Michelle en Anouk over hun wens die in vervulling zal gaan. De kliniek in een geheel nieuw jasje!

Liefde voor de huid, hart voor mensen, passie voor ondernemen. Waar komt zoveel drive en passie toch vandaan? Het vuur brandt inmiddels bijna 15 jaar. Bij het 12,5 jarig bestaan van de kliniek spraken we in ons magazine al over onze toekomstdromen; één omvangrijke specialistische huidkliniek met een laser academie. Deze wens gaat nu eindelijk na lang wikken en wegen, locaties bekijken toch echt in vervulling. Het leukste nieuws is: we blijven op onze eigen vertrouwde plek.

We breiden per 1 februari 2023 onze kliniek aan de Wilhelminasingel uit naar 4 compleet vernieuwde verdiepingen met 7 behandelkamers, een huidshop (shop in de kliniek en in een online omgeving), een vernieuwde huidblog met alles over de huid, een trainingsruimte en opleidingsplek voor huidtherapeuten en geïnteresseerde artsen die zich meer willen verdiepen in huidtherapie en lasers, maar bovenal een plek waar onze hoge service en persoonlijke aandacht nog meer onder de aandacht worden gebracht. Een vernieuwd jasje met letterlijk meer ruimte is nodig om aan onze missie en visie te kunnen voldoen. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder onze cliënten. Daar is de uitbreiding juist om te doen. We gunnen het iedereen om in een vertrouwde omgeving met een beleving behandeld te worden. De binnen huis architecten Judith Funcke en Lisette Koekoek van Studio Funck en Koek hebben aan alles gedacht. Vooral om de zintuigen te prikkelen (horen, zien, voelen en ruiken). Wordt je al nieuwsgierig? Onlangs maakten we weer mooie huidverhalen met tien van onze cliënten. Het gaat tenslotte over veel meer dan de behandeling bieden. Het gaat om de mens en om écht verschil maken in iemands leven. Daarmee denken wij al 15 jaar het verschil te maken. In mei 2023 bestaan we 15 jaar. De kliniek in een compleet vernieuwd jasje is dan écht wel de kers op de taart.

Kijk op de zorg

" Huidtherapie is mensenwerk" vertelt Michelle. " Voor veel mensen zijn onze behandelingen iets heel intiems. De huid is zo persoonlijk, zo eigen. Dat onze cliënten ons dat stukje vertrouwen geven, ervaar ik als heel bijzonder. We zorgen altijd dat de client wordt gezien en gehoord. Dat is trouwens ook een belangrijk onderdeel van onze visie op de zorg. Die visie geven wij ook door aan onze medewerkers, maar ook aan de branche. "We gaan voor de beste zorg", vult Anouk aan. We hebben na 15 jaar een behoorlijk bestaan opgebouwd met 9 huidtherapeuten en 4 office-medewerkers. We hebben één gemene deler en dat is ' liefde voor de huid, hart voor mensen en passie voor ondernemen. Ons team is zeer ondernemend met elkaar. Door ' coaching on the job' o.l.v. Willemien Poppe loopt alles als een 'geoliede machine'.

Kijk op de zorg ~ Michelle en Anouk

Pionieren en presenteren

Toen we in 2008 begonnen was er nog geen huidtherapie kliniek in de stad en directe omgeving te vinden, vertelt Michelle. Daarna kwamen er natuurlijk wel meer klinieken, dit zag ik juist als een uitdaging. We moesten en wilden ons echt op de kaart zetten. Het is als bevlogen huidtherapeuten en ondernemers zo belangrijk te vertellen wat je te bieden hebt.

" Wij zijn een kliniek voor iedereen. Geen koude zorginstelling, maar een warme plek waar je zonder schroom binnenstapt.

De eerste jaren van onze samenwerking doken we nog dieper in het vak, we volgden cursussen, deden onderzoek, testten laserapparaten en werden opgeleid. Al lerend en groeiend bouwden we aan onze laserkliniek.

Kleurrijke kliniek

We wisten onze kliniek al gauw als een volwaardig speler binnen de huidtherapie en branchevereniging neer te zetten. Een toonaangevende kliniek maar wel met een lage drempel. " Wij zijn een kliniek voor iedereen, legt Anouk uit". Toegankelijk, open en gezellig. Lees zelf maar in de reviews, het zijn de woorden van onze cliënten. Geen koude zorginstelling, maar een warme plek waar je zonder schroom binnenstapt voor een huidaandoening of een cosmetische uitdaging. Om die reden kozen we voor een kleurrijk logo en veel kleur in onze huisstijl. De kleuren zijn geïnspireerd door het spectrum van de laserstraal. " Het is een vrolijke combinatie van kleuren, dat gevoel past ook bij wie wij zijn", vult Michelle aan. De online reviews en de verhalen van onze eigen cliënten maakt ons trots! En vooral dat cliënten uitkijken naar de volgende keer! Dit is dus precies wat we voor ogen hebben met onze kliniek: dat het anders kan in de zorg. Persoonlijker; meer vanuit het hart.

Laserkliniek 2.0

En dan na 15 jaar verwezenlijken we nog één grote droom en dat is één omvangrijke specialistische huidkliniek in Zwolle bereikbaar voor héél Nederland. We geloven immers niet zo in meerdere vestigingen. Wanneer cliënten tevreden zijn en je levert goede zorg zijn we ervan overtuigd dat mensen hiervoor willen reizen. Zo behandelen we in de laserkliniek in Zwolle cliënten uit allerlei provincies. De samenwerking met het Dermatologisch Centrum ISALA draagt ook bij aan de wens om uit te breiden. In het geringe aantal kamers die we nu hebben kunnen we volgend jaar niet meer voldoen aan de enorme vraag naar de behandeling van huidaandoeningen en huidtherapie. Ook willen we voldoende plek creëren voor verwijzingen die direct uit het zorgnetwerk binnen komen, denk aan de doorverwijzing van chirurgen en huisartsen in en buiten de regio. Door onze trainingsruimte met straks een prachtig uitzicht over het ter Pelkwijk Park is het ook mogelijk om kennis over te dragen. Iets waar Anouk en ik al jaren mee bezig zijn, vertelt Michelle, voor bijvoorbeeld onze branchevereniging waar we onlangs nog excellent uit de visitatie kwamen. Het biedt ons en onze huidtherapeuten ook meer mogelijkheid tot het oppakken van pilot studies in samenwerking met medisch specialisten. Die verdieping in de laatste stand van wetenschap en het hard maken voor betere en meer vergoeding voor specialistische zorgvragen zullen we altijd op blijven ondernemen.

Michelle en Anouk van Laserkliniek Zwolle ~ dat cliënten uitkijken naar de volgende keer maakt ons trots

Nog een sprong wagen

Soms klopt iets gewoon en voelt iets gewoon écht goed. Voor ons de bevestiging om samen nog één grote sprong te wagen. In februari gaat het feest beginnen. De start van een verbouwing naar een geheel vernieuwde kliniek. Dit zal tot 1 juni nog wel wat voeten in aarde hebben maar het goede nieuws is dat we gewoon doorbehandelen aan de Wilhelminasingel. We kunnen het pand laag voor laag gaan aanpakken. Wil niet zeggen dat we niet te maken krijgen met verbouw perikelen zoals wat meer gerommel en geluidsoverlast. Nu maar hopen dat het niet gaan sneeuwen, anders komen we achterop in planning :-) Het is de bedoeling dat we 1 juni opleveren en dat vieren we met een open dag tijdens de Landelijke week van de Huidtherapie in oktober. Het klinkt nog ver weg maar voor je het weet.... eerst zullen we samen met onze cliënten het nieuwe pand en 'nieuwe werken' gaan verkennen in alle rust. We hopen natuurlijk op jullie support en begrip in de maanden dat we toewerken naar ons droompand en nemen jullie natuurlijk helemaal mee in de plannen. We zullen voor de start nog een nieuwsbrief eruit doen met alle ins en outs. Stay tuned!

~Liefs~ Michelle en Anouk

No items found.
No items found.
No items found.