De beste behandeling maak je samen

De beste behandeling maak je samen. Daarom werkt Laserkliniek Zwolle nauw samen met de eerste- en tweedelijnszorg. Dermatologen, chirurgen, psycholoog, huisartsen; we weten elkaar te vinden.

HUISARTS  Cathalijne van der Wal

“Als huisarts ben ik nu ook 12,5 jaar werkzaam in Zwolle. In de afgelopen jaren heb ik het vak van de huidtherapeut leren kennen. Zelf ga ik er ook weleens heen en mijn patiënten stuur ik bijvoorbeeld door bij acne problemen en overbeharing klachten. Hirsutisme kan een heel naar probleem zijn waar vrouwen behoorlijk last van kunnen hebben. Sociaal gezien geen pretje. En soms gaat het ook nog gepaard met vervelende ontstekingen. Waar ik kan helpen d.m.v. het uitschrijven van een verwijzing naar de huidtherapeut doe ik dat graag. De lijnen zijn kort en bij vragen kunnen we snel schakelen via ZorgDomein. Ook bij problemen waar geen pasklare oplossing voor is, vraag ik Michelle weleens mee te denken. Dit heeft al meerdere malen tot goede en verrassende resultaten geleid.

“De lijnen zijn kort, bij vragen kunnen we snel schakelen via ZorgDomein.”

Af en toe sla ik met Michelle een balletje op de tennisbaan. We hebben het dan over ondernemen in Zwolle en bijvoorbeeld over coaching van personeel of onszelf. We hebben natuurlijk allebei een bedrijf in de zorg te runnen.

SCHOONHEIDSSPECIALISTE Elysah Schrader

“Anouk en Michelle, twee deskundigen in de huidzorg, een aanwinst voor Zwolle en een geweldige samenwerkingspartner voor bedrijven zoals die van mij. Waar wij niet verder kunnen qua zorg kunnen zij het verder oppakken en doorzetten en waar nodig weer terugverwijzen naar ons. Jullie eerlijkheid, kunde en enthousiasme siert de Laserkliniek en maakt de samenwerking meer dan prettig. Op naar de volgende 12,5 jaar!”

CHIRURG TREANT ZORRGROEP  Frank Kloppenberg

“Als chirurgen zien we regelmatig vervelende abcesvorming in de bilnaad gepaard gaande met overmatige haargroei in deze regio. Voor en na de excisie is het belangrijk dat deze regio zo schoon mogelijk blijft. Laserontharing en huidtherapie, begeleiding en adviezen levert een bijdrage aan een voorspoedig wondherstel en we hopen daarmee ook minder recidieven. Ik ervaar de samenwerking als zeer prettig. Ter kennismaking hebben we in het begin ook een keer in ieders praktijk meegekeken.”

PSYCHOLOOG/COACH Marloes Ambagtsheer

“We werken al jaren samen met Michelle en Anouk. De klik was er meteen – misschien mede omdat wij ook als twee vrouwen een eigen vrijgevestigde praktijk in de zorg begonnen. Zij in de paramedische huidzorg, wij in de geestelijke gezondheidszorg. Vermoeden Anouk en Michelle dat de huidproblemen te maken hebben met psychische klachten of oorzaak, dan schakelen ze ons in. Body dismorfic disorder (ingebeelde lelijkheid), automutilatie klachten, zelfbeeld problemen of bijvoorbeeld ongewenste krab gewoonten komen in de hedendaagse praktijk regelmatig voor. Anouk en Michelle weten wanneer er andere professionele zorg ingezet moet worden, wat de cliënt ten goede komt. We vinden elkaar in onze werkwijze, vandaar dat het zo fijn samenwerkt!”

“Mijn ervaring is dat de samenwerking tussen tweedelijns zorg en huidtherapie grote meerwaarde heeft.”

DERMATOLOOG Marco van Coevorden

“Alweer vijftien jaar werk ik als dermatoloog. Binnen mijn vakgebied ben ik me meer gaan specialiseren in de cosmetische dermatologie. Ik werk dan ook al jaren samen met de huidtherapeut, zowel binnen mijn reguliere spreekuren als de cosmetische dermatologie.

Steeds vaker zie ik patiënten voor de cosmetische dermatologie, bijvoorbeeld voor overmatig zweten of injectables. Daarbij werk ik veel samen met Laserkliniek Zwolle. We vullen elkaar aan in de behandeling van veel huidaandoeningen. Rosacea bijvoorbeeld: dit behandel ik met lokale medicatie, de Laserkliniek draagt zorg voor het deel laser- en lichttherapie.

Acnetherapie, ook zo’n mooi voorbeeld. Hierbij stemmen de dermatoloog, huidtherapeut en huisarts met elkaar af over de juiste behandeling. Zo maken we slim gebruik van elkaars specialisme. Op die manier komen we tot de optimale behandeling voor de patiënt. Huidzorg is immers maatwerk.

Vaak krijg ik van mijn patiënten vragen over nazorg: mag ik make-up gebruiken en zo ja welke? Mijn huid wordt heel droog, wat kan ik daar het beste op smeren? Bij zulke vragen verwijs ik door naar de Laserkliniek, want de huidtherapeuten hebben de antwoorden. En het is fijn te weten dat zij daar echt de tijd voor nemen.

Daarnaast schreef ik mee aan de herziene Richtlijn Rosacea vanuit de NVDV, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Michelle vulde deze aan met de huidtherapeutische behandelmogelijkheden. Ook in die zaken weten we elkaar dus goed te vinden.

Mijn doel is om de huid patiënt de meest optimale en effectieve behandeling te geven. De samenwerking eerstelijnszorg en huidtherapie biedt daarin grote meerwaarde. Samenwerken met de Laserkliniek is bovendien ook nog ’s heel fijn!”

MEDISCH PEDICURE Jolanda Timmerman

“Al ruim 7 jaar werk ik nu samen met Anouk en Michelle en ik ondersteun hen in de behandelingen bij schimmelnagels. Alvorens de schimmelnagels gelaserd worden, zorg ik ervoor dat de nagels helemaal ‘schimmelvrij’ worden door ze dun te frezen en de cliënt te voorzien van de juiste verzorgingsadviezen voor thuis. Onze samenwerking is essentieel in het verkrijgen van de meest optimale effecten van de behandeling wat ook weer zorgt voor tevreden cliënten. En daarnaast is het altijd erg gezellig met elkaar!”

ORTHOMOLECULAIR ARTS Franca van der Smit

“Anouk en Michelle ken ik als zeer bevlogen collega’s met onze gedeelde passie voor de huid. Ze kijken verder dan alleen de oppervlakte. Als cosmetisch arts KNMG heb ik me ook gespecialiseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. Echte schoonheid komt immers van binnen en de huid is een reflectie van onze gezondheid. De oorzaak van huidproblemen ligt veelal bij een inwendige disbalans. Denk aan verzuring, ontstekingen, disbalans darmen enz. Deze disbalans sporen we op (consult in Haarlem) en behandelen we. Het vervolg en beloop doen we vaak weer samen (Zwolle en Haarlem). Het is een waardevolle samenwerking en voor sommige patiënten echt een noodzakelijke aanvulling op de reguliere huidzorg. Door deze samenwerking hebben patiënten een mooier en langduriger resultaat. Bovendien helpen we ze niet alleen met het uiterlijk maar ook met hun gezondheid zodat ze zich ook goed voelen!”

HUISARTS Maureen Wennemers

“Een jaar of vijf geleden stapte ik voor het eerst naar de huidtherapeut. Ik had er geen enkele ervaring mee en had veel vragen. Wat doet de huidtherapeut eigenlijk? Welke (behandel)mogelijkheden zijn er naast de cosmetische? Waarin zit hun kennis en meerwaarde? Michelle en Anouk, en later ook hun collega’s, lieten me de mogelijkheden zien. Nog steeds houden ze me op de hoogte van ontwikkelingen in hun vak.

“ Een goede indicatie voor laserbehandeling vind ik mannen of vrouwen met overbeharing.”

Voor cosmetisch storende zaken, zoals pigmentvlekken en rimpels, weten de meeste mensen de weg naar de Laserkliniek wel te vinden. Wat niet iedereen weet, is dat je er ook terecht kunt voor goedaardige, mechanisch of cosmetisch storende huidproblemen. Dit zijn indicaties waarvoor geen verwijzing voor de dermatoloog nodig is, zoals ouderdomswratten, andere verhoornde plekken of zonnevlekken. Twijfelen de huidtherapeuten over de huidproblemen dan wordt er niet behandeld, maar verwijzen zij de mensen naar een arts, huisarts of dermatoloog.

Een goede indicatie voor laserbehandeling vind ik mannen of vrouwen met overbeharing. Ik kan als huisarts vaak niets voor hen doen en dat terwijl het voor hen een groot probleem kan zijn. De huidtherapeut kan bovendien van toegevoegde waarde zijn bij bepaalde huidaandoeningen die ik vaak zie, en die soms lastig te behandelen zijn. Denk aan acne en rosacea – vaak langdurige bestaande of terugkerende problemen.

De samenwerking met de huidtherapeut werkt voor mij goed. Het is fijn dat je je patiënten een extra of andere behandelmogelijkheid kunt aanbieden.”

Wanneer nodig, dan werkt een huidtherapeut samen met andere specialisten, zoals de huisarts, dermatoloog, chirurg, cosmetisch arts, psycholoog, pedicure en schoonheidsspecialist. De samenwerking kan bestaan uit verwijzing, adviezen, controles en/of (ondersteunende) behandelingen.
No items found.
No items found.
No items found.