Door: Anouk Bliekendaal, huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle

Diepe ontstekingen geven nogal eens vervelende littekens. Aan het huidoppervlak zie je een verstoord reliëf, bijvoorbeeld in de vorm van putjes, kuiltjes of andere onregelmatigheden. De littekens zitten zowel oppervlakkig als dieper. Sommige littekens blijven duidelijk zichtbaar vaak in combinatie met wat restacne (overblijfselen van actieve acne).

Laserkliniek Zwolle helpt! Door middel van peelingen, microdermabrasie en fractional laser worden acnelittekens minder diep en zichtbaar. 

Hoe ontstaan acnelittekens?

Over het algemeen geven de diepere onderhuidse ontstekingen de meest vervelende littekens. Oppervlakkig zie je soms alleen wat huidvlekjes; rode of bruine, waarbij de huid een onrustig beeld kan geven. Of je ziet diepe littekens, vaak 1 – 2 mm diepe gaatjes in de huid. We noemen ze ook wel ice-picks of boxcar littekens.

Het krabben aan de huid geeft huidbeschadigingen met wondjes, verkleuringen en (acne)littekens tot gevolg. Het is belangrijk deze gewoonte te doorbreken. De intensieve acnebehandelingen en begeleiding van de huidtherapeuten bij Laserkliniek Zwolle kunnen hierbij helpen. 

Wil je meer weten over onze behandelingen om acnelittekens te verwijderen? Lees dan meer op de pagina acnelittekens.

Afhankelijk van de aanvullende polis vergoeden zorgverzekeraars acnebehandelingen. Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Tips om acne en acne littekens te verminderen?

Wil je enkele tips en adviezen over het voorkomen van acnelittekens? Bekijk dan onze YouTube video ”vijf tips om acne te verminderen”.

Gratis consult

Bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie is het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend. We houden het graag laagdrempelig. Maak direct een afspraak.

No items found.
No items found.
No items found.