Pak roodheid, onzuiverheden, schilfers en een dunne huid aan zonder dat je huid hierop reageert.

Merk je dat jouw huid overgevoelig reageert op make-up, kou en wind? Groot kans dat jouw huid dan ook reageert op huidverzorging. Het is vervelend als je last hebt van een gevoelige huid. We horen vaak van cliënten dat ze huiverig zijn om huidverzorging te gebruiken omdat ze bang zijn voor een overgevoelige reactie. Het is goed om te weten dat de milde en zachte producten van Renophase speciaal is ontwikkelt voor de gevoelige huiden.

Vochtarme huid met roodheid, droogtelijntjes en bultjes

Maar hoe weet je nou of je een gevoelige huid hebt? Vaak is de gevoelige huid van zichzelf vochtarm met schilfertjes of droogtelijntjes. De huid heeft vaak een dunne textuur met kleine poriën en er kunnen kleine bultjes en puistjes ontstaan. Vaak wordt de huid rood, jeukt de huid en geeft het een branderig of trekkerig gevoel.

Een vochtarme, gevoelige huid met roodheid en bultjes

Verstoorde huidbarrière zorgt voor een gevoelige huid

Je huid beschermt je tegen schadelijke stoffen en invloeden van buitenaf. Wanneer je huidbarrière, het bovenste beschermlaagje van je huid, verstoort raakt is je huid gemakkelijker geïrriteerd en raakt de huid gevoelig. Een gevoelige huid kan genetisch bepaald zijn, vaak heeft één van je ouders er dan ook last van. De huid kan ook overgevoelig raken door bijvoorbeeld weersveranderingen, te agressieve en uitdrogende producten, stress of leefstijl. Het komt ook veel voor dat een onderliggende huidaandoening zoals rosacea of een allergie voor een ingrediënt in je huidverzorging de oorzaak is. Een huidtherapeut kan je helpen om achter de oorzaak van je gevoelige huid te komen.

Milde en verzachtende producten van Renophase

Mensen met een gevoelige huid zijn vaak huiverig om huidverzorging te gebruiken omdat ze bang zijn dat de huid overgevoelig reageert. Maar het is juist erg belangrijk om de huid elke dag goed te verzorgen om de verstoorde huidbarrière weer gezond te maken. Voor een gevoelige huid is het belangrijk om uitdrogende producten te vermijden en hydraterende producten te gebruiken. De huid kan ook gevoelig reageren op alcoholen en parfums en daardoor kan het verstandig zijn om dit te vermijden. Een milde reiniging, hydraterend serum en een voedende crème is een goede basis voor een zachte en soepele huid. Een misverstand is dat de gevoelige huid geen cosmeceuticals kan gebruiken. Met de milde en zachte exfolianten van Renophase is er ook huidverbetering voor de gevoelige huiden mogelijk! Deze productlijn is speciaal voor de gevoelige huiden die op veel huidverzorging reageren. Een reiniging of stimulerende nachtcrème met actieve ingrediënten maakt je huid weerbaarder en zorgt ervoor dat je minder bultjes of puistjes krijgt. De gevoelige huid zal weer gaan stralen!

Milde en verzachtende producten voor de gevoelige huid

Onze favoriete producten voor gevoelige huiden

Behandelingen met peelingen, chrono’s en LED-therapie

We hebben het net gehad over het belang van goede huidverzorging bij het herstellen van de huidbarrière van de gevoelige huid. Dit kan niet alleen met producten maar ook met behandelingen. Voor de gevoelige huid is de behandeling met peelingen, chrono’s en LED onze favoriet! We zijn fan van deze behandeling omdat de behandeling volledig aan te passen is op de behoefte van jouw huid. De huidtherapeut heeft keuze uit verschillende peelingen, serums en chrono’s en daardoor kan ze de behandeling precies afstemmen op wat jouw huid nodig heeft. Voor de gevoelige huid kiezen we daarom ingrediënten die de huid kalmeren, voeden, stimuleren en vooral niet irriteren. De behandeling is ook erg geschikt voor de gevoelige huid met rosacea. De peeling stimuleren de huidcellen om te vernieuwen waardoor ontstekingen verminderen, de huid minder rood wordt en de huid weer gaat stralen. Chrono’s zijn stoffen die op de huid aangebracht worden en door LED-licht geactiveerd worden. Na het aanbrengen van deze stof gaat je gezicht voor 12 minuten onder een LED-lamp. Dit zorgt ervoor dat de stoffen geactiveerd worden en goed geabsorbeerd kunnen worden. Je huid wordt direct gekalmeerd!

Kalmeer, voed en stimuleer de gevoelige huid

Tips voor de gevoelige huid

  • Vermijd alcohol en parfum in producten
  • Gebruik geen agressieve producten met sterke zuren
  • Een milde reiniging en voedende dagcrème is de basis
  • Gebruik een milde exfoliant in plaats van een scrub
  • Behandelingen met peeling, chrono’s en LED
  • Wees voorzichtig met je huid en reinig niet te ruw
  • Was je huid met lauwwarm water: niet te koud of heet

Ben je benieuwd wat naar de huidtherapeuten voor jouw huid kunnen betekenen? Neem een kijkje op onze webshop of plan een gratis en vrijblijvend consult met huidscan.
No items found.
No items found.
No items found.