De patiënt in beeld: Folliculitis barbae.

Folliculitis barbae ofwel ontstekingen en ingegroeide haren in de baardstreek. Een nare aandoening die bij Laserkliniek Zwolle uitermate goed kan worden behandeld!

e patiënt in beeld:

“Ik ben erg blij dat ik met de behandelingen, bij Laserkliniek Zwolle, ben gestart. In het verleden heb ik diverse antibioticakuren gehad, maar dit had nauwelijks effect. Door het laseren heb ik geen scheerbultjes en onderhuidse ontstekingen meer. Mijn huid is glad, zonder pijn en zonder irritatie.”

Tessa Vegterlo, huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat.

“Er zijn 4 laserbehandelingen uitgevoerd met de Nd:YAG laser daarnaast zijn er in de beginfase van het behandeltraject 2 salicylzuur peelingen uitgevoerd. Aanvullend hebben we speciale huidverzorging geadviseerd. Meneer staat momenteel nog onder controle om  de laatste hardnekkige baardharen te verwijderen middels lasertherapie.”

 

Meneer is erg blij met zijn gladde huid! Herken je deze klachten?  

Laat je voorlichten in een gratis en vrijblijvend consult bij de deskundige huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en werken samen met diverse medisch specialisten. Lees hieronder verder over Folliculitis barbae, vervelende ontstekingen rond de haarzakjes.

Folliculitis barbae ofwel ontstekingen en ingegroeide haren in de baardstreek; een nare aandoening die bij Laserkliniek Zwolle uitermate goed kan worden behandeld!
Ingegroeide haren voorkomen en verhelpen met laserontharing.

 

Wat is het?

De ontstekingen rond de haarzakjes zijn het gevolg van het ingroeien van haren in de baardzone. Er ontstaan bultjes rood of donker van kleur, pijnlijk, branderig of jeukend. Vooral mannen worden erdoor getroffen! Gewoonlijk is het advies om een bepaalde periode niet meer te scheren. Maar wat als je een representatief beroep hebt en je gladgeschoren naar je werk moet. Deze aandoening kan dan ook als zeer belastend worden ervaren. We zien de pseudofolliculitis meestal bij de donkere huid. Doordat de haarstructuur krullerig is groeien de haren na het scheren meestal in een krulletje terug in de huid. Daar veroorzaken ze dan een ontstekingsreactie. De ontstekingsreactie is bedoelt om de haren eruit te werken. Echter lukt dit niet vanzelf. Er ontstaan rode bultjes, puistjes, donkere pigmentaties en littekens.

 

Lasertherapie biedt oplossing!

Wat ons is opgevallen is dat mensen die last hebben van pseudofolliculitis barbae al regelmatig met hun hulpvraag elders zijn geweest. Meestal krijgen ze het advies te stoppen met scheren.  Lasertherapie die tot doel heeft de haren te verwijderen behoort tot één van de adviezen die wij als huidtherapeuten geven bij het behandelen van deze vervelende huidaandoening. In tegenstelling tot wat je vaak tegenkomt in de verhalen op het net heeft het juist een positieve invloed op de huid. Haren worden verwijderd, ontstekingen verminderen, hyperpigmentaties verdwijnen langzaam en zo ontstaat er geleidelijk aan een steeds egalere huid. Voor de donkere huid gebruiken de huidtherapeuten een VEILIGE laser, de zgn.  Nd: YAG 1064 nm longpulse laser zodat er geen beschadiging aan het natuurlijke pigment in de huid optreedt. 

Wil je meer weten over het behandelen van ongewenste beharing met lasertherapie veilig voor de donkere huid? Bekijk dan onze pagina donkere huid.

No items found.
No items found.
No items found.