“Kom eens, je hebt een vlek op je voorhoofd, zei een vriendin eens, terwijl ze het weg wilde vegen.”

“Eigenlijk vind ik het een raar woord, ‘overbeharing’. Maar ja, dat is natuurlijk wel wat hirsutisme is. Voor veel vrouwen, ook voor mij, is het meer dan een cosmetisch probleem, het is iets dat je dagelijks met je meedraagt. Mensen zien alleen wat er aan de oppervlakte gebeurt, maar de impact van een dergelijke aandoening is groter, het gaat veel dieper. 

Ik was vrij jong, ongeveer twaalf jaar, toen de eerste donkere haartjes de kop opstaken. Vooral op mijn armen, benen en bovenlip, dat bekende snorretje. Daar ben ik ook echt wel mee gepest. Ik stond m’n mannetje hoor, maar het raakt je wel. Ik was er elke dag mee bezig. Dagelijks in de weer met een pincet, wekelijks bezig met harsen. 

De haren bleven natuurlijk terugkomen. Op m’n zeventiende besloot ik dat het anders moest; ik ging ermee naar mijn huisarts. Na een doorverwijzing kreeg ik een laserbehandeling in het ziekenhuis. Ik had het gevoel dat daar niet echt naar me werd geluisterd. Dat was héél anders toen ik, na een tip van m’n zus, bij de Laserkliniek terechtkwam. Al bij de intake voelde ik dat Anouk mij snapte, ze begreep duidelijk de emotie die erachter zit. 

Bij de intake wees ik Anouk ook op mijn vitiligo, pigmentverlies in de huid. Doorgaans is een laserbehandeling op die huid meer risicovol, maar omdat ze in de Laserkliniek een laser met MIX technologie in huis hebben, kon de behandeling hier wél gedaan worden. De MIX laser is veilig voor mijn huid. Daar was ik natuurlijk heel blij mee. 

Alle reden om de eerste behandeling snel in te plannen. Meteen daarna zag ik al verschil! En met de behandelingen die volgden werd het resultaat alleen maar beter. Fantastisch. Ook de bijvangst was geweldig: puistjes en ontstekingen verdwenen. Ik kreeg dus ook nog eens een betere huid. De uiteindelijk grootste verandering? Ik verstop mijn gezicht niet meer!” 

Geplaatst op
January 22, 2021
 in 
ervaringen

Meer

nieuws

Bekijk alles

Meld je aan voor de Huidblog Magazine nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je huid

No spam ever. Read our Privacy Policy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.