Tips door Willemien Poppe van Poppe Coaching

Belemmerende overtuigingen noemen we ze… ja en we hebben ze allemaal…. Wij vroegen Willemien Poppe, voor tips hoe je beter met beslissingen om kunt gaan.

Belemmerende overtuigingen noemen we ze… ja en we hebben ze allemaal… redenen die je weerhouden iets te ondernemen. Het is menselijk en vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we ze, het maakt dat we kritisch nadenken over de keuzes die we maken. Lees hieronder de top 5 belemmerende overtuigingen die mensen kan weerhouden van het overgaan tot behandelen. We vroegen Willemien Poppe, coach, naar wat tips, hoe je om kan gaan met deze overtuigingen.

1.    Werkt die laserbehandeling wel echt?

Hebben we het over bijvoorbeeld laserontharing dan is de vraag zeer terecht. Werkt die laserbehandeling wel echt? Vanuit onze expertise zeggen we; ja hij werkt! Maar definitieve of permanente ontharing is een verwarrend begrip. Geen enkel laserapparaat is goedgekeurd voor permanente ontharing, wél voor permanente haarreductie. Haren groeien voor 85% niet of minder terug, worden lichter en/of dunner. De huid blijft voor lange tijd glad en men hoeft nauwelijks te scheren. Onderhoud je ieder jaar het resultaat goed door een follow up, dan houd je de 15% haar wat terug zal groeien meestal goed onder controle. Er zijn helaas altijd uitzonderingen waarbij een behandeling niet aan slaat. Gelukkig gebeurt dit niet vaak.

Tip van Coach Willemien Poppe: een belemmerende overtuiging kan zijn: bij mij lukt het nooit. Laat je goed informeren, geen enkele vraag is gek. Jouw huid is uniek, er is echt geen 2e van. Spreek tijdens een consult duidelijk je verwachting uit, dan kan de huidtherapeut reageren of zij kan voldoen aan de te verwachten resultaten.

2. Er zijn vele ergere dingen!

Het kan altijd erger! Ik ben de behandeling niet waard want ik stel me aan of ik mag niet klagen. Dit zijn belemmerende overtuigingen die vaker aan bod komen in het eerste consultgesprek.

Tip van Coach Willemien Poppe: daarmee sla je, je eigen probleem in één klap in de wind en lijkt jouw situatie er niet meer toe te doen. Of nog minder helpend is dat je je situatie al vergeleken hebt met een situatie die nog niet aan de orde is. Het is altijd ergens beter, mooier of anders. Waarschijnlijk is dit al bij je buren het geval. Dat is de realiteit. Juist om die reden is het beter daar niet naar te kijken. Wordt jouw probleem er minder van? Is het dan opgelost voor jou? Waarschijnlijk niet, kies ervoor om erachter te komen waarom jij die laserbehandeling wel wil ondergaan. Wat wordt er minder of verdwijnt zelf?

3.    Ik durf de risico’s niet aan

Meer dan eens zijn mensen op voorhand sceptisch, bang of wantrouwend. Wat voor risico’s neemt het onbekende wel niet met zich mee.

Tip van Coach Willemien Poppe: Bye Bye comfortzone! Hoe lastig is het om risico te nemen. Je hebt geen vollledige controle over de situatie. Zeker na een ongewenste ervaring waarbij je misschien bent verbrand door een laser. Of je een negatieve ervaring hebt gehad met een behandelaar. Toch door een risico te nemen, creëer je weer opnieuw zelfvertrouwen en geef je de behandelaar vertrouwen in het kunnen volgen van haar expertise. Tip: Neem alle ‘worst case scenario’s’ eens door met je behandelaar. Wellicht zijn het onderaan de streep onterechte zorgen, of beperkte zorgen. Bedenk je dat je niet voor niets de stap naar de Laserkliniek hebt gezet. Waarschijnlijk wil je wel in beweging komen.

4. Krijg ik het gewenste effect t.o.v. de kosten

De belemmerende overtuiging in deze kan zijn dat het altijd anders gaat dan ik wil. De kosten- baten overtuiging is één van de lastigste. Dit kun je namelijk niet voor iemand invullen. De één zal waar voor zijn geld vinden en de ander had meer verwacht.

Tip van Coach Willemien Poppe: gun jezelf wat bedenktijd na een consult. Praat er eens over met een goede kennis of een vriend(in). Iemand die je behoefte begrijpt. Wat maakt dat je de behandeling al jaren uitstelt. Vind jij jezelf de behandeling waard? Als je na de eerlijke voorlichting, een beeld hebt van het gewenste resultaat, gaat je dat een geweldige persoonlijke groei opleveren: zelfwaardering. Of stel je al tien jaar de behandeling uit. Heb je het vertrouwen ga dan eens snel over stag.

5.    Hoe veilig is een behandeling?

Risico’s lopen durf ik niet goed is in deze de belemmerende overtuiging. Veiligheid is namelijk een lastig begrip. Wist je dat we 24/7 op zoek zijn naar veiligheid. Een ondubbelzinnig gevoel van veiligheid is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarna volgt vanzelf het geluk door het resultaat.

Tip van Coach Willemien Poppe: bespreek jouw eigen voorwaarden voor een veilige behandeling. Vraag naar hoe er wordt behandeld en aan welke veiligheidsvoorschriften er wordt voldaan. Je wilt je behandelaar natuurlijk blind kunnen vertrouwen. Wat mag er volgens jou absoluut niet gebeuren? Bespreek dat risico met je behandelaar.

“De kracht van onze laserkliniek ligt, denken wij, bij het begeleiden van een keuze tot de geschikte behandelmethode met een persoonlijk behandelplan waarbij je wordt gehoord in een gratis consult”
Schroom dus niet en stel je vragen!

*Tips door Willemien Poppe van Poppe Coaching en Begeleiding

No items found.
No items found.
No items found.