Alles wat je wilt weten over het mooie effect van retinol om je huid te verbeteren

Retinol is een retinoïde – een vorm van vitamine A. Het is een krachtig ingrediënt die in staat is om de huid zichtbaar te verjongen. Door in de nacht een serum of crème met retinol te gebruiken verminderen fijne lijntjes, verzachten rimpels en vervagen pigmentvlekken. Dit maakt retinol hét ingrediënt voor huidverjonging. In deze blog vertellen we je alles over het mooie effect van retinol om je huid te verbeteren.

De dubbele werking van retinol op de huid

Wat maakt retinol nou zo’n bijzonder ingrediënt? Retinol bevordert de natuurlijke celdeling van de huid, wat betekent dat dode huidcellen zich sneller vervangen door nieuwe en gezonde huidcellen. Retinol stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en remmen de enzymen die collageen en elastine afbreken. Collageen is het bindweefsel dat de huid stevig maakt en elastine maakt de huid veerkrachtig. Dit samen zorgt voor het huidverjongende effect: een stevigere en gladdere huid met minder fijne lijntjes, rimpels en pigmentverschillen. Door het positieve effect van retinol op de celvernieuwing kan het samen met salicylzuur, glycolzuur of azelainezuur ook helpen bij acne en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Laat je huid wennen aan het nieuwe ingrediënt

Voor een goed en veilig gebruik van actieve ingrediënten is het belangrijk om te weten hoe je de producten precies moet gebruiken. Wanneer je begint met het gebruiken van een product met retinol is het normaal dat de huid even moet wennen. De eerste dagen tot weken kan de huid wat roder zijn met een lichte schilfering. De huidtherapeut geeft je instructies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt vervelende huidreacties voorkomen door het product de eerste periode om de dag te gebruiken, het percentage aan retinol langzaam op de bouwen en het niet te dicht langs de oogzone te smeren. Zorg ervoor dat je een goede skinroutine hebt waarin retinol wordt gecombineerd met hydraterende ingrediënten om je huid in balans te houden en fijn aan te laten voelen.

Retinol zorgt voor een stevige en gladde huid

Onze favoriete producten met retinol

Renophase Rétinol Sérum en Renophase Rétinol (AG) Crème

Renophase is onze productlijn die geschikt is voor alle huiden en in het speciaal voor de gevoelige huid. Door de ingekapselde ingrediënten zijn de producten erg mild en raakt de huid niet geïrriteerd. De Rétinol (AG) Crème zetten we in bij de vochtarme tot normale huiden en het Rétinol Sérum geschikt voor alle huidtypen en dus ook voor de vettere huiden. Deze vernieuwende en gladmakende producten verstevigen de huid en zorgen voor een egale teint, waardoor de huid zal stralen!

Dermaceutic Activ Retinol 0.5 en 1.0

Dermaceutic is onze productlijn met unieke combinaties van actieve ingrediënten die we graag inzetten bij het verjongen van de huid. De crèmes zijn beschikbaar in twee verschillende percentages, namelijk Activ Retinol 0,5% en Activ Retinol 1%. Deze crèmes zijn speciaal voor de huiden die niet gevoelig zijn of al gewend zijn aan het gebruik van actieve ingrediënten. De huidtherapeut geeft advies over welk percentage bij jouw huid past. Deze anti-aging crèmes verbeteren de huidtextuur, verfijnen rimpels en laten de huid glad en stevig aanvoelen.

Dermaceutic Activ Retinol 0.5 en 1.0

Skinroutine voor huidverjonging

Een goede skinroutine is belangrijk om de huid tijdens het gebruik van retinol gezond en in balans te houden. De huidtherapeut bekijkt de huid, maakt een huidscan en adviseert de producten die bij jouw huid passen. Combineer het Rétinol Sérum in de avond bijvoorbeeld met de C25 Cream, een vitamine C serum voor in de ochtend om pigmentvlekken te verlichten en zonneschade tegen te gaan. De Renewpeel Émulsion Nettoyante, een exfoliërende maar milde reiniging met glycolzuur, gebruik je twee keer per dag om de huid goed schoon te maken. Naast het gebruik van de actieve ingrediënten is het belangrijk om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Hydrateer je huid met hyaluronzuur zoals met het Extrait Liposomal en Hyal Ceutic of geef de huid een liftend effect met de Renewlift Crème. Een tip: gebruik je serum of crème met retinol altijd in de avond, zonlicht en blootstelling aan UV-straling kan er namelijk voor zorgen dat het ingrediënt zijn werking verliest.

Firm facial: TCA peeling met microneedling en retinol

Een goede skinroutine is de basis voor een gezonde huid. Het gebruik van retinol voor thuis combineren we daarom graag met een huidverjongende behandeling in de kliniek. Eén van onze favoriete behandelingen voor huidverjonging is de firm facial: een TCA peeling waarbij retinol middels microneedling in de huid wordt gebracht. Een TCA-peeling is een intensieve peeling waarbij de bovenste huidlaag afschilfert waardoor de aanmaak van gezonde huidcellen wordt gestimuleerd en er een nieuwe huid zichtbaar wordt. Het inbrengen van retinol door middel van microneedling zorgt voor een intensieve opname van retinol tot dieper in de huid waardoor acne, fijne lijntjes en pigmentvlekken verminderen. Een gladdere, gezonde en stralende huid wordt zichtbaar!

TCA-peeling

Laat je adviseren door een huidtherapeut

Het verkeerde gebruik van retinol kan voor een geïrriteerde huid zorgen. We raden je daarom altijd aan om je door een huidtherapeut te laten adviseren en begeleiden. Zij kan op basis van jouw huidtype en hulpvraag helpen om het perfecte product voor jouw huid te vinden en vertelt je hoe je het gebruik ervan kunt opbouwen. Vind samen de perfecte skinroutine en laat jouw huid stralen!

Wil je graag advies over welke producten bij jouw huid passen? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 7 oktober! Van 10:00 tot 16:00 staat er een huidtherapeut voor je klaar voor een vrijblijvende huidscan en productadvies op maat.
Op de open dag staat er een huidtherapeut voor jou klaar in onze vernieuwde shop
No items found.
No items found.
No items found.