Huidtherapeuten geven tips over behandelingen in de zomer

Summerproof body voor de vakantie? Een aantal tips van onze huidtherapeuten voor een prachtzomer.

Met een prachtzomer in aantocht maken we ons klaar voor een summerproof body. Onze huidtherapeuten geven zomertips over de beste behandelingen en huidverzorging tijdens de zomermaanden.

Huidtherapeut Alina

Alina van Laserkliniek zwolle-Huidtherapie
Alina
"Kom mooi verzorgd voor de dag zonder bultjes en scheerirritaties. Laat nu je bikinilijn, oksels en onderbenen laseren. Er zijn verschillende methoden om van je ongewenste haargroei af te komen. Meestal is de eerste stap zelf ontharen. Je kunt scheren, harsen of epileren. Prima oplossingen, helaas werken ze maar kort. Het zelf ontharen zorgt vaker voor huidirritatie of ingegroeide haren. Laserbehandelingen bieden de oplossing. Naast dat de laser het haar verwijdert, zorgt het ook voor een gavere en egalere huid. Na enkele behandelingen is dit een zichtbaar verschil. In onze laserkliniek hebben we alle golflengten en kunnen we daardoor het hele jaar door veilig laseren."


Huidtherapeut Laura

Laura van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Laura
"Geef je huid een oppepper met een peeling! In de zomer heeft de huid te verduren onder het UV licht. De zonnestralen op je huid zorgen voor een verdikking van je bovenste huidlaag en activeert de huid tot het aanmaken van meer pigmentcellen. Leuk voor het mooie bruine kleurtje! Maar soms zie je ook door de verdikking van de opperhuid stimulatie van pigmentcellen een ongelijke pigmentverdeling ontstaan of de huid oogt grauw. Pigmentvlekken treden op en acne zien we vaker doordat de huid verdikt. Je huid voorbereiden op een vakantie kan door een lichte peeling te ondergaan en cosmeceuticals te gebruiken met tyrosinaseremmers. Ze staan bekend om het afremmen van ongewenste pigmentvlekken. Welke peelingen geschikt zijn tijdens de zomerperiode leg ik graag uit in een gratis consult. De peeling is het beste een week of 3 à 4 voor je vakantie uit te voeren en het gebruik van een goede zonnebrandcrème is een 'must'.


Huidtherapeut Martine

Martine van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Martine
"Kleine steelwratjes, bultjes of bloedblaasjes ontstaan geleidelijk met het ouder worden van de huid. Meestal vallen ze op in de zomermaanden. De ontblote huid in de zomermaanden, die misschien nog wat weinig bruine kleur heeft, kan wat onrustig lijken door wratjes, bultjes of bloedblaasjes. Deze kleine imperfecties kunnen we mooi behandelen zonder littekens. Je maakt bij zeer kleine plekjes nauwelijks tot geen wondjes of een licht schaafwondje. Bloedblaasjes zien eruit als kleine rode en felrode puntjes op de huid kunnen uitstekend worden verwijderd met de vaatlaser. Steelwratjes knippen of branden we oppervlakkig. Een klein weekje herstel en de huid kan weer beschermd in de zon." De grotere gebieden met vele plekken behandelen we beter na de zomerperiode


Huidtherapeut Nienke

Nienke van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Nienke
"Een Observ huidscan geeft je inzicht in de status van je huid gedurende de zomermaanden. De huidscanner brengt droogte, pigment en talgproblemen van de huid haarfijn in beeld. Door de scan kan ik helpen met het adviseren van goede huidverzorging tijdens de zomermaanden. Door de verdikking van de huid en de invloed van zonnestralen op de huid wijken mijn adviezen soms iets af met wat we gedurende de wintermaanden gebruiken. Mijn tips om de zomer goed door te komen voor een stralende huid zijn de AOX ferulic, dit serum helpt de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering of zonneschade aan de huid dankzij een combinatie van Vitamine C (15%) en Ferulinezuur. Een fantastisch hoog percentage antioxidant die de huidcellen beschermt en de huid een mooie, frisse uitstraling geeft, de Brightening foam met de melan tranex gel cream om pigmentvlekken te remmen en te verzachten. Deze gebruik je als nachtcrème en overdag de Melan 130 pigmentcontrol om de huid te beschermen tegen UV stralen met een SPF 50 erin. Het geeft een hoge bescherming en een leuke bijkomstigheid een tintje."


Huidtherapeut Janet

Janet van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Janet
"Is er sprake van overbeharing in het gezicht en merk je dat de haargroei sneller is in de zomermaanden? Wacht niet met laserontharing in het gezicht omdat het zomer is. Tegenwoordig laseren we over de hele wereld het hele jaar door. Hoe kan dit? We hebben MIX technieken die naast een klein deeltje pigment van het haarzakje vooral de haarvaatjes die de haarwortel voeden stil legt. Hierdoor kun je mits je een goede zonnebrandcrème smeert ook tijdens de zomermaanden laseren. Als er bij vrouwen haargroei optreedt op plekken waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen dan kan er sprake zijn van een hormonale disbalans met overmatige haargroei en acne tot gevolg. Wacht niet met hulp zoeken! Deze behandelingen kunnen onder goede begeleiding gewoon tijdens de zomermaanden worden opgestart." Ook als we middenin een ontharingstraject zitten is het belangrijk om in de cyclus te blijven behandelen voor optimale en langdurige resultaten.


Huidtherapeut Anouk

Anouk van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Anouk
"Kleurt een nagel wit of geel? Zie dat dan als een alarmbelletje. Grote kans dat er een schimmel actief is. Zonder behandeling gaat de schimmel verder op avontuur en worden wellicht ook andere nagels aangetast. Helaas genezen schimmelnagels zelden vanzelf, dus actie! Even een paar tips om vervelende kalknagels te bestrijden: draag tijdens de zomermaanden zoveel mogelijk slippers. Schimmels houden namelijk van vochtige ruimten dus zet de schoenen maar even aan de kant. Gun jezelf 2 keer per week een zeezoutbad met 5 theelepels zeezout in lauwwarm water. Bij de apotheek kun je lamisil kopen (stofnaam terbinafine). Deze smeer je deze dagelijks op de aangedane nagels en als je merkt dat je zwemmerseczeem hebt smeer de huid dan 2 weken mee. Laat je nagels dun vijlen met een professionele machine bij een pedicure dan heeft de nagel kans om gezond uit te groeien. Schimmels zorgen namelijk voor continue verdikte nagels. Wil je het nog beter aanpakken dan kun je de nagels laten laseren met de Pinpointe laser! Deze laser doodt de schimmels met een hoge intense warmte. Deze behandeling is uitstekend toe te passen in de zomermaanden. Tot slot nog 1 tip: gebruik liever geen nagellak. Mocht je het echt niet kunnen laten zorg dan dat je 1 keer een potje nagellak gebruikt en het daarna direct weggooit. Je besmet door het kwastje vlot andere nagels! "


Huidtherapeut Michelle

Michelle van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Michelle
"Het laserontharen van de rug en schouders voor mannen is zeer aangenaam alvorens de zomervakantie aanbreekt. De haren vallen binnen één a twee weken uit en dan hoef je gedurende 6 a 8 weken niet te scheren. Harsen of epileren zou ik sowieso niet adviseren omdat dit vervelende huidirritatie geeft. Als man kom je ook slecht bij je rug en schouders. Hoe gemakkelijk is het om gedurende de zomermaanden van je haar af te zijn door het te laseren? Een traject met 6 à 8 behandelingen zorgt voor effectieve en langdurige resultaten. We adviseren mannen ook vaak om 3 keer per jaar te laseren omdat je nooit helemaal definitief van je beharing af komt. De hormonen testosteron en androgeen zorgen voor haargroei. Echter kun je de beharing flink uitdunnen zodat het minder opvallend is."


Summerproof bikini-Huidtherapeuten Laserkliniek Zwolle geven tips
Summerproof bikini-Huidtherapeuten Laserkliniek Zwolle geven tips


No items found.
No items found.
No items found.