Hallo collageen! Nieuw collageen stimuleren zorgt voor een gezonde, egale en strakke huid

Medische microneedling met de SkinPen is één van de populairste behandelingen van het moment! De SkinPen is een medische microneedling techniek of ook wel CIT (Collageen Inductie Therapie) genoemd.

Het is een veilige manier van behandelen met een korte hersteltijd en mooie resultaten. De behandeling wordt toegepast voor tal van huidproblemen, denk aan huidverbetering op fijne lijntjes, grove poriën, vale en doffe huid of op littekens, maar ook om je huid gewoon een lekkere boost te geven. De SkinPen maakt microkanaaltjes in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine, ook wel beter bekend als de bouwstenen van je huid, worden gestimuleerd. In deze blog vertellen we je meer over medische microneedling en wat de SkinPen zo uniek maakt!

Waarvoor wordt de SkinPen gebruikt?

De SkinPen kan worden ingezet voor een groot scala aan specifieke huidproblemen. Denk hierbij aan (acne)littekens, pigment, fijne lijntjes, rimpels, en een doffe en/of verslapte huid. De SkinPen zet de huid aan tot het opvullen van acnelittekens, verminderen van pigment en verstevigen van de huid. Hiernaast wordt de SkinPen gebruikt voor algehele huidverbetering, zoals een opfrissing en een boost van de huid. De SkinPen kan 365 dagen per jaar worden ingezet en is zelfs veilig voor alle huidtypen!

 

De SkinPen wordt gebruikt voor rimpels, lijntjes, pigmentvlekken, acnelittekens en verslapte huid
De SkinPen wordt gebruikt voor rimpels, lijntjes, pigmentvlekken, acnelittekens en verslapte huid

Hoe werkt de SkinPen?

De SkinPen creëert duizenden minuscule microkanaaltjes in de huid, door middel van steriele naaldjes die vibrerend in de huid terechtkomen. De huid ziet de microkanaaltjes als kleine wondjes, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid in gang wordt gezet. De huid wordt van binnenuit vernieuwd en er wordt collageen en elastine aangemaakt. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender! Dit proces werkt nog maanden door, waardoor langdurige resultaten optreden.

Medische microneedling met de SkinPen verbeterd de huid
Medische microneedling met de SkinPen verbetert de huid

Microneedling in 5 stappen

  1. Reiniging: de huidtherapeut reinigt en desinfecteert de huid.
  2. Tussenstof: de huidtherapeut brengt een dun laagje van de tussenstof aan, om ervoor te zorgen dat de SkinPen gemakkelijk over de huid glijdt.
  3. Naalddiepte: de huidtherapeut bepaald de diepte waarin de naaldjes in de huid komen. Dit gebeurt op basis van het huidprobleem en het behandeldoel.
  4. Behandeling: de huidtherapeut beweegt de SkinPen over de huid. Er worden zigzaggende en roterende bewegingen gemaakt. Tijdens de behandeling voel je een vibrerende prikkeling.
  5. Nazorg: de huid voelt warm en prikkelend aan en ziet er rood uit. Dit trekt binnen enkele uren weg. Binnen 24 uur na de behandeling mag de LIFT HG crème meermaals worden aangebracht om de vochtbalans in de huid te herstellen. Na 24 uur mag de RESCUE crème meermaals worden aangebracht om de huid te kalmeren, verzachten en herstellen.

* 3 dagen voor de behandeling met de SkinPen worden cosmeceuticals en peelende producten thuis gestaakt.

Voordelen van de SkinPen

Er zijn veel verschillende microneedling apparaten op de markt. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Hiernaast heeft het een medisch CE-markeringklasse II en een ISO-certificaat. Deze zeer strenge eisen waarborgen de kwaliteit van veiligheid waarin behandelingen plaatsvinden. Met de SkinPen behandeling wordt er hygiënisch gewerkt. Hiernaast zijn de naaldjes gemaakt van medisch roestvrijstaal, waardoor ze gedurende de hele behandeling scherp zijn en de kans op bijwerkingen wordt geminimaliseerd. Tot slot kan de naalddiepte alleen op de naald worden ingesteld, waardoor de huidtherapeut zeker weet hoe diep de naaldjes in de huid komen. Hierdoor wordt er gecontroleerd behandeld. Tot slot geeft de SkinPen geen beschadiging aan de huid en wordt de huid steviger en dikker.

Hoe ziet de huid er na een SkinPen microneedling behandeling uit?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm en prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorg producten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

De huidreactie na een behandeling met de SkinPen
De huidreactie na een behandeling met de SkinPen
Nieuwsgierig naar wat de SkinPen behandeling voor je huid kan betekenen? Vraag het onze huidtherapeuten in een vrijblijvend consult met huidscan.
No items found.
No items found.
No items found.