Overbeharing bij PCOS

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is overbeharing bij PCOS?

Overbeharing bij PCOS

Bij vrouwen met het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) groeien er onder invloed van hormonen cysten op de eierstokken. De aandoening komt naar schatting bij vijf tot tien procent van de vrouwen voor. Hierbij kan men last hebben van acne, overbeharing en een onregelmatige menstruatie. Er is dan sprake van een toegenomen zichtbare haargroei in het gezicht of op het lichaam, volgens het mannelijke beharingspatroon. Zo komt de haargroei voor in het gezicht, zoals op de kaaklijn, wangen, kin en bovenlip en op de onderarmen of in één lijn vanaf de bikinilijn naar de navel. Hoe PCOS ontstaat is niet precies bekend. De gynaecoloog stelt vast of er sprake is van PCOS.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Overbeharing

Waar komt overbeharing bij PCOS het meest voor?

Gezicht

Ongewenste haargroei in het gezicht is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen.

Bovenlip

Overbeharing op de bovenlip zorgt nogal eens voor ongemak en schaamtegevoelens.

Kin

Ongewenste haargroei op je kin is erg vervelend. Deze zijn vaak dikker en stugger.

Hals

Overbeharing in de hals is een gevoelige plek waardoor irritatie vaak voorkomt.

Wangen

Het steeds opnieuw scheren, epileren of harsen van haren op de wangen is tijdrovend.

Borst

Het waxen van borsthaar is niet efficient en soms zelfs pijnlijk. Hoe anders is het als je het borsthaar laat laseren.

Buik

Vaak gaat het om een smalle haarstrook die als storend wordt ervaren.

Rug

Overbeharing op de rug wordt met name behandeld vanuit cosmetisch oogpunt.

Bikinilijn

Haren die buiten de bikinilijn groeien is één van de meest voorkomende hulpvragen voor de laser.

Oksel

Oksels laseren is één van de meest populaire laserbehandelingen onder vrouwen.

Billen

Ontstoken haarzakjes op de billen zorgen voor puistjes en huidirritatie. Het komt voor bij vrouwen en mannen.

Hoe behandelen wij overbeharing bij PCOS?

Bij PCOS kan er sprake zijn van een toegenomen zichtbare haargroei volgens het mannelijke beharingspatroon. Een toegenomen beharingspatroon op plekken waar je deze liever niet ziet gaat gepaard met schaamte. Het is daarom vaker een wens om ongewenste haren te verwijderen. Op het gezicht kunnen lichtbruine, donkerbruine en zwarte haren behandeld worden met lasertherapie en lichtblonde, donkerblonde, grijze, witte en rossige haren met elektrische epilatie. Op het lichaam wordt er behandeld met lasertherapie. Ook kunnen laserontharen en elektrische epilatie gecombineerd worden toegepast. Bij PCOS zorgen hormonen voor de stimulatie van haargroei. Schommelingen in de hormoonhuishouding kunnen er voor zorgen dat ontharing een langduriger proces is.

Bekijk behandelingenTarievenOverbeharing behandelingen

Vormen van overbeharing

No items found.

Behandelingen voor

Overbeharing bij PCOS

Laserontharing bij overbeharing bij PCOS

Laserontharing richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied nauwelijks tot geen haren meer kunnen groeien. Zowel de donkere haren in het gezicht als op het lichaam kunnen worden behandeld met laserontharing.

Lees meer

Bij laserontharing voor overbeharing bij PCOS wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van de hitte wordt het haarzakje en de voedingsbodem zodanig beschadigd dat het haar niet terug kan groeien. Gedurende de behandeling is er een warmteontwikkeling waarneembaar en voel je een licht brandende pijnsensatie. Er ontstaat kortdurend roodheid en lichte zwelling op het behandelde gebied. Deze huidreacties worden beperkt door een luchtkoelsysteem die koude lucht blaast op de plek waar wordt behandeld. Haren groeien in een cyclus van 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen de haren vanzelf uit en groeien ze weer terug. Binnen deze cyclus kunnen de haren in verschillende groeifasen verkeren. Alleen het haar dat zich in de groeifase bevindt, kan definitief onthaard worden. Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Er zijn 5 à 10 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Na de behandelingen groeien er weinig tot geen haren meer. Na verloop van tijd is er een onderhoudsbeurt nodig. Het herstellend vermogen van de huid zorgt er namelijk voor dat na verloop van tijd er weer enkele haarzakjes kunnen ontstaan. Dit kun je met gemiddeld 1 tot 2 behandelingen per jaar onder controle houden. Bij PCOS zorgen hormonen voor de stimulatie van haargroei. Schommelingen in de hormoonhuishouding kunnen er voor zorgen dat ontharen een langduriger proces is.

Meer over Laser ontharen

Elektrisch ontharen bij overbeharing bij PCOS

Bij PCOS kunnen de blonde, grijze, witte en rossige haren in het gezicht behandeld worden door middel van elektrisch ontharen. Dit is een behandelmethode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een klein naaldje en stroom.

Lees meer

Elektrisch ontharen voor het bestrijden van overbeharing door PCOS is een goede onthaarmethode voor wanneer lasertherapie geen optie is. Blonde, grijze, witte of rossige haren zijn licht van kleur en bevatten geen pigment. Hierdoor heeft de laser geen doel om te absorberen en te geleiden naar de haarwortel. Voor het ontharen van de lichte haren is elektrische epilatie de beste behandelmethode. Elektrisch ontharen is een definitieve manier van ontharen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een minuscuul naaldje en stroom. Het naaldje glijdt in het haarzakje en er wordt stroom gegeven. De stroom vernietigd de voedingsbodem waardoor de haar niet meer terug kan groeien. Elektrisch ontharen is een tijdrovende behandeling omdat er haartje voor haartje wordt gewerkt. Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat een haar wordt gevormd. Na één behandeling met elektrische epilatie zijn helaas niet alle cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding zich weer te herstellen. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de elektrische ontharing keer op keer te herhalen, zal het haarzakje uiteindelijk vernietigd worden. Bij elektrisch ontharen zijn er veel meer behandelingen nodig dan bij laserontharing. Vaak wordt er een combinatiebehandeling uitgevoerd van laserontharen en elektrisch ontharen. Hierbij worden de donkere haren behandeld met laserontharen en de lichte haren met elektrisch ontharen. Losstaande sessies elektrisch ontharen sturen we in veel gevallen door naar collega huidtherapeuten die deze techniek enkel toepassen.

Meer over Elektrisch ontharen

We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Voor en na laserontharen

No items found.
No items found.
No items found.

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven per ontharingsbehandeling

Laserontharing

Gelaat

Bakkebaarden
105
Bovenlip
100
Bovenlip en kin
145
Bovenlip, kin en hals
160
Bovenlip, kin en wangen
160
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden
180
Gezicht en hals
225
Gezicht geheel
200
Hals
140
Kaaklijn en hals
155
Kin
100
Medische microneedling SkinPen gezicht
215
Nek
140
Oren
105
Wangen
145

Lichaam

Armen geheel
285
Benen totaal
495
Bikinilijn geheel incl. bilnaad
205
Bikinilijn klein
130
Bikinilijn medium
185
Billen geheel
185
Billen klein
105
Borst of buik (man)
200
Bovenarmen
190
Bovenbenen
285
Buik (vrouw)
100
Handen incl. vingers
105
Lichaam geheel
1100
Oksels
105
Onderarmen
190
Onderbenen
235
Schouders
250
Sinus pilonidalis
130
Tepelhof
100
Voeten incl. tenen
105

Elektrisch ontharen

No items found.
Laserontharing

Zomeraanbieding bij Laserkliniek Zwolle

Voorjaarsactie Laserkliniek Zwolle Laserontharing met de Alexandrite laser of Nd:YAG laser, ook veilig voor de donkere huid!

Oksels en bikinilijn laseren van € 270,- voor € 195,- *
Laserontharing van oksels, bikinilijn en onderbenen van € 495,- voor € 350,-

Bekijk aanbieding

Veelgestelde vragen over

Overbeharing bij PCOS

Wat is overbeharing bij PCOS?

Wat is overbeharing bij PCOS?

Bij vrouwen met het polycysteus ovariumsyndroom groeien er onder invloed van hormonen cysten op de eierstokken. Hierbij kan men last hebben van acne, een onregelmatige menstruatie en overbeharing. Er is dan sprake van een toegenomen zichtbare haargroei in het gezicht of op het lichaam, volgens het mannelijke beharingspatroon.

Wat is overbeharing bij PCOS?

Bij vrouwen met het polycysteus ovariumsyndroom groeien er onder invloed van hormonen cysten op de eierstokken. Hierbij kan met last hebben van acne, een onregelmatige menstruatie en overbeharing. Er is dan sprake van een toegenomen zichtbare haargroei in het gezicht of op het lichaam, volgens het mannelijke beharingspatroon.

Hoe ziet overbeharing bij PCOS eruit?

Bij overbeharing bij PCOS is er sprake van een toegenomen zichtbare haargroei volgens het mannelijke beharingspatroon. Zo komt de haargroei voor in het gezicht, zoals op de kaaklijn, hals, wangen, kin en bovenlip. Op het lichaam ontstaat de haargroei bijvoorbeeld op de onderarmen, borst en navel. De haren kunnen langer en dikker zijn en in grotere aantallen voorkomen.

Hoe ziet overbeharing bij PCOS eruit?

Bij overbeharing bij PCOS is er sprake van een toegenomen zichtbare haargroei volgens het mannelijke beharingspatroon. Zo komt de haargroei voor in het gezicht, zoals op de kaaklijn, hals, wangen, kin en bovenlip. Op het lichaam ontstaat de haargroei bijvoorbeeld op de onderarmen, borst en navel. De haren kunnen langer en dikker zijn en in grotere aantallen voorkomen.

Hoe ontstaat overbeharing bij PCOS?

Bij PCOS is er sprake van een verhoogde gevoeligheid voor mannelijke hormonen. Bij PCOS groeien er onder invloed van deze hormonen cysten op de eierstokken. Ook is er vaak sprake van een onregelmatige menstruatie, acne en overbeharing. Overbeharing ontstaat omdat de aanmaak hiervan wordt aangestuurd door het mannelijke hormoon. De exacte oorzaak voor het ontstaan van PCOS is onbekend.

Hoe ontstaat overbeharing bij PCOS?

Bij PCOS is er sprake van een verhoogde gevoeligheid voor mannelijke hormonen. Bij PCOS groeien er onder invloed van deze hormonen cysten op de eierstokken. Ook is er vaak sprake van een onregelmatige menstruatie, acne en overbeharing. Overbeharing ontstaat omdat de aanmaak hiervan wordt aangestuurd door het mannelijke hormoon. De exacte oorzaak voor het ontstaan van PCOS is onbekend.

Hoe wordt de diagnose overbeharing bij PCOS gesteld?

De diagnose PCOS kan door middel van echoscopisch onderzoek en bloedonderzoek worden vastgesteld door een arts. De diagnose overbeharing bij PCOS wordt gesteld op basis van de diagnose PCOS en het klinisch beeld.

Hoe wordt de diagnose overbeharing bij PCOS gesteld?

De diagnose PCOS kan door middel van echoscopisch onderzoek en bloedonderzoek worden vastgesteld door een arts. De diagnose overbeharing bij PCOS wordt gesteld op basis van de diagnose PCOS en het klinisch beeld.

Wat kun je zelf doen tegen overbeharing bij PCOS?

De eerste stap begint vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op. Het kan zorgen voor ingegroeide haren, huidirritatie en soms ook allergische reacties. Laserontharing is een techniek dat zorgt voor een meer blijvend resultaat.

Wat kun je zelf doen tegen overbeharing bij PCOS?

De eerste stap begint vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op. Het kan zorgen voor ingegroeide haren, huidirritatie en soms ook allergische reacties. Laserontharing is een techniek dat zorgt voor een blijvend resultaat.

Wat kun je beter niet doen tegen overbeharing bij PCOS?

Scheren, harsen, epileren of ontharingscrème zijn tijdelijke ontharingstechnieken en ze geven vaak niet de gewenste resultaten op. Het kan zorgen voor ingegroeide haren en huidirritatie.

Wat kun je beter niet doen tegen overbeharing bij PCOS?

Scheren, harsen, epileren of ontharingscrème zijn tijdelijke ontharingstechnieken en ze geven vaak niet de gewenste resultaten op. Het kan zorgen voor ingegroeide haren en huidirritatie.
Bekijk alle vragen
Geeny
,

overbeharing bij PCOS

“Wat ik zo lang voor iedereen heb lopen verbergen, durfde ik hier te laten zien.”

Lees meer ervaringen
Willemijn
,

overbeharing & acne

“Een stukje levensgeluk vind ik het. Echt, gun jezelf die behandelingen” 

Lees meer ervaringen
Mirjam
,

overbeharing gezicht

“Je hebt een snor!, hoorde ik bijna dagelijks.”

Lees meer ervaringen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.