De Blue Atlantics in gesprek met Michelle en Anouk van Laserkliniek Zwolle

De Blue Atlantics (Ilse*, Ingrid, Margot en Marije) hebben één gezamenlijk doel: het winnen van de vrouwenrace in de World’s Toughest Row – Atlantic 2023 en daarnaast zoveel mogelijk geld ophalen voor het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

De Blue Atlantics doen mee aan het grootste evenement in oceaan roeien – een uitdaging die roeiers 5.000 km de Atlantische Oceaan over brengt om uiteindelijk te finishen in Antigua. Ze gaan de strijd aan met slaaptekort en fysieke en mentale uitersten die de race met zich meebrengt. Hun schema zal bestaan uit 2 uur roeien, 2 uur rusten, 24 uur per dag, 7 dagen per week over een periode van 40 tot 60 dagen. Je kan dus wel spreken van echte powervrouwen.

Michelle en Anouk, eigenaresses van Laserkliniek Zwolle- Huidtherapie, zijn ontzettend trots op deze vrouwen en herkennen de drive en passie! Niet alleen vanwege affiniteit met sport, maar voelen vooral raakvlak op de uitdaging van het ondernemen. Laten we wel wezen wat deze powervrouwen gaan doen is een heuse onderneming. Michelle en Anouk zijn natuurlijk erg benieuwd hoe zij aan huidverzorging doen tijdens de lange reis op zee. Je huid insmeren tegen de UV stralen is op het water meerdere malen per ag nodig om jezelf te beschermen. Zo waren de dames voor een dosis advies bij de Laserkliniek aan de Wilhelminasingel op het juiste adres.

 

Sponsoren

Laserkliniek Zwolle bestaat uit een team van 14 vrouwen, o.l.v. Michelle en Anouk, die graag andere vrouwen steun en support bieden waar mogelijk. Daarom was er ook geen minuut van twijfel op de vraag of zij de Blue Atlantics wilden sponsoren. De vrouwen mogen hun oksels laten laseren om zo haarirritaties te voorkomen door het vele roeien. Daarnaast ontvangen zij goede zonnebrandcrèmes die niet schadelijk zijn voor het milieu. Louis Widmer heeft ecologische zonproducten ontwikkeld om de huid, de oceaan en het milieu te beschermen. De zonproducten bevatten geen oxybenzone, octinoxaat en microplastics. Dit zijn chemische bestanddelen die voor koraalriffen, de onderwaterwereld en het milieu schadelijk kunnen zijn. Omdat Ilse, Ingrid, Margot en Marije dicht bij de evenaar roeien hebben de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle een zonnebrandcrème geadviseerd met een zeer hoge beschermingsfactor. Deze crème is eenvoudig aan te brengen en trekt snel in zodat er geen nadelen zijn in het gebruik ervan.

De roeiboot 'Sirens Quest'

 

Observ huidscan

Michelle en Anouk zijn erg benieuwd naar wat zo’n lange tijd op zee met je huid doet. Daarom gaan de vrouwen voor hun vertrek in de Observ huidscan. De huidscan brengt alle huidkenmerken in kaart die je met het blote oog niet ziet. Het idee is om de dames na de race weer te ontvangen in de kliniek om hun ervaring op zee met ons te delen en de huid wederom te bekijken. Michelle en Anouk zijn benieuwd welke verschillen er te zien zijn ten opzichte van de huidscan voor de start op zee. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de huid meer sproetjes of pigmentvlekjes vertoont, maar door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten hopen ze natuurlijk op een egale huid.

 

Goede (huid)verzorging is ontzettend belangrijk op de boot. ‘Hoe moe je ook bent, je moet jezelf schoon en vrij van zout houden om te voorkomen dat je blaren, zweren of andere vervelende huidirritaties krijgt’ aldus de vrouwen. De vrouwen zien er niet tegenop om de hygiëne op orde te houden tijdens de lange race. De oksels scheren zal, door de laserbehandelingen bij de Laserkliniek, in ieder geval niet nodig zijn. Dat is fijn. Ze kijken het meest op tegen de donkere nachten, weinig slaap en een storm die voorbij kan komen. Kortom, de dames dagen zichzelf enorm uit. Maar dat doen ze niet alleen voor zichzelf! Zij roeien voor het goede doel ‘Het Vergeten Kind’ en ‘Jeugdfonds Sport & Cultuur’ om een megabedrag voor deze mooie doelen op te halen.

Laserkliniek Zwolle wenst de dames van Blue Atlantics heel veel succes. Er zullen nog veel trainingen plaatsvinden voordat zij in december van start gaan.

Wil jij meer lezen over Blue Atlantics of sponsor je mee? Klik dan hier.

* Vlak voor het publiceren van deze blog is bekend geworden dat Ilse door persoonlijke omstandigheden de reis helaas heeft moeten afbreken. De dames koesteren de afgelopen 2,5 jaar die ze samen hebben doorgebracht en zij zal altijd een deel van het team blijven. De reis gaat door met z’n drieën en als het mogelijk is met z’n vieren.

No items found.
No items found.
No items found.