Je huid is een gevoelig orgaan. De kou onttrekt het vocht uit de huid. Het resultaat: een droge, rode, gevoelige huid.

Een gevoelige, rode huid? In de wintermaanden is er een lage luchtvochtigheid en de huid produceert minder talg, dit zorgt voor droge handen, gesprongen lippen en schrale wangen. Je huid heeft het tijdens de wintermaanden zwaar te verduren en verdient daarom wat extra aandacht. In deze blog vertellen we je alles over hoe je deze winter gezond en gehydrateerd door komt. De huid dan weliswaar ;-)

Een ijskoude wasbeurt

Een ijskoude huid; de winter is van duidelijke invloed op het welzijn van onze huid. De belangrijkste oorzaak van huidproblemen in de winter is de dalende luchtvochtigheid. In de wintermaanden zakt deze terug. Hoe kouder, hoe minder vocht. Deze droge lucht onttrekt het vocht uit de huid waardoor het vochtgehalte in de huid daalt met een droge huid tot gevolg! Daarnaast is de talgproductie van de huid ook nog eens minder in de wintermaanden. Talg bestaat voor een deel uit vet wat ervoor zorgt dat de huid zijn vocht kan vasthouden. Wanneer de huid in de wintermaand minder talg produceert, kan het vocht uit de huid gemakkelijk verdampen. Dit zorgt voor een droge en gevoelige huid. Sneeuw, ijzel en vrieskou zorgen voor een ijskoude wasbeurt! Afgewisseld met de warmte in huis zal de huid zich anders gaan gedragen. Er ontstaan schilfertjes, kloven en droogtelijntjes of zelfs eczeem. Een typische ‘winterhuid’ dus.

Gehydrateerde huid vs. droge huid. De gehydrateerde huid heeft een gezonde huid barrière waardoor het vocht in de huid blijft. De droge huid heeft een verstoorde huid barrière waardoor de huid vocht verliest.

De kracht van goede hydratatie

Tijdens de wintermaanden kan de huid wel wat extra hulp gebruiken. De kracht zit 'm in een goede hydratatie. Ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, retinol, diosgenin en ureum zorgen voor een boost aan hydratatie voor de huid. De barrièrefunctie voorzien van vocht herstelt de balans. Onze nieuwe Renophase lijn is perfect voor de gevoelige en vochtarme huid en zit vol met hydraterende, huidverjongende en verzachtende ingrediënten. Heb jij een droge huid? Vervang je schuimende reiniger in de winter voor een reiniger op basis van melk of olie. Met renophase doe je het op huideigen kracht en tempo. Een zachte ondersteuning resulteert in een langdurig resultaat op een droge huid, een huid met pigmentvlekken, fijne lijntjes en acne met een zijdezacht resultaat. De huid voelt na het gebruik van renophase 'goed gevuld' aan. Heerlijk gewoon! 

De Renophase lijn is perfect voor de gevoelige en vochtarme huid die toch wil exfoliëren.

Vergeet je lichaamsverzorging niet!

We leggen vaak de focus op het hydrateren van de gezichtshuid. Maar vergeet ook zeker je lichaam niet! Het verwaarlozen van je huid tijdens de winter kan zorgen voor droge handen en voeten met kloven en benen onder de schilfers. Louis Widmer staat bekend om zijn remederm lijn. Van jong tot oud maakt gebruik van deze lijn. Onze favoriet om de schilfers te lijf te gaan is de Lichaamsmelk 5% Ureum van Louis Widmer, speciaal voor de zeer droge huid. De melk dringt snel in, voelt fijn aan en houdt de huid lekker soepel. De handen en voeten verzorg je met de heerlijke handcrème en de carbamide Forte 18% Ureum is speciaal voor de voeten. Dag kloven, hallo zachte huid! En 18% ureum in een product is vrij uniek. Hoog percentage! Hoog percentage verzachting dus.

Wel of niet exfoliëren tijdens de winter?

Exfoliëren, maakt dat de huid niet nog droger? Integendeel! Cosmeceuticals met actieve ingrediënten hebben het doel om dode huidcellen verwijderen. Glycolzuur is een bijvoorbeeld een fruitzuur dat perfect is voor tijdens de wintermaanden. Glycolzuur is in staat om vocht vast te houden en past daardoor goed bij de drogere huid. Door regelmatig te exfoliëren verdwijnen de dode huidcellen. Zo help je, je huid de winter door. Alle verzorgende ingrediënten van je dag- of nachtcrème zullen extra goed kunnen doordringen! Experimenteer nou niet teveel maar laat je adviseren door een huidtherapeut. Naast een exfoliant is een goed serum met een hydraterende creme echt een must.

Huidtherapeut Alina geeft advies over lichaamsverzorging voor de winter
Huidtherapeut Alina geeft advies over lichaamsverzorging in de winter.

De rode huid met rosacea en acne zijn extra gevoelig voor de winterkou

Rosacea triggers

De huid met rosacea is erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Één van de uitlokkende factoren van rosacea is de verandering van temperatuursverschillen. De overgang van kou naar warmte en vice versa kan een branderig en jeukend gevoel geven. De huid bloedvaatjes verwijden waardoor de huid roder oogt. Hydraterende en herstellende huidverzorging is bij rosacea een must! De vaatlaser kan aanvullend zeer snel de voedingsbodem van de rosacea klachten doen verminderen. De huid oogt dan snel minder rood.

Heb je last van rosacea klachten of een rode huid? Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten

Voor de behandeling met vaatlaser bij Laserkliniek Zwolle
Na de behandeling met vaatlaser bij Laserkliniek Zwolle

Acne, maar geen vette huid?

Puistjes en ontstekingen kunnen ook een kenmerk zijn van de droge huid. We horen vaak dat acne hoort bij een vette huid, maar dat is zeker niet altijd het geval. Doordat een droge huid te weinig vocht heeft kan de talgproductie gestimuleerd worden waardoor er juist extra puistjes ontstaan. Zorg er bij acne dus niet voor dat je de huid alleen maar uitdroogt, hydratatie is een must!

Een droge, gevoelige huid met puistjes is kenmerkend voor rosacea

Wat kan de huidtherapeut betekenen bij een droge huid?

We zien tijdens de wintermaanden veel mensen die last hebben van een droge huid. Samen kunnen we kijken wat de beste behandelaanpak is om jouw huid weer zacht en soepel aan te laten voelen. De huidtherapeut stemt het behandelplan aan op jouw huid en wensen. We kunnen veel betekenen met huidverzorgingsproducten van onze verschillende merken. Met onze nieuwe behandeling met peelingen, chrono’s en LED kunnen we de gevoelige en droge huid weer laten stralen.

De huid wordt zichtbaar rustiger door de behandelingen met peelingen, chrono's en LED bij Laserkliniek Zwolle

Wil jij deze winter graag een zachte, soepele en gehydrateerde huid? Of loop je nog altijd rond met couperose klachten? Plan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.

No items found.
No items found.
No items found.