Vernieuwde peelingen en technieken bij Laserkliniek Zwolle

Ouderdomsvlekken, melasma, sproetjes, vlekken na acne… ze hebben allemaal de vervelende, bruine verkleuring gemeen. Het is goed om te weten wat je kunt doen aan deze pigmentvlekken. Voor elke soort pigmentvlek is er een passende behandeling. Ben je benieuwd naar de behandelingen bij Laserkliniek Zwolle? In deze blog lees je meer over de verschillende behandelingen van pigmentvlekken.

De pigmentlaser werkt gericht op donkere vlekken

Donkere pigmentvlekken kunnen worden gelaserd met de pigmentlaser. Denk bijvoorbeeld aan ouderdomsvlekken, ouderdomswratten en sproetjes op het gezicht of lichaam. We gebruiken bij Laserkliniek Zwolle de Alexandrite laser om de donkere pigmentvlekken te verwijderen. De Alexandrite laser geeft korte lichtpulsen met een hoge intensiteit. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in de huidcellen. De hitte vernietigd de overmatige pigmentcellen, waardoor de pigmentvlek laag voor laag wordt behandeld. In de dagen na de behandeling worden de pigmentvlekken korstjes die er binnen een week afvallen. Hierna zie je dat de pigmentvlek is verminderd van kleur of zelfs helemaal verdwenen. Eén van de meest effectieve behandelingen!

De pigmentlaser behandeling bij Laserkliniek Zwolle werkt effectief tegen pigmentvlekken

Huidcellen stimuleren met een TCA-peeling

Een TCA-peeling is een echte oppepper voor de huid. Het verbetert acnelittekens, vermindert fijne lijntjes en verfijnt de huidstructuur. De TCA peeling wordt toegepast bij pigmentvlekken of een rommelig ogende huid, zoals een huid met ouderdomsvlekken, sproetjes en vlekken na acne. Een TCA-peeling bestaat uit de stof trichloorazijnzuur en deze peelings zijn er in verschillende concentraties. Voor elke huid wat! Het zuur wordt voor enkele minuten op de huid aangebracht en de actieve werkstoffen zorgen voor een gecontroleerde chemische reactie. Chemisch klinkt altijd zo onnatuurlijk maar de peeling stimuleert juist celvernieuwing, wat betekent dat de huid gaat schilferen. Er worden gezonde cellen aangemaakt en er verschijnt een nieuwe huidlaag. Het oppervlakkige pigment schilfert binnen een week af! Hierdoor voelt de huid heerlijk glad aan en ziet de huid er egaal uit. Een goede oppepper dus! Een TCA peeling werkt ook goed bij het verbeteren van acnelittekens.

Nieuwsgierig naar hoe de TCA peeling in zijn werk gaat? Bekijk onze video op instagram
No items found.
No items found.
No items found.

Huidteint egaliseren met microneedling SkinPen en vitamine C 

Bij Laserkliniek Zwolle voeren we medische microneedling uit met de SkinPen. Microneedling is een specifieke naaldtechniek met minuscule naaldjes die kleine beschadigingen in de huid maken. Door deze doelgerichte beschadiging gaat de huid zich opnieuw herstellen en vernieuwen. De SkinPen wordt gebruikt voor onder andere een huid met pigmentvlekken. De kleur van het pigment wordt vervaagd met een egale huidteint tot gevolg! Microneedling verbetert niet alleen pigmentvlekken maar het zorgt ook voor een stevige, elastische en gladdere huid. Een echte huidverbeteraar dus.

Bij melasma kan de vitamine C glow facial worden ingezet. Dit is een behandeling waarbij een hoge concentratie van vitamine C door middel van microneedling in de huid wordt gebracht. Vitamine C is een krachtig anti-oxidant die helpen de huid te beschermen tegen zonneschade. Hiermee stabiliseer je melasma wat meestal verergerd in de zomer. Voor de huid met melasma is een glow facial tijdens de zomer een echte must! In de winter kun je de melasma intensiever behandelen met peelingen, lasers en cosmeceuticals.

Nieuwsgierig naar hoe de glow facial behandeling voor pigmentvlekken in zijn werk gaat? Bekijk onze video op instagram  
De SkinPen behandeling bij Laserkliniek Zwolle voor een egale huid

IPL lichtflitsen voor de huid met pigmentvlekken

De pigmentlaser behandelt de donkere pigmentvlekken. Maar hoe zit dat met de lichte vlekken of vlekken met minder contrast? Bij Laserkliniek Zwolle gebruiken we hiervoor de Intense Pulsed Light (IPL) bij pigmentvlekken die licht van kleur zijn. Deze techniek werkt op basis van lichtflitsen die op de huid gezet worden en veranderingen kan bewerkstelligen in de oppervlakkige structuren van de huid. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het aanwezige pigment in de huid. Op basis van warmte van het licht wordt het pigment sterk verhit. Hierdoor zal het pigment afbreken, waarna het wordt opgeruimd door het eigen lichaam. Met de IPL behandelen we vaak huiden die wat rommelig ogen door de vele pigmentverschillen. Na elke behandeling zul je zien dat de pigmentverschillen steeds minder worden. Een rustige, egale huid tot gevolg!

Cosmelan behandeling voor melasma

Cosmelan is een behandeltraject die wordt ingezet bij het behandelen van veel verschillende soorten pigmentvlekken. In onze kliniek gebruiken we Cosmelan voornamelijk voor de behandeling van melasma, maar het werkt ook tegen zonschade, pigmentvlekken en huidbeschadigingen met hyperpigmentatie. Cosmelan is een behandelpakket dat bestaat uit twee behandelingen in de kliniek en het gebruik van huidverzorgingsproducten thuis. Je gebruikt elke dag producten die het pigment tegen gaan. In de tussentijd kom je naar de kliniek voor evaluatiegesprekken en houden we goed contact met je. Kortom: smeren, smeren, en nog eens smeren!

De behandeling met Cosmelan bij Laserkliniek Zwolle
Heb jij last van pigmentvlekken en ben je benieuwd naar wat een behandeling voor jou kan betekenen? Plan een gratis consult met huidscan bij één van onze huidtherapeuten.