Bij Laserkliniek Zwolle dit keer op de bank Henrike over haar Rosacea

Rosacea, een huidaandoening die vaak gepaard gaat met roodheid, bultjes en zichtbare bloedvaten, een flinke uitdaging voor je zelfvertrouwen.

Wat als we je kunnen vertellen dat je kunt transformeren van twijfel naar stralen?

"Dan moet je ook de deskundige maar vertrouwen", een lastige kwestie waar Henrike een aantal jaar geleden mee worstelde. In deze blog willen we je laten zien hoe je jouw zelfvertrouwen kunt herwinnen en volop kunt stralen, ongeacht de symptomen van rosacea.

Henrike met haar nieuwe huid op de bank bij Laserkliniek Zwolle
Begrijp en accepteer Rosacea

De eerste stap in het proces van zelfacceptatie is het erkennen en accepteren van de rosacea die gepaard gaat met het komen en gaan van de huidklachten. Leer meer over de oorzaken en triggers van deze huidaandoening. Door kennis te vergaren bij een huidtherapeut, kun je beter begrijpen waarom bepaalde symptomen optreden en kun je samen kijken hoe je ze kunt verminderen of voorkomen. Voor Henrike was deze eerste stap best wel een drempel. Met goede moed een eerste afspraak bij Laserkliniek Zwolle gemaakt, inmiddels alweer wat jaartjes geleden.

Henrike haar gezicht met Rosacea
Een professioneel advies

Een huidtherapeut kan waardevol advies geven over hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen en behandelen bij Rosacea. Het is namelijk niet makkelijk het leven met Rosacea, Henrike weet daar alles van. Een huid met roodheid, bultjes en zichtbare bloedvaatjes is een flinke uitdaging voor je zelfvertrouwen.

Onze shop voor huidverzorgingsproducten
Het start met een goede huidverzorgingsroutine

Een consistente huidverzorgingsroutine speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de conditie van de huid met Rosacea. Vaker worden er geen of de verkeerde huidverzorging gebruikt waardoor de huid totaal uit balans raakt. Ook dit was het geval bij Henrike. De huidtherapeut hielp haar eerst met haar huid in balans brengen door milde reinigingsproducten voor te schrijven die niet irriterend zijn voor de huid. Het gebruik van huidverzorging met ingrediënten zoals niacinamide of groene thee extract die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen hielpen Henrike haar rode huid al aanzienlijk te verminderen. Voorbeelden van een reiniging, serum en dagcrème vind je terug in onze shop.

Milde reinigingsmelk van Louis Widmer
Ontwikkel gezonde leefstijlgewoonten

Naast goede huidverzorging is ook interne zorg belangrijk bij rosacea. Vermijd bijvoorbeeld liever triggers zoals alcohol of pittig voedsel en de vele overgangen van kou naar warmte gedijd de huid ook niet zo goed op. Zorg bijvoorbeeld iedere dag voor het gebruik van een SPF in je dagverzorging. Gebruik geen parfum of parabenen in je huidverzorging. Dit irriteert enorm.

Lycogel kan dienen als een geweldige bondgenoot

Henrike ontdekte al gauw de magie van Lycogel als camouflage voor rosacea, en hoe het haar kon helpen om tijdens het behandeltraject in je eigen kracht te staan. Lycogel is niet zomaar een gewone camouflage, maar een huidverzorgingsproduct dat specifiek is ontwikkeld voor mensen met rosacea. Het biedt niet alleen dekking voor roodheid en onvolkomenheden, maar heeft ook verzorgende eigenschappen die de huid voeden en kalmeren waardoor zelfvertrouwen wordt hersteld en stralend naar buiten treden weer mogelijk wordt!

Behandeling met de vaatlaser
Vaatlaser en IPL: Een stralende doorbraak in het beheersen van rosacea

Henrike, voor het eerst naar Laserkliniek Zwolle, is altijd begeleid door huidtherapeut Anouk. Het doel die uit het opstellen van het behandelplan kwam was/is gericht op het verminderen van schaamte door opvallende roodheid in het gezicht ten gevolge van de rosacea. Henrike was eerst wat sceptisch tegenover lasertherapie. Logisch, de gedachte aan het laten behandelen van haar gezicht met een laser bracht twijfels met zich mee. Anouk, met haar geruststellende aanpak pakte door met Henrike en wist haar te overtuigen van wat een vaatlaser te bieden heeft. Ze deelde haar kennis en ervaring en legde uit hoe lasertherapie effectief rosacea kan behandelen. Henrike besloot de behandeling te ondergaan, vastbesloten om haar huidprobleem aan te pakken en haar zelfvertrouwen terug te winnen. 'Erger dan dat het nu is, kan toch niet', aldus Henrike.

Gerichte behandeling

Vaatlaser- en IPL-behandelingen werken op hun eigen manier om roodheid en zichtbare bloedvaten geassocieerd met rosacea aan te pakken. Een vaatlaser maakt gebruik van monochromatisch licht om specifiek op de bloedvaatjes te richten, terwijl IPL (Intense Pulsed Light) breedbandig licht gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder de egale roodheid veroorzaakt door rosacea. Beiden technieken zijn bij Henrike gebruikt, voor haar een hele opluchting omdat je vrijwel direct wat resultaat ziet. De omgeving trouwens ook! Na de tweede behandeling met de vaatlaser was de huid al een stuk rustiger, de vurigheid was eruit. Het ideale moment om de ivermectine-crème ofwel Soolantra voorgeschreven door de huisarts op te starten. De ivermectine-crème remt ontstekingen van de huid. Aan het begin van het gebruik van de crème verergert de rosacea tijdelijk, maar dat verdwijnt binnen een week. Na 3 keer behandelen met de vaatlaser was het echt optimaal. Dat doet wat met je zelfvertrouwen!

Minimale downtime

Eén van de grootste voordelen van vaatlaser- en IPL-behandelingen is dat ze minimale downtime vereisen. Na elke sessie kun je direct weer doorgaan met je dagelijkse bezigheden zonder al te veel onderbreking.

Verhoogd zelfvertrouwen

Het verminderen of elimineren van roodheid en zichtbare bloedvaten kan een enorme impact hebben op jouw zelfvertrouwen net zoals destijds bij Henrike. Door middel van vaatlaser- of IPL-behandeling kan jij eindelijk vol vertrouwen naar buiten treden zonder je zorgen te maken over wat anderen denken. Henrike kwam onlangs voor haar jaarlijkse onderhoud bij Anouk en ging weer stralend de deur uit! Met een gerust hart naar buiten zonder je zorgen te maken wat anderen denken of zien deelt ze graag haar verhaal.

Vroeger en nu, wat een verschil!
Hoewel Henrike begrijpt dat rosacea nooit volledig zal verdwijnen, heeft ze geleerd hoe ze het effectief kan beheren met de hulp van Anouk

en het team van Laserkliniek Zwolle. Henrike hoopt een inspiratie voor anderen te zijn die met vergelijkbare huidproblemen worstelen en benadrukt het belang van professionele huidzorg, in het bijzonder huidtherapie.

Het team van huidtherapeuten
Heb jij ook te maken met de uitdagende huidaandoening rosacea? Weet dat je er niet alleen voor staat. Onze ervaren huidtherapeuten bij Laserkliniek Zwolle staan klaar om jou te helpen op jouw reis naar een stralende huid! Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult.

No items found.
No items found.
No items found.