De voorbereiding op een peeling met exfolianten en antioxidanten.

Wist je dat je peeling beter werkt als je de huid voorbereid met exfolianten en antioxidanten? Huidverzorging met actieve werkstoffen zorgen voor een beter doorlaatbare huid en zorgen ervoor dat de huid na een peeling sneller en veiliger herstelt. Zo ga je voor het optimale resultaat van een peeling!

Door je voor te bereiden op een peeling zorg je voor een plezierige resultaat..... maar waarom eigenlijk?

Bereid je voor op een peeling met exfolianten en antioxidanten ... maar waarom eigenlijk?
Bereid je voor op een peeling met exfolianten en antioxidanten ... maar waarom eigenlijk?

De voorbereiding met actieve werkstoffen in je huidverzorging is letterlijk het halve werk! In deze blog lees je waarom een voorbereiding op een peeling nodig is en welke producten hiervoor worden gebruikt.

De voorbereiding op een peeling is het halve werk

Voorafgaand aan een peeling is er een voorbereidingstijd van 2 tot 4 weken waarin er huidverzorgingsproducten worden gebruikt. In de laserkliniek werken we met verschillende cosmeceuticals. "Deze cosmetische producten met medische voordelen. Oftewel huidverzorging met effect!" zorgen ervoor dat de  huid doorlaatbaar wordt voor de peeling en zorgen ervoor dat de huid na de peeling sneller en veiliger herstelt. Hierdoor is de kans op neveneffecten gering en zo wordt een plezierig resultaat bereikt... namelijk een stralende huid! Voorbeelden van merken zijn dermaceutic, theraderm, renophase en mesoestetic. Een breed scala aan werkstoffen worden op maat geadviseerd. Er zijn namelijk tal van huidproblemen waarvoor je naar de Laserkliniek kan en een peeling overweegt.

Een peeling voor diverse huidproblemen en hulpvragen.
Een peeling voor diverse huidproblemen en hulpvragen.

Wat is exfoliëren eigenlijk?

Om te snappen wat het voordeel is van 'peelen' van een huid leggen we eerst maar eens uit waarom je thuis start met exfoliëren. Hoe ouder we worden hoe doffer onze huid. De huid krijgt door verschillende factoren zoals uitlaatgassen, UV stralen of door koude & warmte te maken met huidveroudering. Die huidveroudering uit zich in problemen als; droge deeltjes, fijne lijntjes, diepere groeven, donkere kringen onder de ogen, rode of bruine vlekken en met een beetje pech ontstaat er soms ook nog wat acne op latere leeftijd. Bij al deze huidproblemen is reinigen en exfolieren een belangrijke basis voor het thuismanagement. De dode huidcellen die op de huid blijven liggen zorgen voor die doffe uitstraling. Die vervelende opgehoopte huidcellen kunnen naast alle problemen van de cirkel hierboven zorgen voor onzuiverheden zoals donkere mee-eters en puistjes. Regelmatig exfolieren zorgt voor het losweken van deze dode huidcellen. De werkzame ingrediënten zoals salicylzuur of melkzuur zijn voorbeelden die worden gebruikt in foamers en crème's. Er zijn tal van producten op de markt. Het advies is dan ook dit af te stemmen op huidtype en hulpvraag. Ga dan ook niet zomaar alleen aan de slag.... raadpleeg eerst de huidtherapeut voor een behandelplan en voorbereiding op maat... bij Laserkliniek Zwolle kan dit in een vrijblijvend consult met huidscan.

Voorbereiding van de huid met exfolianten voor een peeling in een behandelplan op maat. Voorbereiding van de huid met exfolianten voor een peeling in een behandelplan op maat.
Voorbereiding van de huid met exfolianten voor een peeling in een behandelplan op maat.

Reiniging

Het reinigen van de huid is de eerste stap van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De huid wordt grondig gereinigd en gespoeld waardoor viezigheid, dode huidcellen en make-up van de huid verdwijnen.

Reiniging van je huid is de eerste stap voor de dagelijkse huidroutine thuis.
Reiniging van je huid is de eerste stap in je dagelijkse huidroutine.

Stap 1 - Foameren

Het foameren van de huid is een techniek die weg komt bij dermaceutic - een Frans labaratorium die al meer dan 30 jaar wereldpioneer is op het vlak van de dermatologische cosmetische geneeskunde. Deze producten en peelingen worden enkel gegeven door huidtherapeuten en artsen. Een belangrijke stap in de voorbereiding op een peeling is de reiniging die je elke ochtend en avond zal gebruiken. De reinigers bevatten glycolzuur en daarom werken ze exfoliërend. Ze hebben als doel om de huid te vernieuwen en dode huidcellen weg te halen. De Foamers geven een heerlijk zacht en schoon gevoel en je huid gaat onmiddelijk verfrissen en stralen! Het foameren is niet om je make-up te verwijderen maar dient echt als exfoliant op een schone huid.

Exfolieren iets anders dan scrubben

Exfolieren is iets anders dan scrubben
Exfolieren is iets anders dan scrubben

Er is één duidelijk verschil namelijk dat het scrubben naast de dode huidcellen ook de gezonde huidcellen pakt. Helaas is een scrub vaker wat te grof waardoor de huidbarrière onbedoeld beschadigt. Hierdoor kan de huid zich niet goed meer beschermen tegen de negatieve invloeden van buiten. Hierdoor zie je bijvoorbeeld vaker vochtverlies ontstaan. Waneer je dan onvoorbereid aan de slag gaat met peelen zal de huid ongetwijfeld een vervelende reactie geven. Kies daarom liever voor het gebruik van huidverzorging met exfolianten in een creme dan een scrub. Laat je ook hierbij adviseren door een huidtherapeut.

Stap 2 - Dag crème of nacht crème

De reiniging en nacht crème laten de huid licht afschilferen. Deze maken de huid droger. Je gebruikt de dagcrème om de huid te hydrateren en te herstellen. Er zijn veel verschillende dagcrèmes... vol, rijk, dun, dik....afhankelijk van de benodigde werkstofjes beslist de huidtherapeut wat het beste is.

De nacht is een goede tijd om krachtige zuren aan te brengen en de huid een boost te geven. Dit is ook nodig naast het foameren ter voorbereiding op de peeling. Het exfoliant in de nacht zorgt direct voor een verhelderde uitstraling en minder verstopte poriën. Ook een gladdere huid is na enkele dagen zichtbaar. Het bevat huidverjongende en verhelderende ingrediënten die ervoor zorgen dat de bovenste huidlaag afschilfert waardoor dode huidcellen verdwijnen. Er ontstaat een nieuwe huidlaag met een fijnere en gladdere textuur. Het is een intensieve manier van peelen in de nacht ter voorbereiding op een behandeling of om je huid zonder een peeling te verbeteren! 

Een actibiome nachtcrème raden we aan bij acne. Het is een nachtcrème die keratolytisch werkt, wat betekent dat de bovenste huidlaag als het ware wordt verweekt. Talg wordt opgelost en poriën worden leeggehaald. Hierdoor worden de bacteriën die acne veroorzaken verwijderd. De huid zal snel weer een gezonde uitstraling hebben met, vooral belangrijk, minder acne!

Stap 3 - Aanvullende antioxidanten en serums

De dagelijkse huidverzorgingsroutine bestaat ook nog uit het smeren van antioxidanten verwerkt in creme's of serums.

Wat zijn antioxidanten eigenlijk? Dit zijn stoffen die optreden tegen vrije radicalen. Voorbeelden van deze vrije radicalen zijn bijvoorbeeld, UV stralen, luchtverontreinigde stoffen en sigarettenrook. Mensen die hebben gerookt raden we sowieso aan te smeren met creme's en/of serums die hoog percentage vitamine A en C bevatten. Antioxidanten helpen je huid te beschermen tegen pigmetvlekken, huidveroudering en rimpels.

Stap 4 - Zonbescherming

Wanneer je exfolieert is het belangrijk om tot slot de huid iedere dag te beschermen met een zonnebrandfactor. Deze gebruik je ook na een behandeling met een peeling. Een beschermde crème met zonnefactor is de laatste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Ga nooit onbeschermd de deur uit. We laten je zien dat een SPF echt werkt! In de huidscan zie je links de beschermde huid en rechts de onbeschermde huid. Rond de zomerdag smeer je zo'n beetje iedere twee uur met SPF 30 of 50.

In de huidscan zie je links de beschermde huid en rechts de onbeschermde huid.
In de huidscan zie je links de beschermde huid en rechts de onbeschermde huid.

Lycogel

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook voor over je zonbescherming mooie niet afsluitende camouflagemiddelen. Een prachtige foundation die de huid laat ademen en vlekken en plekken vervaagd. Er zijn verschillende kleuren. De huidtherapeut helpt bij het vinden van de juiste kleur. Zo ga je iedere dag zelfverzekerd de deur uit! 

Lycogel ademende camouflagetherapie
Lycogel ademende camouflagetherapie

Is jouw huid toe aan een sterke opfrissing of loop jij rond met huidklachten waarvan je niet weet hoe op te lossen?
Is jouw huid toe aan een sterke opfrissing of loop jij rond met huidklachten waarvan je niet weet hoe op te lossen?
Is jouw huid toe aan een sterke opfrissing of loop je met huidklachten waarvan je niet weet hoe op te lossen? Een peeling kan wellicht wat voor jouw huid kan betekenen? Plan een vrijblijvend consult in bij één van onze huidtherapeuten met een huidscan en behandelplan op maat.

No items found.
No items found.
No items found.