‍Jean-Renald 24 jaar‍

“Vijftien was ik, toen ik al een serieuze baard kon laten staan. Super Stoer natuurlijk om met een volle baard te lopen als je zo jong bent. Volgens sommigen leek ik op een kerel van dertig, daar was ik dan weer niet aan toe. De baard ging eraf. En toen begonnen de ongemakken. Eerst een paar kleine bultjes, maar al snel kreeg ik min of meer een baard van ontstekingen. De korte, stugge kroeshaartjes groeiden net zo snel in als uit. Scheren werd steeds lastiger én pijnlijker."

Vanaf m’n zeventiende werd het echt een probleem. Wondjes door het scheren, prikkende zweetdruppels tijdens het sporten, steeds meer en grotere ontstekingen. Er moest nu écht iets gebeuren – naar de dokter dus. Na meerdere antibioticakuren kwam ik bij een dermatoloog terecht. Die kwam met het idee om een laserbehandeling te proberen. Na wat pijnlijke ervaringen bij een achteraf wat ‘bijzondere’ laser toko ergens in het land, kwam ik Laserkliniek Zwolle op het spoor. Een vondst!

“Ineens had ik een gladde huid waar het scheermes overheen gleed. Zó fijn om je dag zo te beginnen.”

Ik kwam hier met dikke bulten en diepe wondjes, dus de eerste behandeling was ook hier best pijnlijk. Maar nog altijd een stúk beter te doen dan de scheerbeurten met al die ontstekingen op m’n kaken. Ik merkte meteen al zo’n enorme verandering. Mijn huid werd snel een stuk rustiger, de bulten werden kleiner. Na drie of vier bezoekjes aan de kliniek was ik er min of meer vanaf.

Ineens had ik een gladde, gave huid waar het scheermes met gemak overheen gleed. Zó fijn om je dag zo te beginnen. En eerlijk is eerlijk, het doet ook wat met je zelfvertrouwen. In de spiegel kijken wordt gewoon weer wat leuker. Naast de laserbehandelingen ging ik trouwens ook goede huidverzorgingsproducten gebruiken, op advies van de huidtherapeuten. Nu kom ik zo af en toe nog eens langs om het allemaal wat te onderhouden. En stiekem ook wel een beetje voor de gezelligheid!”

No items found.
No items found.
No items found.