Een fractional laserbehandeling in de wintermaanden kan voordelen opleveren.

Een fractionele laserbehandeling is één van onze favoriete behandelingen als het gaat om de verbetering van (acne)littekentjes en huidverjonging. Deze krachtige combinatie van 1540 nm en CO2 laser wordt ingezet voor het stimuleren van de conditie en gezondheid van de huid. De huid wordt egaler, gladder, verfijnder en ziet er jonger uit. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van de fractionele laser én waarom de winter de ideale periode is voor deze behandeling.

Verbeter je onegale huid met littekentjes of fijne lijntjes

Een fractionele laser is bij veel verschillende huidproblemen in te zetten, zoals (acne)littekens en huidverjonging. Het helpt bij het verzachten van littekentjes, fijne lijntjes en rimpels en helpt met het verminderen van pigmentvlekken. Hieronder leggen we je uit hoe dit nou precies werkt.

Welke huidproblemen wil jij graag aanpakken?

Opvullen van littekentjes door o.a. acne

Heb jij last van diepe putjes of gaatjes in de huid na acne, waterpokken of een ander huidprobleem? Littekentjes kunnen je zelfverzekerdheid aantasten. De fractionele laser helpt bij het verminderen van de littekentjes door het aanpakken van de beschadigde huidlaag en het stimuleren van de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen. De huid wordt gladder met minder diepere littekentjes en soms zelfs geen littekens meer.

Verminderen van pigmentvlekken en zonneschade

Pigmentvlekken kunnen worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon, hormonen en erfelijkheid. Met dat we ouder worden ontstaan er meer ouderdomsvlekjes. De fractionele laser vermindert deze vlekken door het gericht afbreken van het pigment in de huid en het afschilferen van de bovenste huidlaag. De pigmentvlekken vervagen of worden volledig verwijderd waardoor de huid er egaler uitziet met een regelmatigere teint. De huid oogt onmiddellijk jonger.

Verzachten van grove huid, fijne lijnen en rimpels

Met dat we ouder worden vermindert de elasticiteit en stevigheid van de huid waardoor de huid verslapt en er fijne lijnen en rimpels ontstaan. Met name zones rondom de ogen, mond en het voorhoofd behoren tot de probleemgebieden. Het verouderen van de huid is een proces dat niet te stoppen is, maar we kunnen het wel wat vertragen. De fractionele laserbehandeling zorgt voor de stimulatie van collageen en elastine wat de elasticiteit en stevigheid van de huid bevordert. Fijne lijntjes verzachten en de huid krijgt een jeugdigere uitstraling.

Een fractionele laserbehandeling geeft een jeugdigere uitstraling

Werking tot in de diepere huidlagen

Je bent nu goed op de hoogte van de voordelen van een fractionele laserbehandeling. Maar hoe werkt een behandeling nou precies? Een fractionele laser reageert op het water in de huidcellen. Er wordt gewerkt met de YouLaser, een combinatie van de 1540 nm laser en CO2 laser. De laser verdampt als het ware fracties van de huid en creëert daarmee vele minuscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact waardoor het kan helpen om de beschadigde bundeltjes te genezen. Het wondgenezingsproces komt op gang en collageen en elastine worden gestimuleerd. Collageen en elastine zijn de natuurlijke ‘bouwstenen’ van de huid die zorgen voor een elastische en stevige huid en helpen om de huid met diepe littekentjes op te vullen. Na de behandeling vernieuwd de huid zichzelf en schilfert de bovenste huidlaag, waardoor pigmentverschillen vervagen of verdwijnen. De stimulatie van collageen en elastine is op gang gezet en dit is een proces wat nog tot maanden na de behandeling blijft doorwerken. Een duurzaam effect!

In de meeste gevallen wordt het hele gezicht behandeld om alle huidproblemen aan te pakken. Er kunnen ook zones in het gebied worden behandeld, zoals bijvoorbeeld enkel de wangen als je alleen daar acnelittekens hebt of enkel de mondzone wanneer alleen daar de fijne lijnen storen.

Een fractionele laserbehandeling voor huidverjonging

Veilige behandeling door middel van cosmeceuticals

We doen er alles aan om de behandeling zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Een goede voorbereiding van de huid in de periode voorafgaand aan de fractionele laserbehandeling is erg belangrijk. In de weken voor de eerste behandeling gebruik je producten met actieve ingrediënten zoals glycolzuur, vitamine C of retinol. Hiermee wordt de celvernieuwing alvast gestimuleerd waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de laser beter kan doordringen in de huid. Je merkt meteen dat de huid er al frisser uitziet! Soms wordt er een maand voor de behandeling ook een voorbereidende, mildere peeling ingezet. Door de huid goed voor te bereiden is de huidreactie na de behandeling milder en kan de huid zich beter herstellen. Erg belangrijk dus! De eerste week na de behandeling gebruikt je milde en intensief hydraterende en voedende crèmes om de huid te herstellen en prettig aan te laten voelen. De huidtherapeut geeft tijdens het consult een persoonlijk advies over welke producten bij jouw huid passen.

Een persoonlijk productadvies op maat

De winter is dé ideale periode voor een fractionele laserbehandeling

In principe kan een fractionele laserbehandeling het hele jaar door plaatsvinden. De fractionele laserbehandeling is een intensieve behandeling met een huidreactie tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Er ontstaat roodheid, zwelling en de huid krijgt korstjes en gaat vervellen. Hou er wel rekening mee dat de huid na de behandeling extra kwetsbaar is en de huid in de periode van 4 tot 6 weken na de behandeling niet mag worden blootgesteld aan de zon. Dit wordt gedaan om de huid een veilig herstel te geven en de kans op hyperpigmentatie te minimaliseren. Voor wie de hele zomerperiode regelmatig in de zon komt maar tijdens de winter in het koude Nederland blijft, is de winter dé ideale periode om de fractionele laserbehandeling te ondergaan. Zo heb je een stralende huid in de zomer!

Ben je benieuwd naar wat een fractionele laserbehandeling voor jouw huid kan betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend consult met huidscan bij één van onze huidtherapeuten.
No items found.
No items found.
No items found.