Alles over Alhydran: een snelle genezing na laserbehandelingen

Als je eens bij ons een laserbehandeling hebt gehad, dan ben je vast al wel bekend met de Alhydran gelcrème. Deze crème is al jarenlang onze favoriete nazorgcrème na laserbehandelingen van onder andere littekens, pigmentvlekken, couperose en ontharen. In deze blog lees je wat deze medische crème zo bijzonder maakt.

Werking van de medische gelcrème

De Alhydran is een wetenschappelijk bewezen crème die geschikt is voor de nazorg van de huid na een laserbehandeling. De crème is oorspronkelijk ontwikkelt als een littekencrème maar is inmiddels veel meer dan dat. Je gebruikt het bij bij tal van huidaandoeningen waarbij de huid droog is, rood of jeukt. De werking van Alhydran is bewezen in wetenschappelijke en klinische studies en de crème wordt gebruikt door artsen in ziekenhuizen en onder andere in brandwondencentra voor de behandeling van littekens en (brand)wonden. Het is daarom ook goed te gebruiken bij littekens, wondjes en blaren. Én... bij luiereczeem.

Alhydran als nazorgcrème na het laseren van de oksels.

Kalmerende en verzachtende ingrediënten

Waardoor werkt Alhydran nou zo goed? Alhydran heeft de optimale samenstelling van ingrediënten om de beschadigde huid te doen herstellen en huidklachten zoals jeuk, droogte en roodheid te verminderen. Het hoofdingrediënt van Alhydran is vers verwerkte aloë vera. Aloë vera geeft een vochtinbrengende en hydraterende werking op de huid waardoor de huidbarrière herstelt en de huid sneller glad en soepel aanvoelt. De koude aloë vera gel zorgt ervoor dat de warmte sneller uit de huid verdwijnt waardoor de huid na laserbehandelingen sneller herstelt.

Nazorgcrème na laserbehandelingen

Bij licht- en laserbehandelingen van bijvoorbeeld ontharen, couperose of pigmentvlekken wordt er veel warmte in de huid gebracht. Deze warmte is nodig om bijvoorbeeld de haarzakjes te beschadigen of de vaatwandjes kapot te maken. Na de behandeling voelt de huid vaak nog warm en is er roodheid zichtbaar. De Alhydran crème ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en koelt de huid waardoor de warmte sneller uit de huid trekt en roodheid en warmtebultjes sneller verdwijnen. Bij het laseren van pigmentvlekken, littekens en andere huidoneffenheden ontstaan er na de behandeling kleine korstjes. Alhydran zorgt voor een sneller en veiliger herstel van de wondjes zodat de huid zo mooi mogelijk geneest.

Na de laserbehandeling ontstaat er warmte en warmtebultjes.

Littekens, wondjes en blaren

We horen vaak van cliënten dat wanneer ze de Alhydran eenmaal in huis hebben, ze het vaker gebruiken dan alleen na de laserbehandeling. Denk aan een blaar na het branden aan de oven, een snee in je vinger tijdens het koken of een wond bij je kind na het vallen op straat. De crème verkoelt de huid en zorgt ervoor dat de huid sneller en zo mooi mogelijk geneest. Het is altijd goed om Alhydran in huis te hebben!

Alhydran in verschillende soorten en maten

De Alhydran crème is in verschillende maten met en zonder SPF verkrijgbaar. De Alhydran SPF30 is onze favoriet! Het bevat de wetenschappelijk bewezen gelcrème in combinatie met een sun protection factor van 30. De zonbeschermingsfactor is belangrijk omdat de kwetsbare huid extra gevoelig is voor UV-straling door de zon en het ontstaan van pigmentvlekken. We adviseren daarom altijd om de Alhydran crème met SPF30 te gebruiken bij een huid niet bedekt met kleding en/of veel in de zon.

We hebben de Alhydran crème ook zonder SPF met de inhoud van 30 ml, 100 ml en 250 ml. De 30 ml is geschikt voor na de behandeling van een klein litteken, pigmentvlek of laserbehandeling in het gezicht. De 100 of 250 ml is geschikt voor het laseren van een groter gebied van het lichaam.

Alhydran 100 ml en Alhydran SPF30
Is de Alhydran gelcrème wat jouw huid nodig heeft? Laat je voorlichten in onze kliniek of shop in onze online webshop.
No items found.
No items found.
No items found.