Martine 45 jaar‍

“Vlekken en verkleuringen, ik liep er al mee sinds mijn tienertijd. Na elk puistje of wondje hoopte zich pigment op en zat ik met weer een nieuw donker plekje. Als jonge twintiger zat mijn voorhoofd onder de pigmentvlekken. Het was eens zo erg dat een vriendin dacht dat het viezigheid was, ze drukte haar duim op m’n voorhoofd en wilde het wegvegen. Ik kon wel door de grond zakken…"

Maar ik had een oplossing, dacht ik. De zon in, mooi bijkleuren. Dat werkte alleen maar averechts, de vlekken werden donkerder. En toen werd ik zwanger en kreeg ik door hormonale schommelingen een zwangerschapsmasker, een bruine verkleuring rond mijn ogen. Nog meer pigmentophopingen. Ik smeerde meer en meer make-up op mijn gezicht. Zonder dat durfde ik niet eens meer de hond uit te laten.

Eigenlijk houd ik helemaal niet van make-up, dus ging ik op zoek naar een échte oplossing. Ik klopte aan bij Michelle en Anouk, dat is inmiddels alweer zo’n tien jaar geleden. Mijn insteek was camouflagetherapie, maar ook daarmee smeerde ik weer dikke lagen op mijn gezicht. En dat wilde ik nou juist niet. Michelle stelde voor om te gaan laseren. Al na de eerste behandeling zag ik duidelijk verschil op mijn voorhoofd, na de tweede waren de vlekken helemaal weg.

“Kom eens, je hebt een vlek op je voorhoofd, zei een vriendin eens terwijl ze het weg wilde vegen.”

Verdeeld over een paar jaar heb ik vier behandelingen gehad, aangevuld met adviezen over huidverzorging. Afgelopen jaar kwamen er weer wat vlekken terug rond m’n ogen. Ik vind het niet erg om grijs te worden of rimpels te krijgen, maar van die vlekken wil ik gewoon af - ik zie er dan meteen ongezonder uit en zo voel ik me dan ook. Gelukkig heb ik Michelle met haar lasers. Eens in de zoveel tijd ga ik voor een ‘APK’, daardoor durf ik nu altijd make-uploos de deur uit!”

No items found.
No items found.
No items found.