Voor iedere huid een geschikte peeling.

Een chemische peeling is een effectieve behandeling voor veel verschillende huidproblemen. Denk hierbij aan acne, pigmentvlekken, een droge huid en huidveroudering. Maar het is ook een mooie behandeling om de huid een boost te geven en weer te laten stralen!

Heb jij huidproblemen of wil je graag je huid een opfrisser geven? Dan is een peeling misschien wat voor jou. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten peelingen om uit te kiezen. Ben jij benieuwd naar wat de beste peeling voor jouw huid zou kunnen zijn? In deze blog geven we je meer informatie over de verschillende soorten peelingen.

Chemische peeling

Een chemische peeling is een effectieve behandeling voor veel verschillende huidproblemen. Denk hierbij aan acne, pigmentvlekken en huidveroudering. Maar het is ook een mooie behandeling om de huid een boost te geven en weer te laten stralen. Een chemische peeling is een actieve oplossing met zuren dat op de huid wordt aangebracht. De peeling zorgt ervoor dat oude en beschadigde huidcellen verwijderd worden, om nieuwe en gezonde huidcellen te creëren.

Peeling bij acne

Bij de behandeling van acne is een peeling vaak een standaard onderdeel van de behandeling. De peeling zorgt ervoor dat de huid minder vet is en dat er minder ontstekingen ontstaan. De huid wordt egaler met, vooral belangrijk, minder acne!

Peeling bij acne

Peeling bij pigmentvlekken

Peelingen kunnen ook bij pigmentvlekken worden ingezet. Peelingen zorgen voor afschilfering van de bovenste huidlaag, waardoor het oppervlakkige pigment als het ware afschilfert. De huid wordt egaler van kleur en krijgt haar frisse uitstraling weer terug.

Peeling bij huidveroudering

Bij huidveroudering is er vaak sprake van een slappere huid met fijne lijntjes en rimpels. Een peeling kan hierbij helpen! De peeling zorgt ervoor dat collageen en elastine aangemaakt worden. Dit zijn als het ware de bouwstenen van de huid. Ze zorgen voor een stevige en volle huid, waardoor je er in no-time jonger uitziet!

Scrubben of peelen: wat is het verschil?

Een scrub en een peeling lijken een beetje op elkaar. Ze hebben namelijk allebei hetzelfde doel; het verwijderen van dode huidcellen. Maar toch verschillen de twee van elkaar. Wanneer je een scrub gebruikt masseer je een korrelachtige gel op de huid. Hierdoor komen de dode huidcellen los. Wanneer de korrels te grof zijn of wanneer de scrub te vaak gebruikt wordt, raakt de huid beschadigd. Een peeling gaat dieper dan een scrub. Waar de scrub op de oppervlakte blijft, dringt de peeling door tot in de diepere huidlagen. Het is in staat om de huid van binnenuit te vernieuwen en op te frissen. Hierdoor is een peeling vele malen effectiever dan een scrub!

Peeling en microneedling

AHA en BHA: hoe werken ze precies?

Peelingen bestaan voornamelijk uit de fruitzuren alphahydroxyzuur (AHA) of betahydroxyzuur (BHA). Beide soorten zuren zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Dit doen ze door de ‘lijm’ die de dode huidcellen nog vast bindt, op te laten lossen. Er ontstaat een nieuwe en gezonde huidlaag! Maar wat zijn nou precies de verschillen?

  • AHA-exfolianten werken meer op het huidoppervlak en zijn geschikt voor de normale tot droge huid. Ze verminderen tekenen van zonneschade en rimpels. De huid verbetert en ziet er zichtbaar jonger uit.
  • BHA-exfolianten werken tot diep in de poriën. Ze zijn in olie oplosbaar, waardoor ze heel geschikt zijn voor de vette huid met puistjes, mee-eters en vergrote poriën. Perfect voor de huid met acne!

Peelingen van Dermaceutic

Er zijn vele verschillende soorten peelingen met elk zijn eigen eigenschappen. Tijdens het consult zal de huidtherapeut bepalen welke peeling het meest bij jouw huid past. We werken binnen de kliniek met de peelingen van Mesoestetic en Dermaceutic.

  • Mask peel is er speciaal voor de huid met acne. Er is minder aanmaak van talg en de poriën worden kleiner, waardoor er minder acne ontstaat.
  • Milk peel is de perfecte peeling voor een echte glow van de huid. Door pigmentvlekken en fijne lijntjes te verminderen ziet de huid er een stuk frisser uit.
  • TCA peel is er in verschillende percentages. Het zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine, de bouwstenen van de huid. Hierdoor verbetert huidstructuur en verstevigt de huid.
  • Cosmo peel forte is een bijzondere peeling die in staat is om de verouderde huid er een stuk jonger uit te laten zien. De bovenste huidlaag schilfert volledig af, waardoor er een nieuwe huidlaag ontstaat. Het resultaat is verbluffend! -----Let op! Deze peeling wordt NIET in de zomer uitgevoerd.

Cosmo peel forte: voor en na

Behandeltraject bij Laserkliniek Zwolle

We zetten peelingen niet vaak in als losstaande behandeling. Vaak wordt de peeling gecombineerd of afgewisseld met andere soorten behandelingen. Bij acne kan de peeling bijvoorbeeld in één behandeling gecombineerd worden met een dieptereiniging en lasertherapie. Bij huidveroudering kunnen de behandelingen worden afgewisseld met onder andere de fractionele laser of CO2 laser. Er worden ook huidverzorgingsproducten ingezet die je thuis kunt gebruiken, als aanvulling op de behandelingen in de kliniek. Alles voor het optimale resultaat!

Ben jij benieuwd naar wat een peeling voor jouw huid kan betekenen? Plan een vrijblijvend consult in bij één van onze huidtherapeuten.

No items found.
No items found.
No items found.