‍Bep 76 jaar

“Overal heb ik ze op mijn lichaam, pigmentvlekken, moedervlekken. Ook op mijn gezicht, daar zijn ze naast ontsierend vooral heel onpraktisch. Tijdens het scheren haalde ik ze soms open. Dan wordt dat dagelijkse ritueel een hele onderneming. En pijnlijk, dat ook. Ik wilde dus graag van die vlekken af. Daarnaast had ik couperose op mijn wangen, van die kleine rode en blauwe bloedvaatjes. Door medicijngebruik was mijn huid bovendien geïrriteerd en onrustig."

Ik had dus een aardig lijstje bij me toen ik bij de Laserkliniek terechtkwam. Voordat de eerste laserstraal op je huid gaat, wordt er hier in de kliniek trouwens goed gekeken of er een medische geschiedenis is, of dat er andere risico’s zijn. De huidtherapeut vond het verstandig om de groeiende pigmentvlekken te laten checken op kwaadaardigheden. Er is dan ook contact met de arts over geweest. Gelukkig bleek het goed te zitten met de vlekken en kregen we akkoord om ze weg te laten laseren.

Wat me verbaasde en verraste was dat één laserbehandeling al voldoende was om een aantal pigmentvlekken te verwijderen. In de dagen na een behandeling worden de plekjes korstjes die er snel afvallen, daarna is de pigmentvlek weg. We konden dus snel door naar de aanpak van de couperose, het volgende punt op mijn lijstje. Ook hiervoor waren maar een paar behandelingen nodig. Na elk bezoek aan de kliniek zag ik weer meer verbetering. Wonderbaarlijk, die lasertechniek.

“Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben en als het kan er gewoon wat netter uitzien.”

Of ik de beslissing om me te laten behandelen ook een beetje vanuit ijdelheid nam? Ik wilde het voor mezelf gewoon wat makkelijker hebben en als het kan er wat netter uitzien. Dat laatste is natuurlijk fijn wanneer je in de spiegel kijkt, maar ook voor anderen - die moeten immers tegen je aankijken!”

No items found.
No items found.
No items found.