De patiënt in beeld: “Mijn klachten hadden ineens een naam”

De patiënt in beeld: “Mijn klachten hadden ineens een naam”; overbeharing in relatie tot PCOS, de huidtherapeut heeft naar me geluisterd en laserontharing heeft me geholpen!

Hormonale problemen; jezou er maar last van hebben als vrouw. Laat staan de mentale klachten die jeervaart als de boel niet in balans is, maar qua uiterlijk des te vervelenderals je ook nog te maken krijgt met overbeharing en soms ook acne in hetaangezicht. Voordat je erachter bent wat de oorzaak is van de overmatigebeharing ben je vaak een paar jaar verder of is de oorzaak niet te achterhalen.Dan nog blijft het feit dat je de ongewenste haargroei weg wil hebben.Laserontharing blijkt erg geschikt. Voor lichte en donkere huidtypes.

Lees hier hoe dehuidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle Nyla hebben geholpen.

Patiënt in beeld:

Nylawordt al een tijdje behandeld voor overbeharingsklachten in het gelaat. Zij wilgraag haar persoonlijke verhaal delen.

“Ik heb sinds mijn jeugd al last vanoverbeharing. Vervolgens ging ik vanaf mijn twaalfde zeer onregelmatig,langdurig en pijnlijk menstrueren. Hier kreeg ik de anticonceptiepil voor vanmijn huisarts. Dit hielp niet. Dus hier ben ik na een paar maanden mee gestopt.
Ik werd gepest vanwege de overbeharingdoor mijn omgeving. Dus het verwijderen ervan werd een obsessie en een tweedagelijkse taak. Ik bedekte mij volledig in de zomer, zwemmen deed ik nooit.Alle activiteiten werden ruim van tevoren ingecalculeerd. Rond mijn 18e ging ik naar de huisarts met deze hulpvraag. Echter gaf zij aandat het aan mijn afkomst lag (ik kom uit het Midden-Oosten) en schreef eenverwijsbriefje zodat ik laserbehandelingen vergoed zou krijgen.
Zo ben ik jarenlang bij verschillendeinstituten geweest en heb toen enkele negatieve ervaringen opgedaan. Ik vonddat de kennis over overbeharingsproblematiek en mijn huidtype alarmerendoppervlakkig of onjuist was. Ook konden ze niet omgaan met mijn getintehuidtype waardoor ik enkele huidverbrandingen had opgelopen. Mijn zorgen eroverwerden telkens weggewuifd.
Uit wanhoop heb ik mijn hulpvraag opinternet gezet en werd ik gebeld door een huidtherapeute genaamd MichelleJanssen van Laserkliniek Zwolle en begon onze zoektocht naar een juistebehandeling samen. Eindelijk voelde ik mij serieus genomen. Hun hele team isoprecht geïnteresseerd in jouw achtergrond en neemt dat mee om een reëelbehandelplan samen te stellen.
We zijn gestart met de ND-Yag 1064nm laser.In de tussentijd heb ik bij mijn huisarts gevraagd om een (bloed)onderzoek.Hieruit kwam niets bijzonders naar voren en het lag volgens haar nogmaals aanmijn afkomst. De anticonceptiepil zou mijn klachten niet verminderen, aangeziener geen hormonale afwijking was. Ik ging ondertussen verder met delaserbehandelingen aangezien rondlopen met fikse overbeharing voor mij geenoptie was. De laserbehandelingen kwamen in een zogenaamd ‘onderhoudstraject’,aangezien ik nog steeds niet voor een langere periode zonder te ontharen de deuruit kon.
Huidtherapeut Michelle Janssen dachtmet me mee en moedigde me aan om het niet op te geven. Zo ben ik bij een dermatoloogterechtgekomen, die heeft eindelijk de diagnose "ernstige hirsutisme"vastgesteld en bloedonderzoek laten uitvoeren waaruit weer niets naar vorenkwam. Dit zat mij niet lekker. Ik heb achteraf contact opgenomen met de klinieken zij gaven aan dat het bloedonderzoek een momentopname is en dat ik voorverder onderzoek terug moest naar mijn huisarts.
In deze periode ben ik verhuisd en dusook van huisarts veranderd. Ik heb hier mijn klachten aangegeven en dat ik ermijn hele leven lang mee rondloop en dat ik echt naar de gynaecoloogdoorverwezen wilde worden. Hij gaf me aan dat ik goed moest nadenken over deconsequenties. Of ik echt die hele medische molen in zou willen met allegevolgen van dien (hij was er namelijk heilig van overtuigd dat de klachten aanmijn afkomst te wijten waren).
De gynaecologe  heeft een bloedonderzoekvoorgeschreven. Na een aantal weken mocht ik weer terug op gesprek en hieruitbleek dat de bloedwaardes duidelijk lieten zien dat er iets niet goed was.Vervolgens werd er een scan gemaakt van mijn baarmoeder om eventueleafwijkingen uit te sluiten. Hier was heel duidelijk te zien dat er meerderecystes waren.
Mijn klachten hadden ineens een naam;de diagnose PCOS werd gesteld. Ik kreeg de Diane 35 voorgeschreven, ditis een anticonceptiepil die naast de lasertherapie mijn klachten zullenverlichten. Inmiddels ben ik bijna 25.”

Hirsutisme en overbeharing voor en na foto - PCOS - Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
‍Hirsutisme en overbeharing voor en na foto - PCOS - Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie

Meer informatie:

Raadpleeg voor meer informatie onze website bij huidaandoeningen: hirsutismeacne & PCOS, bekijk daarbij ook de verschillende behandelmogelijkheden via laserontharing en acnetherapie

Gratis Consult?

Mochtje na het lezen van Nyla haar verhaal herkennen in bovenstaande klachten komdan gerust langs voor een vrijblijvend consult bij één van onzehuidtherapeuten in de laserkliniek van Zwolle. Stuur hiervoor een e-mail, maar je kunt ons ook bellen op telefoonnummer: 038 - 421 3532

Last van overbeharing? bekijk de video!

 

No items found.
No items found.
No items found.