Acne excoriée

krabacne bij jonge vrouwen / meisjes

Gratis consultPlan een afspraakDirect contact

Wat is acne excoriée?

Acne excoriée

Acne excoriée des jeunes filles. De naam zegt het al: krabacne bij jonge vrouwen / meisjes. We zien bij acne excoriée geen of bijna geen mee-eters, puisten of comedonen. We zien vooral open wondjes door het krabben aan de huid. Het komt het meest voor bij vrouwen tussen de 15 en 45 jaar. Deze acne kun je herkennen aan de bloedende schaafwondjes en littekens. Schaamte om het krabben speelt een grote rol.

Behandelingen
Arrow
Terug naar Acne
Acne excoriée

Waar komt acne excoriée het meest voor?

Gezicht

Acne in het gezicht ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waar de talgklier zit.

Kin

De T-zone van het gezicht bevat veel actieve talgklieren. Hierdoor kunnen er puistjes ontstaan.

Hals

Bij acne tarda zie je vaker acne onderaan het gezicht, zoals kin, kaken en hals.

Borst

De talgklieren op de rug en borst worden groter en maken meer talg aan.

Hoe behandelen wij Acne excoriée?

Bij mildere vormen van acne excoriée is het vooral het doorbreken van een 'slechte gewoonte'. Ernstigere vormen van krabacne zal worden behandeld door een psycholoog. Indien er ook sprake is van puistjes, mee-eters, pukkels dan kan een dieptereiniging met microdermabrasie, een peeling en lasertherapie een oplossing bieden. Acnelittekens die ontstaan na jarenlang krabben kunnen worden behandeld met een TCA peeling of een fractional laserbehandeling.

Alle behandelingenTarievenBehandelingen
We houden het graag laagdrempelig

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.

Of maak een afspraak →

Uw gratis consult

Vraagt u hier aan

Wij respecteren uw privacy
Dank je wel voor het invullen van het formulier!
Oops! Er ging iets mis tijdens het invullen van het formulier.

Voor en na acnebehandeling

No items found.
No items found.
No items found.

Vormen van acne

No items found.

Acnetherapie bij

Acne excoriée

Acnebehandeling bij acne excoriée

De behandeling van krabacne is erop gericht de krabplekken en acnelittekens die overblijven door krabben aan de huid tot rust te brengen. Het gevolg van het krabben kan worden aangepakt door middel van een dieptereiniging, peelingen, fractional lasertherapie en het gebruik van cosmeceuticals.

Lees meer

De behandeling van krabacne is geen standaard behandeling. De methode van behandelen is afhankelijk van de hoeveelheid krabplekken, de kleur van de huid en de kleur van de krabplekken. Daarnaast is het afhankelijk van de hoeveelheid actieve acne die aanwezig is in de huid. Combinatie behandelingen die bestaan uit een diepte-reiniging van de huid gevolgd door een peeling met salicylzuur, glycolzuur of azalaïnezuur en lasertherapie zorgen voor minder acne, open wondjes en pigmentvlekken. Acnelittekens met pigmentvlekken kunnen worden behandeld met een TCA peeling en/of fractional lasertherapie. Wanneer de huid tot rust is gebracht en de huid egaler is van structuur en kleur kunnen cosmeceuticals met tyrosinase-remmers en zuren de huid in onderhoud blijvend verbeteren.

Meer over Acnebehandeling

Microdermabrasie en peelingen bij acne excoriée

Bij puistjes en mee-eters zorgt een diepte-reiniging met microdermabrasie en peelingen voor een zuivere huid. Door de acne te verminderen zijn er geen bultjes, puistjes of mee-eters om aan te krabben. Dit kan het krabgedrag doorbreken en zorgen voor een egalere en frissere huid.

Lees meer

Het kan voorkomen dat de huid wordt open gekrabt omdat men krabt aan puistjes, pukkeltjes of mee-eters. De wens deze direct te verwijderen is groot en het is moeilijk om van de huid af te blijven. Door de actieve acne te behandelen met een dieptereiniging waarbij de puisten en pukkels worden verwijderd hoeft er ook minder te worden gekrabt. De microdermabrasie behandeling is een dieptepeeling die volgt na de huidreiniging van de acne. Bij deze peeling wordt er een gecontroleerde stroom microkristallen op de huid geblazen en direct weer opgezogen. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid en verwijderd dode huidcellen zodat de weg wordt vrijgemaakt om de peeling met verschillende zuren dieper in de huid met acne kan worden opgenomen. Dit zorgt voor minder acne, pigmentvlekken en acnelittekens. Er zijn ongeveer 5 tot 10 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Meer over Microdermabrasie

Microneedling bij acne excoriée

Microneedling is een effectieve methode om de acnelittekens en pigmentvlekken die ontstaan na het krabben aan de huid te egaliseren. De huid voelt hierna gladder aan en is beter doorbloed. Het stimuleert de wondgenezing en vermindert pigmentvlekken.

Lees meer

Microneedling is een techniek waarbij door middel van minuscule naaldjes op een gecontroleerde manier duizenden microkanalen worden gemaakt. De wondjes die je maakt op de acnelittekens en pigmentvlekken zorgen voor vernieuwing van de huid. Daarnaast zorg je voor een versteviging van de huid, een vermindering van reliëf en egaliseer je de natuurlijke huidteint. De behandeling kan zowel in het gezicht als op het lichaam worden toegepast. De behandeling geeft een wat scherp gevoel maar is in de regel goed te verdragen. Na de behandeling ontstaan er rode puntjes en minuscule korstjes over de gehele huid. Dit geneest afhankelijk van de diepte van de behandeling binnen 2 tot 5 dagen. Gemiddeld zijn er zo'n 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 1 tot 4 weken.

Meer over Microneedling

Fractional laser bij acne excoriée

De fractional laser kan de littekens en pigmentvlekken die ontstaan zijn ten gevolge van het krabben aan de huid verminderen. De fractional laser maakt op gecontroleerde wijze minuscule gaatjes in de huid, waardoor de huid zich gaat herstellen.

Lees meer

De effecten van de fractional laser wordt bereikt door de thermische reactie die de fractional laser in de huid bewerkstelligt. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het water in de huid. Door middel van microstraaltjes wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid in fracties verdampt. Hierdoor ontstaan er kleine puntbloedingen en schaafwondjes. Dit zet de huid aan om zich te gaan herstellen. De huid gaat zich herstellen door collageen, het steunweefsel van de huid, aan te maken. De vorming van collageen zorgt er voor dat littekens worden opgevuld en dat de huidstructuur verfijnt. Er vindt vernieuwing van de huid plaats door afschilfering van de bovenste huidlaag. Ook de kleur van de huid en de pigmentvlekken verbeteren door de fractionele laser. De ontwikkeling van dit effect vindt plaats vanaf de laatste behandeling tot 6 tot 12 maanden later. Tijdens de behandeling wordt de huid sterk verhit waarbij er roodheid en zwelling ontstaat wat enkele uren of dagen aan kan houden. Er treden schaafwondjes op en er kunnen korstjes ontstaan. Dit zijn normale en tijdelijke reacties. Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken.

Meer over Fractional laser

Vergoeding voor huidtherapie

U kunt met of zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. De huidtherapeut is bij uitstek dé specialist op het gebied van acne en overbeharing. Een huidtherapeut is een BIG-geregistreerde paramedische huid professional met een beschermde beroepstitel. De huidtherapeut werkt nauw samen met huisartsen en dermatologen. Acnetherapie, laserontharing in het gezicht en camouflagetherapie worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende polis. Check de voorwaarden onder het kopje huidtherapie.

TarievenBekijk vergoedingen

Tarieven per acnebehandeling

Acnetherapie

Manuele acnetherapie

Traditionele acnebehandeling/dieptereiniging
85

Peelingen

Dieptereiniging met gecombineerde peelingen
175

Acnetherapie intensief (ook geschikt voor acnelittekens)

No items found.

Acnetherapie intensief (ook geschikt voor acnelittekens)

Littekenbehandeling L zone
195
Littekenbehandeling S zone
135
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: bovenlip
205
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: decolleté
415
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: gehele gezicht
525
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: gehele gezicht en hals
610
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: hals
285
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: hals en decolleté
605
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: i.c.m. TCA peeling
340
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: i.c.m. milde peeling
305
Youlaser MT Combinatie Fractional 1540 en Co2 laser: wangen en neus
345
Sarah
,

acne

“Door de verbeteringen aan die buitenkant, voel ik me aan de binnenkant ook stukken beter.”

Lees meer ervaringen
Joanne
,

acnelittekens

“Mensen zien echt het verschil, dat is toch geweldig!”

Lees meer ervaringen
Sandra
,

acne

“Als je huid zoveel verbetert, doet dat echt wat met je. Ik durf nu zonder make-up de deur uit.”

Lees meer ervaringen
Loes
,

acne

“Bij de intake werd goed geluisterd, ik kreeg echt een advies dat paste bij mijn huid én bij mij.”

Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen over

Acne excoriée

Veelgestelde vragen over acne

Wat is acne excoriée?

Bij acne excoriée is er sprake van het dwangmatig of onbewust krabben aan de huid. Bij deze vorm van acne is er meestal sprake van een milde acne. Er staan niet zozeer puistjes en mee-eters op de voorgrond, maar vooral krabplekken. Mensen met acne excoriée hebben de neiging om hun huid te controleren op oneffenheden en willen elk puistje uitknijpen. Het komt vaker voor bij vrouwen. Het krabben verergert het huidbeeld van acne doordat er wondjes, pigmentvlekken en littekens ontstaan.

Wat is acne excoriée?

Bij acne excoriée is er sprake van het dwangmatig of onbewust krabben aan de huid. Bij deze vorm van acne is er meestal sprake van een milde acne. Er staan niet zozeer puistjes en mee-eters op de voorgrond, maar vooral krabplekken. Mensen met acne excoriée hebben de neiging om hun huid te controleren op oneffenheden en willen elk puistje uitknijpen. Het komt vaker voor bij vrouwen. Het krabben verergert het huidbeeld van acne doordat er wondjes, pigmentvlekken en littekens ontstaan.

Hoe ziet acne excoriée eruit?

Acne excoriée herken je aan opengekrabde plekken in het gezicht. Het lijken schaafwondjes soms dieper geschaafd. Korstjes zijn het gevolg van het krabben. Later zie je ook littekens die donkerder kleuren. Dit noemen we post-inflammatoire acnelittekens. In een vergevorderd stadium kun je ook diepe vreemd uitziende littekens zien.


Hoe ziet acne excoriée eruit?

Acne excoriée herken je aan opengekrabde plekken in het gezicht. Het lijken schaafwondjes soms dieper geschaafd. Korstjes zijn het gevolg van het krabben. Later zie je ook littekens die donkerder kleuren. Dit noemen we post-inflammatoire acnelittekens. In een vergevorderd stadium kun je ook diepe vreemd uitziende littekens zien.

Hoe ontstaat acne excoriée?

Acne excoriée is het resultaat van het veelvuldig krabben aan de huid door spanning of stress. Het kan ook een gewoonte worden. Het drukken en krabben aan de huid kan zo fors plaatsvinden dat er net zo lang wordt gedrukt tot het vocht of bloed uit de huid komt. Mensen met acne excoriée vertellen dat er acne is die lijkt op blaasjes waar vocht uit komt. Het is een vervelende gewoonte die we gelukkig kunnen afleren. Bij een ernstige vorm van acne excoriée gaat het erom dat de acne wordt ingebeeld zonder dat deze er ook daadwerkelijk is.


Hoe ontstaat acne excoriée?

Acne excoriée is het resultaat van het veelvuldig krabben aan de huid door spanning of stress. Het kan ook een gewoonte worden. Het drukken en krabben aan de huid kan zo fors plaatsvinden dat er net zo lang wordt gedrukt tot het vocht of bloed uit de huid komt. Mensen met acne excoriée vertellen dat er acne is die lijkt op blaasjes waar vocht uit komt. Het is een vervelende gewoonte die we gelukkig kunnen afleren. Bij een ernstige vorm van acne excoriée gaat het erom dat de acne wordt ingebeeld zonder dat deze er ook daadwerkelijk is.

Hoe wordt de diagnose acne excoriée gesteld?

Een huidtherapeut is vrij toegankelijk en kan ook middel van een huidtherapeutische diagnose te maken krijgen met de hulpvraag acne. Daarnaast werken huidtherapeuten ook samen met medisch specialisten, zoals de huisarts of dermatoloog. Acne excoriée is gemakkelijk te herkennen aan de wondjes en krabeffecten die je ziet. Als er al sprake is van acne zoals puistjes en mee-eters dan zijn deze al lang uitgedrukt of weggekrabd. Vaak speelt schaamte een grote rol en duurt het lang voordat men het echte probleem ' het krabben aan de huid' aanpakt.


Hoe wordt de diagnose acne excoriée gesteld?

Een huidtherapeut is vrij toegankelijk en kan ook middel van een huidtherapeutische diagnose te maken krijgen met de hulpvraag acne. Daarnaast werken huidtherapeuten ook samen met medisch specialisten, zoals de huisarts of dermatoloog. Acne excoriée is gemakkelijk te herkennen aan de wondjes en krabeffecten die je ziet. Als er al sprake is van acne zoals puistjes en mee-eters dan zijn deze al lang uitgedrukt of weggekrabd. Vaak speelt schaamte een grote rol en duurt het lang voordat men het echte probleem ' het krabben aan de huid' aanpakt.

Wat kun je zelf doen tegen acne excoriée?

Bij de milde vorm van acne excoriée is het belangrijk om uit te zoeken wie of wat kan helpen bij het afleren van de gewoonte: ' het krabben of knijpen aan de huid'. Wanneer het lastig is om van de huid af te blijven kan een psycholoog, psychotherapeut of coach helpen.


Wat kun je zelf doen tegen acne excoriée?

Bij de milde vorm van acne excoriée is het belangrijk om uit te zoeken wie of wat kan helpen bij het afleren van de gewoonte: ' het krabben of knijpen aan de huid'. Wanneer het lastig is om van de huid af te blijven kan een psycholoog, psychotherapeut of coach helpen.
Bekijk alle vragen
Kwaliteitsregister ParamischiZorgkaart NederlandQualizorgVereniging van HuidtherapeutenDutch Easthetic Laser Association
Voorkeuren

Deze website gebruikt standaard enkel functionele cookies om ons websiteverkeer te analyseren en uw cookie voorkeuren op te slaan. Meer informatie.

Accepteer alle cookies

Deze noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Altijd actief

Deze cookies geven derde partijen de mogelijkheid om je surfgedrag te volgen, data te verzamelen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wie deze derde partijen zijn, kan je nalezen in ons cookiebeleid.

Deze cookies helpen ons om je beter te leren kennen zodat we de inhoud van de website beter kunnen afstemmen op je behoeften, interesses en voorkeuren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.