Het najaar is het perfecte moment om de huid op te frissen met een peeling

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het peelingseizoen weer begint! In de zomer voeren we minder en mildere peelingen uit omdat je na de behandeling moet oppassen met het blootstellen van je huid aan de zon. Maar nu de dagen korter worden en het zonnige weer langzaamaan verdwijnt is het weer tijd om je huid een mooie opfrissing te geven. In deze blog lees je alles over wat een peeling voor jouw huid kan betekenen.

Verfris je huid met glycolzuur, salicylzuur of azelainezuur

Een chemische peeling is een actieve oplossing met zuren dat voor een aantal minuten op de huid wordt aangebracht. De peeling dringt in de huid en zorgt ervoor dat oude en beschadigde huidcellen worden verwijderd om nieuwe en gezonde huidcellen te creëren. Peelingen zijn bij veel verschillende soorten huidproblemen en huidtypen in te zetten. Bij acne met onzuiverheden wordt een dieptereiniging gecombineerd met een salicylzuurpeeling om het talg in de huid op te lossen en onzuiverheden tegen te gaan. Azelainezuur helpt om de bruine verkleuringen bij acne te vervagen en glycolzuur zorgt voor het stimuleren van de celvernieuwing, waardoor een nieuwe huidlaag zichtbaar wordt. Daarom zetten we glycolzuur ook graag in voor een opfrissing van de huid. Een aantal dagen na de behandeling ontstaat er namelijk een prachtige glow!

Peelingen zorgen voor een gezonde glow van de huid

Peelingen met serums, chrono’s en LED

Naast losstaande behandelingen met peelingen zetten we peelingen ook graag gecombineerd in met andere therapieën. De behandeling met serums, chrono’s en LED-therapie is daar een mooi voorbeeld van. Deze behandeling is onze favoriet bij gevoelige huiden, acne op latere leeftijd en huiden met roodheid of rosacea. We zijn fan van deze behandeling omdat de behandeling volledig aan te passen is op de behoefte van jouw huid. De huidtherapeut heeft de keuze uit verschillende soorten peelingen en kiest twee peelingen met ingrediënten die bij jouw huid passen. Denk aan azelainezuur bij roodheid en rosacea, salicylzuur bij een vette huid met onzuiverheden, glycolzuur voor celvernieuwing en gluconolactone bij de rode en gevoelige huid. Er worden fijne serums en chrono’s aangebracht die de huid kalmeren en voeden. Chrono’s zijn stoffen die op de huid worden aangebracht en door LED-licht geactiveerd worden. Je kunt hierna even relaxen – je gezicht gaat namelijk voor 12 minuten onder een LED-lamp. Zo worden alle stoffen goed geabsorbeerd en raakt je huid gekalmeerd. Het licht werkt ook nog eens ontstekingsremmend!

Kalmeer en voed de huid met LED-therapie

Firm facial: TCA peeling met microneedling en retinol

Een TCA peeling is onze favoriete peeling voor acnelittekens, zonschade zoals pigmentvlekken en fijne lijntjes. Deze intensieve peeling heeft het populaire ingrediënt trichloorazijnzuur en hebben we in de percentages 12%, 15% en 18%. Hoe hoger het percentage, hoe dieper de werking in de huid en hoe intensiever het peelingeffect. In de zeven dagen na de behandeling schilfert de bovenste huidlaag af waarna er een nieuwe, egale en gezonde huidlaag zichtbaar wordt. De peeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, de natuurlijke bouwstenen van de huid die de huid steviger en elastischer maken. De huid krijgt een enorme boost!

Eén van onze favoriete combinatiebehandelingen bij acnelittekens en huidverjonging is de firm facial: een TCA peeling waarbij retinol middels microneedling in de huid wordt gebracht. Eerst vindt er een TCA peeling met 12% of 15% plaats. Er wordt een retinol serum aangebracht die middels microneedling tot dieper in de huid komt en intensiever wordt opgenomen. Retinol is hét ingrediënt voor huidverjonging: het stimuleert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. Acnelittekens vullen zich op en worden minder zichtbaar. Een gladdere, gezonde en stralende huid wordt zichtbaar!

Peel je huid dagelijks thuis met cosmeceuticals

Een peeling geeft je huid een enorme boost wat tot wekenlang in de huid doorwerkt. Je kunt dit effect versterken door dagelijks thuis producten met actieve ingrediënten te gebruiken. Versterk de werking van je peeling met salicylzuur, glycolzuur of azelainezuur door deze ingrediënten dagelijks thuis in een lagere concentratie te smeren. Zo hou je het mooie effect van de behandeling bij.

Gebruik bijvoorbeeld de schuimende reiniging Foamer 15 om dagelijks de celvernieuwing te blijven stimuleren en de huid gezond te houden. Een Dual+ serum voor overdag en Renewpeel Masque voor in de nacht helpen om onzuiverheden tegen te gaan en houden de huid jong. Neem een kijkje in onze webshop waarin we alle producten gedetailleerd uitleggen of plan een gratis productadvies met huidscan voor een vrijblijvend advies op maat, speciaal voor jouw huid.  

Foamer 5 reinigt en stimuleert de huid dagelijks
Ben je benieuwd naar wat een peeling voor jouw huid kan doen? Plan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.