijd en rosacea uiten zich vaker in een drogere en gevoelige huid met ontstekingen rondom de wangen en kin. Dit acnebeeld is anders dan het acnebeeld in de puberteit waarbij de huid vetter en weerbaarder is. Het ontstaat vaak onder invloed van hormonen en kan genetisch zijn. Acne berust op een ontsteking rondom de talgklieren waardoor er mee-eters en diepere ontstekingen ontstaan. Er kunnen ook rode of bruine pigmentvlekjes en littekentjes ontstaan.

De huidtherapeuten bestrijden acne met peelingen en LED-therapie. De combinatie met LED-therapie is bijzonder geschikt voor de gevoelige huiden met acne, rosacea of acne op volwassen leeftijd. Daarnaast is het belangrijk om de huid te reinigen en behandelen met huidverzorgingsproducten voor thuis. De huidtherapeut geeft je een passend advies wat bij jouw huid past. In sommige gevallen is aanvullende medicatie van de huisarts of dermatoloog een aanvulling voor de behandeling.

Gratis en vrijblijvend consult

We begeleiden je van het eerste consult tot de laatste controle.

stap 1

Gratis consult plannen

Last van acne? Plan dan nu je gratis consult bij de huidtherapeut.

Gratis consult
stap 1
stap 2
stap 2

Consult met de huidtherapeut

Om te bepalen welke acnebehandeling voor jou het meest geschikt is, maken we eerst een afspraak.

stap 3

Behandeling door de huidtherapeut

Een acnebehandeling bestaat meestal uit een combinatie van een dieptereiniging, peeling,  lasertherapie en LED. 

stap 3
stap 4
stap 4

Nazorg

Om de huid na een acnebehandeling na te behandelen geven onze huidtherapeuten advies over de juiste huidverzorging.

Hoe werkt een behandeling met peelingen en LED?

De behandeling met peelingen en LED-therapie bestaat uit verschillende stappen die samen een volledige acnebehandeling vormen. De huidtherapeut start met het reinigen van de huid. Ontstekingen en puistjes worden met een naaldje ingeprikt en geledigd. Twee verschillende soorten peelingen zorgen ervoor dat de talgproductie wordt verminderd en de huid gladder aanvoelt. De huidtherapeut heeft de keuze uit verschillende serums en chrono’s en kiest ingrediënten die bij jouw huid passen. Na het aanbrengen van deze stoffen gaat het gezicht voor ongeveer 12 minuten onder een LED-lamp. De ingrediënten worden goed geabsorbeerd en de ontsteking wordt geremd.

Er zijn meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van ongeveer een maand. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van onder andere het soort acne en de hormonale huishouding. Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en vergoeding door zorgverzekeraars is mogelijk. Raadpleeg uw aanvullende polis.

Plan een vrijblijvend consult
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Laatste blogs over acne

Er is een hoop en er zijn effectieve behandelingen om acnelittekens te verminderen.
Lees verder
Acne op jongere leeftijd gaat gepaard met puistjes, mee-eters, rode bultjes of pijnlijke cysten.
Lees verder
Je bent niet alleen! Laat je adviseren door een huidtherapeut.
Lees verder

Tarieven per acnebehandeling

Acnebehandelingen

Combinatiebehandeling bij acne
195
Dieptereiniging met peeling
125
LED-behandeling incl. ondersteunend serum
85
Laserbehandeling bij acnelittekens
295
TCA peeling
215
TCA peeling met microneedling bij restacne/acnelittekens
245
Traditionele acnebehandeling/dieptereiniging
85

Veelgestelde vragen over acne

Hoe gaat een acnebehandeling in zijn werk?

En acnebehandeling start met een dieptereiniging waarbij de huidtherapeut de puistjes met een naaldje inprikt en manueel ledigt. Vervolgens kan er een peeling met LED-therapie worden uitgevoerd. De huidtherapeut geeft advies over welke behandeling bij jouw huid past.

Waarom is het belangrijk om mijn acne te behandelen?

Het is belangrijk om acne te behandelen om de kans op acnelittekens te verkleinen. Onbehandelde acne kan zorgen voor hyperpigmentatie, rode vlekken en diepere littekentjes.

Wat is LED-therapie?

LED-therapie is een behandeling waarbij een masker een bepaalde vorm van licht op de huid schijnt. Het licht werkt ontstekingsremmend, kalmerend en zorgt ervoor dat ingrediënten goed in de huid worden opgenomen. Het is bijzonder geschikt voor gevoelige huiden met acne of rosacea.

Welke soorten peelingen zijn er?

De peelings bevatten ingrediënten zoals glycolzuur (AHA), salicylzuur (BHA), melkzuur, azelainezuur, gluconolactone en vitamine C. De huidtherapeut bekijkt jouw huid en kiest de ingredienten die bij jouw huidprobleem past.

Voor wie is een peeling geschikt?

Een peeling kan voor veel verschillende soorten doelen worden ingezet. De indicaties zijn onder andere alle vormen van acne, acnelittekens, lichte pigmentverschillen, verdikte huid, fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en zonschade.

Bekijk alle vragen