Hoe kies je de juiste zonnebrand?

Tijdens de open dag staat er een expert van Louis Widmer voor je klaar om het belang van het smeren van de juiste zonnebrand uit te leggen. Ontdek en test hun producten ter plekke in de sunbar voor een optimale bescherming tegen de zon.

Met de zomer in aantocht en de zon die zich de afgelopen dagen steeds wat vaker laat zien, is het essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Gelukkig staan we er tijdens de open dag niet alleen voor; een expert van Louis Widmer staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème. In de sunbar kun je ter plekke de producten van Louis Widmer ontdekken en testen voor een optimale bescherming tegen de zon die past bij jouw huid.

Het belang van het smeren van de juiste zonnebrand kan niet genoeg worden benadrukt. Maar met het grote scala aan beschikbare producten op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Van verschillende SPF-niveaus tot texturen en formules, er zijn talloze opties om uit te kiezen, wat het vinden van de perfecte zonnebrand tot een uitdaging kan maken.

Gebruik SPF

Een van de eerste dingen om te overwegen bij het kiezen van zonnebrand is het SPF-niveau. SPF, wat staat voor Sun Protection Factor, geeft aan hoe lang een product bescherming biedt tegen de zon in vergelijking met de tijd die het duurt voor de huid om te verbranden zonder bescherming. Over het algemeen wordt geadviseerd om een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 te gebruiken, maar voor wie gevoeliger is voor de zon of langer buiten blijft, kan een hoger SPF-niveau nodig zijn. Onze favoriete zonnebrandcrème voor het gezicht is de Sun Protection Face 30. Deze dringt snel in de huid en laat geen witte waas achter.

Zonnebrand voor het gezicht, met SPF30

Bepaal je huidtype

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met je huidtype bij het kiezen van zonnebrand. Voor mensen met een vette huid kan een lichtgewicht, olievrije formule de voorkeur hebben, terwijl mensen met een droge huid baat kunnen hebben bij een zonnebrandcrème die extra hydraterend is. Gelukkig biedt Louis Widmer een assortiment aan zonnebrandproducten die geschikt zijn voor verschillende huidtypes, zodat iedereen de perfecte match kan vinden.

Kies de gewenste textuur

Textuur en applicatiegemak spelen ook een rol bij het kiezen van zonnebrand. Sommige mensen geven de voorkeur aan een lichte lotion, terwijl anderen de voorkeur geven aan een spray zoals de Clear&Dry Sun Spray of een gemakkelijk aan te brengen stick. Het belangrijkste is dat je een product kiest dat je graag gebruikt en dat je regelmatig aanbrengt om optimale bescherming te garanderen.

Zonnebrand in een handige spray, met SPF50
Tijdens de open dag op zaterdag 1 juni is het mogelijk om verschillende soorten zonnebrand van Louis Widmer te ontdekken en te testen in de sunbar. Met behulp van de expert kun je de verschillende opties verkennen en de zonnebrand vinden die het beste past bij jouw individuele behoeften en voorkeuren. Laat de zomer maar komen!
No items found.
No items found.
No items found.