Geniet deze winter van de voordelen van de fractional laser behandeling

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling om je huid te verbeteren en er jonger uit te laten zien? Dan is de fractional laserbehandeling bij Laserkliniek Zwolle misschien wel precies wat je nodig hebt! Speciaal voor deze winter hebben we een aanbieding, waarbij je kunt profiteren van de mooie resultaten met gedurende de wintermaanden een korting. Lees verder om meer te weten te komen over deze winter behandeling en ontdek hoe het jou kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, huidveroudering en acnelittekens.

Gratis consult fractional laserbehandeling bij Laserkliniek Zwolle

Wat is een fractional laserbehandeling?

De fractional laserbehandeling is een geavanceerde technologie die gebruik maakt van gecontroleerde laserstralen om microscopisch kleine gaatjes in de huid te creëren. Deze minieme gaatjes activeren het natuurlijke genezingsproces van je lichaam, waardoor collageenproductie wordt gestimuleerd en nieuwe, gezonde huidcellen worden aangemaakt. Dit resulteert in een gladdere, stralendere huid.

Fractional laserbehandeling advies door een huidtherapeut

Waarvoor gebruiken we fractional laser?

Vermindering van pigmentvlekken:

Pigmentvlekken kunnen veroorzaakt worden door blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen of veroudering. De fractional laserbehandeling kan helpen bij het verminderen van deze vlekken door het gericht afbreken van melanine (pigment) in de huid. Hierdoor vervagen donkere plekken en krijgt je huid een gelijkmatigere teint.

Vertragen van huidveroudering:

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en stevigheid, wat leidt tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. De fractional laserbehandeling kan helpen bij het verjongen van de huid door de productie van collageen te stimuleren. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels verzacht, waardoor je een jeugdige uitstraling krijgt.

Verbetering van acnelittekens:

Acne kan littekens achterlaten die onze zelfverzekerdheid kunnen aantasten. De fractional laserbehandeling kan helpen bij het verminderen van deze littekens door het aanpakken van de beschadigde laag huidweefsel en het bevorderen van de groei van gezonde nieuwe cellen. Dit resulteert in een gladdere huidtextuur en vermindering of soms zelfs verwijdering van acnelittekens.

Fractional laserbehandeling met 1540 nm + CO2 laser bij Laserkliniek Zwolle

Hoe werkt de fractional laser?

De fractional laser reageert op het water in de huidcellen. Bij Laserkiniek Zwolle werken we met de YouLaser, een combinatie van de 1540 nm laser en CO2 laser. De laser verdampt als het ware fracties van de huid en creëert daarmee vele minuscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact waardoor het kan helpen om de beschadigde bundeltjes te genezen. Het wondgenezingsproces komt op gang en collageen en elastine worden gestimuleerd. Collageen en elastine zijn de natuurlijke ‘bouwstenen’ van de huid die zorgen voor een elastische en stevige huid en helpen om de huid met diepe littekentjes op te vullen. Na de behandeling vernieuwd de huid zichzelf en schilfert de bovenste huidlaag, waardoor pigmentvlekken vervagen of zelfs verdwijnen. De stimulatie van collageen en elastine is op gang gezet en dit is een proces wat nog tot maanden na de behandeling blijft doorwerken. Een duurzaam effect dus!

Nazorg na fractional laserbehandeling bij Laserkliniek Zwolle

Ben je klaar met je fractional laserbehandeling bij een huidtherapeut en wil je het meeste halen uit de resultaten?

Na een fractional laserbehandeling kan je huid gevoelig zijn en mogelijk wat roodheid vertonen. LED-therapie kan helpen deze ongemakken te verminderen en tegelijkertijd het herstelproces versnellen. Rood licht heeft namelijk een ontstekingsremmende eigenschap en kan de genezing bevorderen door het stimuleren van de aanmaak van nieuwe cellen. Dit helpt bij het vervagen van eventuele roodheid en minimaliseert hersteltijd.

Welke huidverzorging is geschikt voor en na een fractional laser behandeling?

De periode voorafgaand aan de fractional laserbehandeling is het nodig om de huid voor te bereiden. Door producten met actieve ingrediënten zoals glycolzuur, vitamine C of retinol te gebruiken wordt celvernieuwing gestimuleerd waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de laser beter kan doordringen in de huid. Je merkt meteen dat de huid er al frisser uitziet! Soms wordt er een maand voor de behandeling ook een voorbereidende, mildere peeling gedaan. Door de huid goed voor te bereiden is de huidreactie na de behandeling milder en kan de huid zich sneller herstellen. Erg belangrijk dus! De eerste week na de behandeling gebruikt je milde en intensief hydraterende en voedende crèmes om de huid te herstellen en prettig aan te laten voelen. De huidtherapeut geeft tijdens een eerste vrijblijvend consult een persoonlijk advies over welke producten bij jouw huid passen.

Voor en na behandelen met huidverzorging bij Laserkliniek Zwolle

De winter is dé ideale periode voor een fractional laserbehandeling

Maar waarom is de winter zo ideaal? De fractionele laserbehandeling is een intensieve behandeling met afhankelijk van de diepte van de behandeling een huidreactie tussen de 3 en 7 dagen. Er ontstaat roodheid, zwelling en de huid krijgt korstjes en gaat vervellen. Omdat de huid dan na de behandeling even extra kwetsbaar is mag de huid in de periode van 4 tot 6 weken na de behandeling niet worden blootgesteld aan zonlicht. Zolang je in het koude Nederland blijft is de winter de ideale periode! Behandel in de winter en je hebt een stralende huid in de zomer.

Fractional laser combineren met andere huidverjongende behandelingen

Bij Laserkliniek Zwolle hebben we een breed scala aan behandelingen voor de verbetering van de huid. Tijdens een eerste vrijblijvend consultgesprek bekijkt de huidtherapeut jouw huid, luistert ze naar jouw wensen en wordt er een behandelplan opgesteld. We geloven in de kracht van combinatietherapieën en het afwisselen van behandelingen om tot de mooiste versie van jouw huid te komen. De fractionele laserbehandeling kan daarom worden afgewisseld met andere huidverbeterende behandelingen zoals de firm facial (TCA-peeling met retinol microneedling) of 1540 nm laser met een milde peeling of TCA-peeling. In totaal zijn er vaak 3 tot 6 huidverbeterende behandelingen nodig om tot het mooiste resultaat te komen. De fractionele laserbehandeling kan milder of intensiever worden toegepast. Bij een mildere instelling zijn er meerdere behandelingen nodig maar is de huidreactie periode na de behandeling minder intensief. Samen met de huidtherapeut wordt besproken wat het beste bij jouw huid en situatie past.

Wil jij je huidconditie verbeteren en werken aan de gezondheid van jouw huid? Profiteer dan nu van onze winteraanbieding voor de fractionele laserbehandeling! Plan een gratis en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten.
Samen met de huidtherapeut wordt er besproken wat het beste bij jouw huid past.
No items found.
No items found.
No items found.