Een paar leuke én persoonlijke vragen op huidtherapeut Laura afgevuurd

Sinds de zomer hebben we Laura als huidtherapeut binnen het team mogen verwelkomen. Het is tijd om Laura beter te leren kennen door middel van ons vragenvuurtje.

Misschien ben je onze nieuwe collega al eens tegen gekomen in de kliniek… In het begin van 2021 heeft Laura 3 maanden stage gelopen binnen de Laser Academie van de laserkliniek. Na het afstuderen in de zomer hebben we haar als huidtherapeut binnen het team mogen verwelkomen. Het is tijd om Laura beter te leren kennen door middel van ons vragenvuurtje!

Huidtherapeut Laura van Raalte

Waarom koos je voor dit vak?

Als jong meisje wist ik al dat ik graag in de zorg wilde werken. Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijke lichaam en met name ons grootste orgaan, de huid. Mede door mijn zichtbare ooievaarsbeet en doordat ik jarenlang last heb gehad van acne, weet ik hoe het voelt om onzeker en bewust bezig te zijn met je eigen huid. Hierdoor kan ik me goed inleven in de mensen die ik nu zelf help.

Wat in je werk maakt jou blij?

Het mooiste aan mijn vak is om cliënten weer zelfverzekerd te laten voelen. Voor veel mensen is het een stap om hulp te vragen over hun huidprobleem en daarom is het extra mooi om de opluchting te zien wanneer het probleem is verholpen. Ik hoor vaak: ik wilde dat ik dit veel eerder had gedaan!

Daarnaast hou ik me graag bezig met de wetenschappelijke onderbouwing binnen de huidtherapie. Huidtherapie is een relatief nieuw vak, waarin innovatieve technieken en behandelingen centraal staan. Ik vind het heerlijk om in de literatuur te duiken en nieuwe dingen te leren!

Wat doe je naast werk om te ontspannen?

Naast mijn werk hou ik er van om samen te zijn met mijn vriend en vriendinnen. Samen dagjes weg, uit eten, winkelen… Daarnaast ben ik regelmatig in de sportschool te vinden om mijn hoofd weer leeg te maken en nieuwe energie te krijgen.

Hoe was het om voor het eerst een laserstraal op iemands huid te zetten?

Spannend! Het is heel tof om meteen een reactie op de huid te zien. Ik heb de opleiding huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. De Hogeschool heeft een eigen kliniek waar cliënten worden behandeld door derdejaars- en vierdejaarsstudenten, onder toezicht van docenten. Ik kwam er al snel achter dat het niet zo gemakkelijk is als het lijkt… tijdens het behandelen blijf je klinisch redeneren. De juiste laserinstellingen en veiligheid zijn bij het werken met lasers ontzettend belangrijk! Na de Laser Academie bij Laserkliniek Zwolle zit dat er wel in gebakken! 

Met welke woorden zouden jouw collega’s jou beschrijven?

Zachtaardig, bedachtzaam en gestructureerd.

Wil jij een afspraak maken bij huidtherapeut Laura van Raalte? Plan een gratis consult in!
No items found.
No items found.
No items found.