Zonnebrandcrème beschermt je tegen verbranding, maar dat is niet het enige!

Het is enorm belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Dit zorgt ervoor dat huidveroudering en rimpels zo lang mogelijk uit blijven. Huidcellen die eenmaal zijn beschadigd door de zon, herstellen niet meer. Het is daarom van belang om een goede zonnebrandcrème te gebruiken. zonnebrandcrème beschermt je tegen verbranding, maar dat is niet het enige!

Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan soorten zonnebrandcrèmes. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is om te kiezen welke zonnebrand bij jouw huid past. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste zonnebrand? Onze huidtherapeuten schieten te hulp met de volgende tips.

•  Let erop dat jouw zonnebrand zowel een UVA- als UVB-bescherming bevat. UVA-straling is verantwoordelijk voor huidveroudering en UVB voor het verbranden van de huid. Het is belangrijk dat je voor beide stralingen goed beschermd bent.

• Smeer je ook in als je in de schaduw zit. Bomen, parasols of zonneschermen laten ook nog UV-straling door.

• Hoe hoger de factor (SPF), hoe beter. Met factor 30 is je huid beschermd voor 97% van de zonnestralen. Dit is voor de meeste mensen genoeg bescherming. Mensen met een overgevoeligheid voor de zon of gevoeligheid voor pigment wordt een hogere factor aangeraden.

Zonnebrandcrème factor 30 van Louis Widmer

• Breng de zonnebrand 30 minuten voordat je in de zon gaat aan.

• Breng de zonnebrand altijd frequent en rijkelijk aan. Herhaal dit wanneer je in het water bent geweest.

• Laat de zonnebrand nooit in de volle zon staan, maar bewaar hem op een koele donkere plek.

• Blijf tussen 12:00 en 15:00 uur uit de zon. De zon is op die momenten het sterkst waardoor je snel verbrand.

• Het is een fabel dat je niet bruin wordt wanneer je je insmeert met zonnebrand. Een zonnebrand zorgt alleen ervoor dat je niet verbrand. Daarnaast zorgt het ervoor dat er op latere leeftijd minder huidveroudering optreedt.

• De zonnebrand die je voor je lichaam gebruikt, kan ook voor je gezicht gebruikt worden. Maar de textuur is meestal te dik, te wit of te vet en kunnen puistjes uitlokken. Daarom bestaat er ook speciale zonnebrandcrème voor het gezicht, zoals de Sun Face 30 van Louis Widmer. Deze bieden een hoge bescherming, plakken niet en soms hebben ze al een mooi bruin tintje.

Zonnebrandcrème van Dermaceutic mét tintje

• Let goed op de houdbaarheidsdatum van de zonnebrand voordat je je insmeert. De filters die erin zitten, breken na een tijdje af waardoor je minder goed beschermd bent.

• Smeer je na een dagje zonnen in met aftersun of Alhydran. De warmte trekt hierdoor sneller uit de huid.

Leuk om te weten: Louis Widmer trakteert! Bij aankoop van één zonneproduct van Louis Widmer krijg je een gevulde strandtas cadeau! Zolang de voorraad strekt: op=op! Bekijk de strandtas met inhoud hier.

Ben je benieuwd naar welke zonnebrand geschikt is voor jou? Vraag het onze huidtherapeuten in een gratis consult met huidadvies.

No items found.
No items found.
No items found.