Het dak zit erop, de muren zijn gestuct en de verbouwing is in volle gang.

Palm Palm Pasen... wie had gedacht dat we met Pasen al zo ver zouden zijn met de verbouwing? Alles loopt op schema. Van Lier bouw Zwolle en Huls Techniek Zwolle gaan met hun personeel als een speer... de bovenverdieping en zolder gaan gestaag. De jongens werken iedere dag met man en macht om het hele plan vóór 1 juni op te leveren. De uitvoering van een prachtig bedacht interieur is uitgevoerd door Studio Funck en Koek. Wat zijn we trots!

Hoe het allemaal begon...

Lisette Koekoek en Judith Funcke van Studio Funck en Koek zaten een paar maanden geleden met enige regelmaat bij ons aan tafel om samen te filosoferen over Laserkliniek Zwolle in een geupgrade versie. De dames zijn Laserkliniek Zwolle niet onbekend. Al 2 keer eerder maakten zij tekeningen voor ons. Dit wordt de derde upgrade sinds 2013. Laserkliniek Zwolle verhuisde in 2013 naar de Wilhelminasingel en daar maakte Studio Funck en Koek tekeningen met een eerste moodboard. Inmiddels is dit de derde versie en wat zijn we blij met het concept waar we naartoe werken. Knap en origineel bedacht! 

Judith Funcke en Lisette Koekoek van Studio Funck en Koek

Visie van Studio Funck en Koek

Hun visie gaat uit naar Biophilia, letterlijk vertaalt ‘de liefde voor levende systemen’ die de relatie met de natuur als menselijke basisbehoefte centraal stelt. Dagelijks contact met de natuur is essentieel voor een vitale leefomgeving. Interieurarchitectuur gebaseerd op Biophilia vermindert stress, bevordert cognitieve functies en creativiteit en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit betekent meer dan de directe visuele connectie met groen. Net zo belangrijk zijn zintuigen,  geluid, natuurlijke ventilatie, daglicht, temperatuur, materiaalgebruik, dagritme, seizoenen, kleur en hergebruik. De transformatie van Laserkliniek Zwolle, waarbij een groeistap is gemaakt naar een upgrade van de Laserkliniek beoogd één en al verassing en verwondering te worden voor onze patiënten/ cliënten. Daarnaast zal de kliniek opschalen naar o.a. meer behandelkamers, kantoren, een was- en desinfectie hok, een fijn werkcafé en grote vergaderruimte op zolder. Het plan bedacht door Studio Funck en Koek is naar onze mening helemaal gelukt. De verbouwing is in volle gang! 

Het moodboard door Studio Funck en Koek

Het ontwerp

Door middel van een vide en een zorgvuldig ontworpen trap is er een ruime entree  gecreëerd en een routing ontwikkeld die de klant verrast en verwonderd aldus Judith en Lisette. De huisstijl een combinatie van natuur en een tintje 'hotel chique' complementeren de interieurarchitectuur waar de functie en de identiteit van de Laserkliniek wordt weerspiegeld.

Ontwerp upgrade Laserkliniek Zwolle door Studio Funck en Koek

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen...

Wat wordt er hard gewerkt. In februari zijn we gestart met verbouwen. Als eerste is het dak eraf gegaan. De steigers rondom het pand zijn inmiddels ingewisseld voor een riante zolder met dakkapel en uitzicht over ter Pelkwijkpark en de gracht. Het uitzicht vanaf de zolder is fantastisch en zorgt voor veel licht en ruimte door het gehele pand. Het installatiewerk door Huls Techniek Zwolle is inmiddels zo goed als gereed en van Lier bouw Zwolle is nu bezig met het aftimmeren van de zolder. De wanden zijn gestuct en de behandelkamers op de eerste verdieping zijn gemaakt. We maken de komende weken een voorzichtige start met de cosmetische afwerking.

Zolder Laserkliniek Zwolle in verbouwing
No items found.
No items found.
No items found.

De verhuizing naar boven

Er komt nog een tussenfase voor oplevering waarbij we onze patiënten/cliënten op de eerste verdieping zullen behandelen zodat de bouwvakkers op de begane grond en in het souterrain hun werkzaamheden kunnen oppakken. We verhuizen dan tijdelijk met al onze apparatuur en spullen naar boven waar we eerst met een noodtapijt en nood wachtruimte en balie voor drie weken zullen dienstverlenen. Dit betekent dat het er wat rommeliger uit zal zien dan men van ons gewend is. De behandelkamers zijn dan wel al geheel op orde volgens alle hygiene en wettelijke veiligheidseisen. In die weken zullen we ook een keer de vide gaan doorbreken die straks enig verwondering zal creëren. De  Biophilia gedachte van Judith en Lisette komt daar heel goed tot zijn recht. Sandor van Hildering Groenkunst in Apeldoorn werkt op dit moment aan de prachtige olijfboom die straks voor veel verwondering zal zorgen.

Behandelkamers eerste verdieping maken

Laserkliniek Zwolle met vernieuwd dakkapel en zolder
De boom in opbouw door Hildering Groenkunst Apeldoorn

Huishoudelijke mededelingen

Nog een paar huishoudelijke mededelingen op een rij:

  • Gedurende de bouwperiode kun je meer overlast ervaren dan je van ons gewend bent.
  • Het gratis parkeren bij de kliniek is tijdelijk niet mogelijk tot 1 juni.
  • De fietsen mogen voor het pand worden geparkeerd maar gelieve erop te letten deze niet voor de woonhuizen te parkeren.
  • We proberen er samen met jou ondanks de verbouwingsoverlast net zo'n fijne behandeling van te maken zoals altijd.
  • We zijn van 22 t/m 30 mei dicht voor huidtherapie en laserbehandelingen. Wel zijn we dan bereikbaar voor afspraken en het afhalen van producten.
Het verbouwteam Lier bouw Zwolle en Huls Techniek Zwolle met eigenaren Michelle Janssen en Anouk Bliekendaal Laserkliniek Zwolle

7 oktober de Week van de Huidtherapie met een open dag

We werken nog 8 weken toe naar de oplevering van onze compleet vernieuwde kliniek. 1 juni is de opleverdatum. Verder blijft onze werkwijze en zorg onveranderd en precies zoals je van ons gewend bent. Om de verbouwing te vieren en de vernieuwde kliniek te tonen aan onze patiënten/cliënten en aan iedereen met een hulpvraag over de huid organiseren we 7 oktober a.s. een open dag in het kader van de landelijke week voor de Huidtherapie georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.