Zit er al een serum met vitamine C al in jouw skinroutine?

Je kent vitamine C vast al wel van de sinaasappels en kiwi’s. Het verhoogt de weerstand en helpt onder andere wonden goed te genezen. Maar wist je dat het krachtige anti-oxidant ook in huidverzorging wordt gebruikt? Een serum met vitamine C in de ochtend heeft veel voordelen en houdt de huid gezond. In deze blog vertellen we je alles over de veelzijdige werking van dit ingrediënt.

Beschermt je huid tegen zonstraling

Vitamine C is één van de krachtigste anti-oxidanten die er is. Maar waar dienen anti-oxidanten nou voor? Allerlei factoren zoals stress, roken, voeding en zonnen hebben invloed op onze huid. Tijdens de lente en zomer speelt UV-straling door de zon een grote rol. Hierbij worden er vrije radicalen aangemaakt: kleine, agressieve deeltjes die schade aan de weefsels en cellen kunnen brengen. Vrije radicalen hebben een grote invloed op de huid, ze maken de huid slapper en er kunnen pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Anti-oxidanten, zoals vitamine C, helpen om de huid van binnenuit te beschermen tegen deze vrije radicalen. Kortom, vitamine C verbeterd de huid en gaat huidschade in de toekomst tegen!

Verheldert de huid met pigmentvlekken

Zoals uitgelegd helpt vitamine C de huid te beschermen tegen zonstraling, de grootste veroorzaker van pigmentvlekken. Maar vitamine C geeft de huid ook een heldere teint door pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie te minimaliseren en verhelderen. Dit komt doordat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft en helpt om het enzym af te remmen dat verantwoordelijk is voor de productie van melanine, hetgeen dat pigmentvlekken kleur geeft. Je huid krijgt een egale en heldere teint.

Een vitamine C serum beschermt de huid

Behoudt een elastische huid

De elasticiteit van de huid is erg belangrijk als het gaat om een jonge uitstraling van de huid. Een mooi effect van vitamine C is dat het ingrediënt de collageenproductie in de huid stimuleert. Collageen is de ‘bouwstof’ van de huid en neemt af naarmate je ouder wordt, waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping ontstaan. Een serum met vitamine C geeft de collageenproductie een boost wat zorgt voor behoud van een stevige en elastische huid.

Versterkt de vochtarme en gevoelige huid

We zetten vitamine C ook graag in bij vochtarme, gevoelige en rode huiden met bijvoorbeeld rosacea of acne. Bij de vochtarme of gevoelige huid is er vaak sprake van een verstoorde huidbarrière. Dit betekent dat de bovenste huidlaag wat beschadigd is, waardoor er veel vocht uit de huid verdampt. Vitamine C zorgt voor meer productie van barrièrelipiden waardoor de huidbarrière versterkt. Zo wordt je huid weer gehydrateerd en ontstaat er een mooie glow. Het ingrediënt bevat ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen en helpt daardoor bij het tegengaan van huidaandoeningen zoals rosacea en acne.

Vitamine C + SPF = een gouden duo!

Vitamine C + SPF = een gouden duo!

Een must-have voor je skinroutine in de ochtend: combineer een vitamine C serum met een fijne zonnefactor van minimaal 30. Vitamine C helpt de huid van binnenuit te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en SPF helpt de huid van buiten te beschermen tegen de zon. Een gouden duo! Wij zijn fan van de zonnecrèmes Louis Widmer Sun Protection Face 30 en Dermaceutic Sun Ceutic 50+.

Onze favoriete vitamine C serums

De C25 Cream en Tri Vita C30 zijn beide serums waarvan vitamine C het hoofdingrediënt is. Ze zorgen ervoor dat zonschade beperkt wordt, verlichten pigmentvlekken en behouden de natuurlijke glow van de huid. De C25 Cream bestaat uit een 25% vitamine C complex en kan in de ochtend gesmeerd worden. De Tri Vita C30 bestaat uit een formule van 3 verschillende soorten pure vitamine C en is daardoor krachtiger, waardoor het enkel in de avond gebruikt wordt. Als je huid nog geen vitamine C gewend is, kan het verstandig zijn om de huid te laten wennen met de C25 Cream. Voor een sterker effect kun je later nog de Tri Vita gebruiken.

De Source C+ Sérum is een revitaliserend serum voor de vermoeide, futloze en doffe huiden. Het serum met vitamine C en een collageen booster zorgen voor een gezonde en stralende teint. Dit serum is ook zeer geschikt voor gevoelige huiden. De Eye C Crème is een verjongende antirimpelcrème met vitamine C, speciaal voor rondom de ogen. Het verfraait de oogopslag door de fijne lijntjes en rimpels te verzachten.

Verjongende antirimpelcrème met vitamine C voor rondom de ogen
Ben je benieuwd naar wat vitamine C voor jouw huid kan doen? Neem een kijkje op onze webshop of vraag het één van onze huidtherapeuten tijdens een gratis consult.

No items found.
No items found.
No items found.