Last van ongewenste haargroei, ingegroeide haren of ontharen vanuit cosmetische wens? Maak dan nu snel gebruik van onze zomeraanbieding.
Tijdens de maanden augustus en september kun je gebruik maken van een leuke actie: laserontharing van oksels en bikinilijn van €205,- voor €175,- per behandeling. Ben je benieuwd of deze behandeling wat voor jou is? Vraag het onze huidtherapeuten in een gratis consult. Laserontharing bij Laserkliniek Zwolle wordt uitgevoerd door BIG geregistreerde huidtherapeuten aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten werken met de nieuwste geavanceerde hoogvermogende dermatologische lasertoepassingen.
Bij laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haar en haarwortel bevindt. Op basis van de hitte dat de laser produceert raakt het haarzakje en de voedingsbodem zodanig beschadigd, dat het haar nauwelijks terug kan groeien. De haarzakjes worden inactief en er groeien geen haren meer. Na verloop van tijd is een groot gedeelte van het gebied blijvend onthaard en groeien er nog nauwelijks haren. Haren groeien in een cyclus van 4 tot 8 weken. In deze tijd vallen de haren vanzelf uit en groeien ze weer terug. Binnen deze cyclus kunnen de haren in verschillende groeifasen verkeren. Alleen het haar dat in de groeifase zit, kan definitief worden onthaard. Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er zo'n 8 à 10 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 tot 8 weken.
Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. Plan direct jouw gratis consult via het formulier.
Wat is laserontharen? In het geval van laserontharing wordt het licht van de laser geabsorbeerd door het pigment in de haar en in de haarwortel. Op basis van de hitte wordt de haarfollikel en voedingsbodem zodanig beschadigd dat de haar niet meer terug kan groeien.
Bij overbeharing zien we een toename van ongewenste haren in het gezicht of op het lichaam. Het kan hierbij gaan om dikke of dunne donkerbruine tot zwarte haargroei, maar ook om blonde, rode, witte of grijze haren.
Overmatige haargroei is vaak het gevolg van een hormonaal- of genetisch aspect. Het kan dus aangeboren zijn of ontstaan doordat haartjes gevoelig worden voor mannelijke hormonen. Ook kan overbeharing ontstaan door het gebruik van medicijnen of de aandoening PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom)
De diagnose wordt gesteld op basis van het klinisch beeld. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij verdenking op overbeharing door een aandoening of door een hormonaal aspect, kan worden doorverwezen naar de huisarts of gynaecoloog voor nader onderzoek.
De eerste stap begint vaak bij zelf ontharen door middel van scheren, harsen, epileren of ontharingscrème. Helaas is de uitkomst van deze onthaartechnieken van korte duur en levert het vaak niet de gewenste resultaten op. Denk hierbij aan ingegroeide haren, huidirritatie en soms ook allergische reacties. Laserontharen is een definitieve onthaarmethode waardoor er niet meer zelf onthaard hoeft te worden.
Zelf ontharen is in veel gevallen niet de oplossing. Mocht je last krijgen van ingegroeide haren, huid en- of scheerirritatie of allergische reacties na harsen of het gebruik van ontharingscrème, dan kan een laserbehandeling uitkomst bieden.