Leren en ontwikkelen in de praktijk

De Laser Academie biedt een laser stage voor studenten Huidtherapie. Stage lopen is een doorslaggevend onderdeel van de opleiding tot huidtherapeut. Het biedt studenten een kans om hun persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing tot huidtherapeut naar een hoger niveau te tillen. Bij Laserkliniek Zwolle dagen we studenten graag uit om mee te draaien met onze ervaren specialisten.

Het idee om een Laser Academie op te richten is ontstaan uit brainstormsessies met onze beroepscoach Willemien. Laserkliniek Zwolle verleent al jarenlang stageplekken aan huidtherapeuten in opleiding, maar het werd tijd om dit in een nieuw jasje te steken. We hebben veel te bieden op het gebied van lasertherapie, een specialisatie die je niet uit de boeken leert. Dat maakt een laser stage heel aantrekkelijk voor studenten.

Het doel van de Laser Academie is om meer kennis en ervaring op te doen in lasers en laserbehandelingen. De studenten werken gedurende tien weken aan competenties gericht op preventie, zorg en begeleiding, laserveiligheid én laser ervaring. Na het doorlopen van de Laser Academie zijn de studenten klaargestoomd om het werkveld in te gaan. De pilot met de eerste studenten was een groot succes. Een van de studenten noemt laserbehandelingen na het volgen van de Laser Academie een favoriete behandeling. De Laser Academie ontwikkelt zich nog iedere dag en wordt steeds bekender onder de studenten. We hopen nog veel toekomstige huidtherapeuten op te leiden!

Martine

“Met veel passie heb ik het initiatief genomen om het stage aanbod van Laserkliniek Zwolle te vernieuwen. De Laser Academie is het resultaat van mijn persoonlijke drijfveren. Ik kan hierin mijn creativiteit kwijt terwijl ik de studenten coach en begeleid bij hun ontwikkeling tot ervaren huidtherapeut.”

No items found.
No items found.
No items found.