Het hoe en wat over de vergoedingen voor huidtherapie

De basisverzekering vergoed geen huidtherapie behandelingen. Wanneer je bij Laserkliniek Zwolle een behandeltraject gaat starten voor acne, acnelittekens of overbeharing in het gelaat is het soms raadzaam om een aanvullende verzekering voor huidtherapie af te sluiten. In deze blog lees je meer over het hoe en wat met betrekking tot de vergoedingen voor huidtherapie.

Verwijsbrief

Voor een behandeling bij de huidtherapeut heb je geen verwijzing nodig. Sinds 2011 is een verwijsbrief voor huidtherapie niet meer nodig, je kunt uit eigen beweging een afspraak maken. Het is handig om de polisvoorwaarden van je verzekering goed door te lezen om na te gaan wanneer je zorgverzekeraar overgaat tot vergoeding. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Behandelcode

Wanneer je bij Laserkliniek Zwolle in behandeling wenst te komen, dien je eerst langs te komen voor een consultgesprek. Hoe gaat dat in zijn werk? Tijdens deze eerste vrijblijvende consultatie  vindt er een screening plaats en wordt een medische indicatiestelling vastgesteld. Deze medische indicatiestelling is een huidtherapeutische diagnose en wordt gekoppeld aan een behandelcode die de zorgverzekeraar nodig heeft voor de vergoeding. Let op! Enkel acne, acnelittekens en overbeharing in het gezicht worden vergoed. Via Independer verwijzen we graag naar de vergoedingen voor 2022 voor de huidtherapie.

Facturatie

Na je behandeling in de kliniek kun je de behandeling per pin betalen of contant afrekenen. In beide gevallen krijg je een factuur mee met de juiste informatie voor de zorgverzekering. De factuur dien je dus zelf in bij je zorgverzekeraar en deze vergoedt, waar de polis dit toelaat, op basis van restitutie.

Zorgpremie 2023

Op 12 november 2022 wordt de nieuwe zorgpremie van 2023 bekend. Handig om deze datum vast in je agenda te zetten!

Wil je als eerste de nieuwe zorgpremies voor 2023 weten? Klik dan hier voor de gratis Zorgpremie Alert.

- Wij raden aan om contact op te nemen met de zorgverzekeraar wanneer je meer informatie wilt over de exacte voorwaarden van vergoeden. Daar kunnen verder geen rechten aan worden ontleend.

Voorwaarden

Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en alle huidtherapeuten zijn kwaliteitsgeregistreerd binnen het Kwaliteitsregister Paramedici.

Laserkliniek Zwolle is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeut

Nieuwsgierig of jouw behandeling wordt vergoed? Bel dan even met onze frontoffice medewerkers
Tot ziens tijdens de Week van Huidtherapie
No items found.
No items found.
No items found.